L'Oréal,

L'Oreal Colour Caresse Wet Shine Stain - Milady

február 09, 2014 Arabella 10 CommentsA kettővel korábbi bejegyzésben említettem, hogy az új L'Oréal ajakkencékről hamarosan bővebben is kifejtem a véleményem. Nos, itt is vagyok, igaz, csak az egyikkel, nevezetesen a Milady-vel, a pirosnak úgy döntöttem, inkább egy külön posztot szánok, mivel nem csak a színük különbözik.


A csomagolása egész tetszetős, egy hibája van, sajnos gyűjti az ujjlenyomatokat, bár ez engem csak a fotózás miatt zavar, egyébként egyáltalán nem.

Az áttetsző részen keresztül láthatjuk, hogy melyik árnyalatról van szó, nagyon jól, kattanással záródik és nekem ez az áramvonalas forma is szimpatikus. Nem tudnék jobb külsőt kitalálni neki. :)


Az applikátora elég furcsa, most nem is kísérleteznék a körülírásával, látjátok a képen, hogy pontosan milyen.
Én nagyon szeretem ezt a megoldást, ezzel tudok a legpontosabban dolgozni, és ehhez a színhez és formulához bizony kell is a precizitás, úgyhogy ezt is csak üdvözölni tudom.


Féltem tőle, hogy az állaga nagyon folyós, már-már vízszerű lesz, de szerencsére nem ilyen. A felkenés pillanatában még elég híg, de már ekkor is kezelhető, néhány másodperc múlva pedig besűrűsödik, olyan lesz, mint egy enyhén ragacsos szájfény. Az illata kissé műanyagos, ugyanakkor gyümölcsös is, nekem tetszik, de nem vagyok biztos benne, hogy mindenki rajongana érte.

Eddig majdnem minden teljesen szép és jó, innentől viszont már kicsit megosztóbb lesz a Milady. A legtöbb tint, stain, ajakfilc és hasonló termék gyenge pontja az egyenletesség, és ez alól a L'Oréal sem kivétel. Oda kell figyelni felvitelkor és egy stabil kéz sem árt hozzá, biztosan nem ezt ajánlanám egy kamaszlánynak első szájfényként.

A színmintán miden óvatoskodás nélkül húztam vele a csíkot, láthatjátok is, hogy így nem az igazi, kísérleteznem kellett vele, míg rájöttem, hogy lesz a legszebb. A tintek általában úgy működnek rajtam a legjobban, ha felkenek egy nagyon vékony réteget, várok egy kicsit, majd átfutok a számon újra, de már kicsit több anyaggal. Ez a módszer Milady-vel közel sem ideális, de a szimpla vékony réteg sem. Rajtam úgy lesz a legviselhetőbb, ha egy vastagabb réteget használok, és azt nagyon gyorsan, rutinmozdulatokkal viszem fel, utána pedig már egyáltalán nem javítok bele. Így élőben már nincs vele gond, teljesen homogén felületet képez, képeken viszont még tűnhet foltosnak.A problémái ellenére nagyon megszerettem a Miladyt. Befogja az ajkakat tintként, viszont közben szájfényszerűen rajta is marad, de még ha ez a réteg le is kopik, a szín - igaz, már kevésbé fényesen - még mindig kitart. Az étkezéseket is lazán túléli, én nem sok ilyen strapabíró szájra való sminkkel találkoztam eddig. És teszi mindezt úgy, hogy minimálisan sem szárít.

Plusz ott van még a színe, ami bevallom, elsőre csalódás volt, de csak elsőre. Szerettem volna egy nagyon sötét, nagyon durva lilát, ehelyett rajtam ez is pinkbe hajlik, a legnagyobb jóindulattal is maximum szilvásnak tudom nevezni, számomra még a durva lila határának közelében sincs, de mégis tetszik. Január második felében rendkívül sokat hordtam, jól jött a tartóssága és bevallom, ha ezt kenem fel, mindig vagányabbnak és bátrabbnak érzem magam, abszolút jó értelemben. :)


Összességében: Bajban vagyok most, ugyanis a többségnek nem merem ajánlani, a többieknek viszont igen, nagyon is határozottan. Aki még csak most ismerkedik a rúzsokkal, az inkább felejtse el a Milady-t, sok bosszúságtól megkíméli magát. Ezzel szemben a gyakorlottabbak, akiket nem zavar egy kis plusz erőfeszítés a kiváló tartósságért cserébe, mindenképp vessenek egy pillantást erre az árnyalatra! :)

Ajánlom Neked

10 megjegyzés:

 1. túl közeli a kamerakép, torzít:(

  VálaszTörlés
 2. Melyik? :) Nem éppen acélos a fényképezőm, és csak a közelik elfogadható minőségűek, magamat pedig nem is tudom távolabbról fotózni, úgyhogy a képek sajnos még egy darabig maradnak ilyenek.

  VálaszTörlés
 3. Nekem tetszik, szép szine van :) Jól állnak rajtad az ilyesmi árnyalatok.

  VálaszTörlés
 4. Köszi, én is szeretem a hasonlóakat, csak jó lett volna egy igazán vad lila, bár lehet, azt nem tudnám ennyire kihasználni. :)

  VálaszTörlés
 5. Még mindig Hófehérke vagy ^^
  Nekem egyébként tetszik ez a szájfény (vagy mifene), nem zavar, ha kicsit bíbelődni kell vele, de magával a márkával nem vagyok túlzottan kibékülve. Neked viszont csodásan áll ez a szín :)

  VálaszTörlés
 6. Pedig itt még bronzosítóval is próbáltam csalni kicsit. :)

  Én is elég felemás érzéseket táplálok a L'Oreal iránt, túlárazottnak tartom őket, ugyanakkor van pár dolguk, ami nekem nagyon bevált. Plusz még ott vannak az állatkísérletek is... szívem szerint nem használnék semmit, amit állatokon teszteltek, viszont én képtelen vagyok átlátni ezt a témát, és ha eldönteném, hogy innentől akkor csak cruelty free dolgokat vásárolok, majd utána kiderülne, hogy hoppá, valamelyik márka mégis ügyeskedett, és alapanyagot tesztelt vagy hasonló, az nagyon nagy csalódás lenne. De lehet, egyszer mégis emellett döntök majd.... igazából folyton a levegőben van, csak még nem határoztam el magam.

  VálaszTörlés
 7. Igazság szerint én is egyre szebbnek látom. :)

  VálaszTörlés
 8. Érdekes, rajtad tényleg rózsaszínnek tűnik. Nekem is ugyanez van meg, de többen mondták, hogy milyen jó lilás színe van. Gondolkozom még valamilyen világosabb szín beszerzésén, de még nem döntöttem el, hogy melyik legyen.

  VálaszTörlés
 9. Ahogy észrevettem, rajtam sajnos a legtöbb "vad" szín visszafogottabbnak tűnik, mint másokon. Ezt általában sajnálom, de azért az a jó oldala is megvan, hogy így jóformán bármikor hordhatok ilyeneket. :)
  De itt tényleg elég nagy, a szokásosnál nagyobb a különbség a várható és a rajtam kialakuló szín között.

  A Romy nagyon szép szerintem, én biztosan azt választanám! :)

  VálaszTörlés