alapozó,

Max Factor CC krém

január 09, 2014 Arabella 9 CommentsBevallom, a Max Factor CC krémével egészen addig nem szimpatizáltam, míg a Primőr bloggertalálkozóján ki nem próbáltam. A CC krém elnevezés sem volt eleinte a szívem csücske, de még kevésbé tetszett a hozzá társított marketingszöveg. "A BB krémek minden előnye, plusz egy alapozó fedése – egyben!" - ez egyrészt mint lentebb láthatjátok majd, nem feltétlen igaz, másrészt lehet, hogy csak én fogtam ki nagyon jó BB-ket, de eddig egyiknek sem volt panaszom a fedésére, nem éreztem gyengébbnek, mint egy mezei alapozóét, sőt. Inkább azzal kellett küzdenem, hogy ne legyenek maszkszerűek.

Nem szoktam ilyet apróságok miatt leírni valamit, de a fentiektől mégis hiteltelenné vált előttem a CC. Ha egy "sima", könnyed alapozóként hirdetik, valószínűleg sokkal hamarabb lecsapok rá - és most már úgy érzem, nagy kár, hogy nem így történt.

Én általában a pumpás kiszerelést preferálom, de ez a tubusos megoldás is egyre jobban tetszik. Egyszerű, letisztult, teljesen csicsamentes, nincs vele komolyabb gond.
Arra az apróságra azért felhívnám a figyelmeteket, hogy az elején lévő "ablakocskán" bizonyos fényviszonyok között - főleg a drogériák világításánál - nagyon sárgásnak tűnnek az árnyalatok, ahogy a képen is, de valójában nem ennyire azok. :)


Az enyém a 40-es Fair árnyalat, ez a legvilágosabb. Már ilyet is nehéz találni, de én el tudnék képzelni egy ettől még "sápadtabbat" is.

Az állaga tapintásra nagyon könnyednek, már-már vizesnek tűnik, azonban mégsem túl folyós, inkább krémes jellegű. Kézzel és ecsettel egyaránt könnyű eloszlatni, és nem is kell sok belőle, a képen látható mennyiség nekem bőven elég szokott lenni.

Az illata engem valamilyen növényre emlékeztet, de még inkább a régi zöld tégelyes Pond' s hidratálókrémekre, ha ez mond valakinek valamit. :)

Természetesen készítettem előtte-utána képeket is, viszont mostanában épp jobb korszakát éli a bőröm, ezért nem lesznek túl árulkodóak a fotók, de azért megmutatom őket.

CC krém nélkül:


CC krémmel:


Én a fedését gyenge-közepesnek érzem, ha egy ötös skálán kéne osztályoznom, a kettes szinten érezném a helyét. Komolyabb bőrhibákkal nem bír el, színkiegyenlítésre viszont teljesen jó, összerántja, tényleg egységesebbé teszi az arcot (ha más nem is, ez látszik a fenti képeken), és igazság szerint én többnek nem is érzem szükségét a hétköznapokon.

Eleve enyhe-természetes fénye van, és könnyen át is fényesedik, emiatt zsírosabb bőrön nem hinném, hogy jól működne, viszont normálon és szárazon szuper. A tartóssága nem kiemelkedő, a nap végére kicsit megkopik, pontosabban beszívja a bőröm.

Hogy vannak-e hosszú távú jótékony hatásai, azt nem tudom megmondani, de az biztos, hogy nem szárít, és én már ennek is nagyon örülök.
Afelől viszont nincs kétségem, hogy mi a legjobb tulajdonsága. Bár hetek óta használom, soha, egyetlenegyszer sem éreztem azt, hogy valami ránehezül a bőrömre, lefojtja azt, márpedig ilyet eddig a legtöbb BB-nél és alapozónál egyaránt tapasztaltam. Komfortos a viselete, lényegében olyan, mintha semmi sem lenne az arcomon.


Összességében: Miután sikerült túltennem magam a marketingszövegen, nagyon, tényleg nagyon megszerettem ezt a kencét. Ha száraz vagy normál bőrötök van, és nem ragaszkodtok a nagyon erős fedéshez, csak némi színkiegyenlítést szeretnétek úgy, hogy közben ne érezzétek, hogy bármi van valami az arcotokon, vessetek egy pillantást erre a CC krémre! :)

*A terméket tesztelésre kaptam.

Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. Nagyon gondolkodom, hogy a Garnier BB krémje után inkább ezt próbálom ki. Régóta szemezek a CC krémekkel, és most már megérett bennem a kíváncsiság irántuk. Mondjuk nekem is a legvilágosabb kéne, remélem még tudok ilyet vadászni valahol.

  VálaszTörlés
 2. A Garnier-ből a simát vagy az olajmenteset használod? Az előbbit én is próbáltam még régebben, attól ez sokkal-sokkal jobb, nem hinném, hogy megbánod, ha lecseréled erre. :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem 50-es van, mikor vettem még épp jó volt, azóta meg egy túl világos alapozóval keverve használom. Nem rossz kence ;) Szeretem :)

  VálaszTörlés
 4. Az 50-es sajnos nekem már ősszel is nagyon sötét volt, most meg már pláne az lenne... Ebből a szempontból sokszor sajnálom, hogy ilyen "Hófehérke" vagyok.
  De annak örülök, hogy te sem tartod rossznak és szereted. :)

  VálaszTörlés
 5. Nekem régóta megvan és örültem is az utánpótlásnak, mert jobb napokon tényleg tökéletesen teszi a dolgát, a fedése elég és szép egységes képet kapok, sőt a színe is éppen jó. Utazáskor például mindig ezt dobom be a táskába :) Az egyetlen bajom ahogyan mondtad is, hogy zsírosabb vagy arra hajlamos bőrön gyorsan fényesedik.

  VálaszTörlés
 6. Én a szagán, bocs "illatán" tudom nehezen túltenni magam, pedig amúgy jó kis termék, csak ez egy kicsit zavar.

  VálaszTörlés
 7. Odil: Akkor megegyezik róla a véleményünk. :)

  Szandra: Megértem, mert tudom, hogy az ehhez hasonló "zöld" illatok vagy szagok sokak számára zavaróak. Alapvetően én sem rajongok értük, parfümként nem használnék ilyet, de krémként felkenés közben elviselem, szerencsére én később már nem érzem. :)

  VálaszTörlés
 8. Én Calo(z)tól kaptam meg az ő 50-esét, a bőrszínemhez tökéletes, meg is szívleltem. Tény, h sosem használtam előtte alapozót, BB kencéből is mind a Sin79, mind a Water drops gyengébb fedésű, úgyhogy most nekem ez az "etalon". Szerencsés vagyok, mert a normál-picit kevert bőrömmel még egészségesen fénylik csak át a nap végére, bár az is tény, h sosem púderezgettem magam. :)

  VálaszTörlés
 9. A Lioele tényleg gyengébb - nem csak a fedését tekintve, hanem úgy általában is, pedig szerettem ám azt is - , de a többi BB-m erősebb fedésű volt. Viszont az tényleg lehetséges, hogy csak én fogtam ki ilyen BB-ket. :)
  Nekem minden alapozóféleséget tekintve is majdnem ez az etalon, pláne a hétköznapokra, nagyon belopta magát a szívembe a könnyedségével. :)
  Púderezni amúgy én sem gyakran szoktam, csak nyáron elvétve vagy ha a blogra fotózok, és akkor is csupán a kényes területekre teszek egy kicsit, a nagyon matt hatásért annyira nem rajongok. :)

  VálaszTörlés