körömlakk,

A majdnem tökéletes korall körömlakk

április 02, 2013 Arabella 14 CommentsHa korall lakkról van szó, elég válogatós vagyok. Nem szeretem a túl világos árnyalatokat, én azokat inkább hívom baracknak, mint korallnak. Ugyan így nem szeretem a túl narancsosakat, de a pinkeseket sem. Hosszú ideig kerestem egy olyan lakkot, amiben a rózsaszín és a narancs tökéletes egyensúlyban van, nos, eddig csupán egy olyannal futottam össze, ami ennek a követelménynek maradéktalanul megfelel: a Rimmel Coraliciusával.Az üvegében tulajdonképp nincs semmi különös, de nekem mégis kifejezetten tetszik, valamiért nagyon sikkesnek tartom.


Az ecsetét határozottan szeretem, lapított és lekerekített, de nem Catrice-féle duci módon, attól sokkal laposabb, nekem könnyebb is bánni vele.Az állagával nincs problémám, a színe pedig mint ahogy már fent említettem, nekem tökéletes. De maga a lakk összességében mégsem az. A képek alapján esetleg rájöttetek, miért?:)

Nem jó a fedése. Engem általában nem szokott zavarni, ha átsejlenek kicsit a körömvégek, kivétel a narancsos és a korall árnyalatok. Igen, ahogy írtam, ezzel a színnel nagyon válogatós vagyok.:)
Még három réteg után is látom a körömvonalam, nyilván távolról, másoknak ez nem tűnik fel, de... nos, nekem igen. Annyira sajnálom, mert ha nem így lenne, biztosan a három kedvenc körömlakkom között lenne.
Bár azért így is elég előkelő helyen van, korábban -ha csak nem csal az emlékezetem-, már elhasználtam belőle egy üveggel, de mindig vegyes érzésekkel nyúlok utána: a színéért rajongok, viszont pont ezért sajnálom különösen a fedésével kapcsolatos kis bakit.


Van bevált korall lakkotok?:)

Ajánlom Neked

14 megjegyzés:

 1. Igen, én rájöttem a képek alapján, mert szerintem nekem az az első egy lány körömlakkján ami feltűnik, ha átlátszódik a köröm. Nem tudom miért:D Egyik osztálytársam képes a normális, 2 réteggel jól fedő körömlakkokból egyet feltenni, és nem zavarja egyáltalán, hogy borzasztó csúnya és igénytelen neki, halálom:D
  Viszont Neked nem az, mert itt alig látszik:)De egyébként engem is zavarna, így nem túl szívesen nyúlnék utána :( A színe pedig tényleg nagyon szép :)
  Nekem egyébként nincs bevált korall körömlakkom, eddig még nem hiányzott, de most elkezdtem gondolkodni, hogy be kéne szereznem egy szépet. :)

  VálaszTörlés
 2. Én a világosabb korallt szeretem magamon, bár ez is gyönyörű! :) Most a legutóbbi nyereményem kapcsán jutottam egy szépséghez, amit még nem próbáltam, de üvegben csodásnak tűnik, ma fogom felavatni.

  http://sminktukor.blogspot.hu/2013/04/nyeremenyeim-az-elmult-idoszakbol.html

  A 2. képen levő lakkról van szó, a bal oldali Creamy Coral árnyalat. Amire nagyon kíváncsi vagyok még vele kapcsolatban az a tartóssága, elvileg géles, és 10 napig is bírja.

  VálaszTörlés
 3. Sajnálom, hogy nem fed rendesen. :( Én még nem próbáltam, de egyik kolléganőm körmein már láttam (azért is vettem meg) és ott tökéletesnek tűnt...:/ Kíváncsi vagyok, milyen lesz.

  VálaszTörlés
 4. Nekem a Max Factor Diva Coral a legnagyobb kedvencem, de ez is nagyon szép :P

  VálaszTörlés
 5. Diamond: Jaj, azt én sem nagyon szeretem, mikor egy réteget kennek fel egy egyébként többet igénylő lakkból, pedig én még nem is a fedésre figyelek egy körömlakknál legjobban.:)

  Vanity: Hú. Hú, hú. Gyönyörű a Creamy Coral, kíváncsi leszek majd a véleményedre róla.:)

  Edina: Ha nem pár centiméterről nézem, én sem látom a fedésgondot, plusz ha nem lennék ennyire kritikus ezzel a színnel, valószínűleg nem is okozna problémát.:)
  Remélem, neked azért beválik majd.:)

  VálaszTörlés
 6. Fruzsi: Köszönöm, majd meglesem azt is, hátha az lesz a tökéletes.:)

  VálaszTörlés
 7. Annyit, de annyit gondolkodtam ezen a lakkon, végül nem vettem meg. De most elnézve a képeket, mindenképpen beszerzem. Nekem nagyon tetszik, mivel kis csutik a körmeim, a fedés kis hiányossága sem zavarna :)

  VálaszTörlés
 8. Nekem egy piros van ebből a vonalból, azzal ugyanez a probléma... gyönyörűen fed, nem csíkoz, de nekem még kb a 4. réteg után is átlátszik a körömvonalam. Rövid körmöknél nem zavaró, de azért mégis. :D

  VálaszTörlés
 9. Ági: Tényleg kár.:(

  Réka: A színe miatt szerintem még így is megérheti, pláne, ha rövidek a körmeid, mert egy időben nagyon rá voltam kattanva a korall lakkokra, de akkor nem találtam jobbat hasonló árkategóriában.:)

  Ingrid: Nekem is pont egy pirosom van még, de azt már olyan régen használtam, hogy bevallom, nem is emlékszem, milyen.:$

  VálaszTörlés
 10. Kár a fedéséért nagyon szépséges szín, el is gondolkodtam rajta. :)

  VálaszTörlés
 11. Ha a fedés nem zavar annyira, talán érdemes tenni egy próbát vele.:)

  VálaszTörlés
 12. L'Oreal Color Riche Le Vernis Dating Coral 305
  Világosabb korall, de nagyon nagy kedvenc, meg a Max Factor Diva Coral.

  VálaszTörlés
 13. A L'Oréalt pont a napokban nézegettem, az üvegében nagyon szimpatikus volt, a Max Factort meglesem majd, köszi!:)

  VálaszTörlés