Essence,

Love's Recipe, nem szeretlek

február 16, 2013 Arabella 18 Comments


Többször, több helyen is írtam már, hogy sajnos nekem eddig nem váltak be az új Essence lakkok. Igaz, csupán egyet próbáltam, de az akkora csalódás volt, hogy egy időre el is vette a kedvem a kísérletezéstől, viszont azért mégis ott motoszkált a kobakomban a gondolat, hogy mi van, ha csak az az egy árnyalat volt olyan gyengécske...
Aztán jött a kiárusítás, és lecsaptam a Love's Recipe-re ennyit megér alapon.Az üveg formájával kapcsolatban elég hullámzóak az érzéseim, volt, amikor egyáltalán nem tetszett, máskor egész jópofának gondoltam, mára semleges lett. Nem a szívem csücske, de most legutóbb valahogy könnyebben ment vele a fotózás, mint általában szokott, és ezzel sikerült is lekenyereznie. 
Az ecsete lapított, ez eddig szuper, viszont lekerekített is, amit már annyira nem szeretek, de azt hiszem, ez csak megszokás kérdése.

Már mikor először megláttam, sejtettem, hogy van egy kis kockázat ebben a lakkban, nem csak a minősége, hanem a színe miatt is, mert nekem általában nem illenek a bőrszínemhez az ilyen árnyalatok. Ennek ellenére kíváncsi voltam rá, mert az üvegében nagyon egyszerűnek, ugyanakkor mutatósnak hat. Nos... lehetett volna rosszabb is, de jobb is. Szerintem nem mutat borzalmasan a kezemen, de igazán jól sem.
Eddig még nem billenne a negatív oldal felé a mérleg, viszont sajnos a fedése nem az igazi a lakknak. Négy, igaz vékony rétegben is átsejlett még a körmöm vége, és azt hiszem, ez a lakk nem kellene finiséből adódóan eleve ilyen legyen. De egy kis morgolódás után ezen is hajlandó lennék túltenni magam, azonban sajnos a tartósság ennek a kencének is az Achilles-ína. A színe miatt az még nem annyira feltűnő, hogy a körmök végén megkopik már egy kézmosástól is, viszont sajnos az első nap végére már pattog is. Na ez az, amit én nem tudok megbocsátani neki sajnos.
Még mindig nem mondom azt, hogy teljesen leírom a márka lakkjait, kész, itt a vége (pedig mikor lemostam, közel álltam hozzá), de mindenképp óvatosabb leszek velük, és nagyon, tényleg nagyon különlegesnek és csábítónak kell lennie egy színnek ahhoz, hogy a kosaramba kerüljön ebből a vonalból.


Nektek beváltak az új Colour&Go lakkok?:)

Ajánlom Neked

18 megjegyzés:

 1. Az igazság, az hogy imádom az essence-t, de én is inkább a régi körömlakkok híve vagyok. Én az english rose-t próbáltam ki először, nekem a problémám az volt, hogy buborékos lett.
  Hát nem tudom, hol rontották el ://
  Ma én is essence lakkokat használtam, kukkants meg, ha tetszik a blog és van kedved iratkozz fel, köszi :)
  http://fashion-beauty-nails.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 2. Nekem is megvan ez a lakk, ugyan olyanok a tapasztalatok :/

  VálaszTörlés
 3. Réka: A régiek szerintem is jobbak voltak, bár pont tegnap néztem át őket, azok meg hamar besűrűsödnek sajnos nekem.:/

  Vandino: Sajnálom, hogy nem csak nekem nem vált be.:(

  VálaszTörlés
 4. ennek a lakknak nagyon szèp szine van!

  VálaszTörlés
 5. Nekem még csak egy essence új szortimentes lakkom van (black is back), de nagyon nem vagyok megelégedve a tartósságával :( már aznap elkezd lepattogni, ha nem kenek rá valamilyen más lakkot. Pedig nagyon tetszik a végeredmény és ezért a kerekített ecsetért is oda vagyok. Tavasszal még talán megpróbálkozok az új 'that's what I mint!' árnyalattal, hátha..

  VálaszTörlés
 6. Nekem tetszenek az új verziók is. A színek az üveg és az ecset mindenképp. Viszont érdekes, mert a minősége változó. Pl az english rose nagyon nem jött be, első nap elkezdett kopni. A csillámosakat szeretem, azok jók. A többi viszont vagy túl folyós vagy buborékos lesz nekem is. Vegyesek az érzéseim, de a színek és az ára kárpótol, így szeretem őket.

  VálaszTörlés
 7. Hát, nekem vegyesek az érzéseim, mert tulajdonképpen zsákbamacskát veszünk. Nekem hamar lepereg a körmömről a lakk, - nem csak az Essence. Nekem tetszik az üvegcse, szeretem az ilyen ecsetet, viszont engem nem fogott meg annyira színskálája, meg az ára sem. Van 1-2 jó árnyalata, de nem az én színeim. A csillámos lakkjaikat imádom, éppen ezért vettem meg a Color&Go Space Queen-jét. Azt tudom ajánlani bárkinek, mert a csillogást mindenki szereti!

  http://voroskoromlakk.blogspot.hu/2012/12/galactic-black-space-queen.html

  VálaszTörlés
 8. Agi Mdolla: Még ha nekem nem is áll annyira jól, szerintem is nagyon szép szín!:)

  Dii: Jaj, az nagyon bájos kis pasztellnek ígérkezik!:)

  Ancsa: Lehet, egyszer majd valamikor kipróbálok egy csillámos verziót is, azok eleve tartósabbak szoktak lenni, hátha jobban beválnak.:)

  VálaszTörlés
 9. Sophie H.: Ó, a Space Queen nekem is megvan, igaz, még a régi kiadásból, azt nagyon szeretem, nincs is már sok az üvegében.:)

  VálaszTörlés
 10. én is sokkal jobban szeretem a régieket.
  a mostani színekből egy olyan sincs, ami igazán közel áll hozzám és azt mondanám rá, hogy "húú nekem ő kell".
  mondjuk én az üvegét, meg az ecsetét szeretem. de egyébként nem vagyok én sem megelégedve vele. :/

  VálaszTörlés
 11. Dettó. Ugyanezt tapasztaltam én is. Kár érte...

  VálaszTörlés
 12. Kár értük, de sajna pocsékok lettek, pedig a régi verziót imádtam. Inkább adok többet akkor már egy lakkért, és mint írtam több helyen is, átpártolok a Catricehoz. Csak nehogy az is "elromoljon" most...

  VálaszTörlés
 13. Én mindig használok alap- és fedő (szárító) lakkot is, és az új Essence-k is fentmaradnak velük 4-5 napig, különösebb kopás, miegyéb nélkül. Buborékokat pedig egyáltalán nem is tapasztalok, ez esetleg azért lehet, mert az alaplakk kiegyenlíti a körmöm egyenletlenségeit, vagy nem is tudom. :(

  VálaszTörlés
 14. Manna: Nagyon sok "kell nekem" szín szerintem sincs a mostani választékban, talán még egy zöld és lila, de... ilyen teljesítmény után már nem igazán vágyom rájuk. :/

  Katie: Valóban kár, pedig ez a szín szerintem sokak kedvence lenne.

  Zsu: Én is elkezdtem más márkák felé kacsingatni, pl. pont a Catrice az egyik, és igen, én is tartok tőle, hogy a megújulással az is rosszabb lesz.:/

  Makeupcakes: Az alaplakk nálam sem maradhat ki, azt hiszem, a másikat annak idején többfélével is próbáltam, nekem az sem oldotta meg a dolgot sajnos.:(

  VálaszTörlés
 15. Kár értük, pedig szép színekben kaphatóak... Nekem sem az üveg, sem az ecset nem tetszik, az én kicsi körmeimhez túl nagy és széles. Nem túl régóta követlek, és lehet, hogy ez már senkinek nem újdonság, de nem tudtam észrevenni, milyen sárgák az ujjaid, csak nem dohányzol? Ha túl indiszkrét, nem kell válaszolnod, bocsi! :)

  VálaszTörlés
 16. Nem, sőt, igazság szerint elég dohányzásellenes is vagyok, egyszerűen ilyen a bőrszínem, ezért is kell vigyáznom a hasonló lakkokkal, mert ezek még jobban kihangsúlyozzák.:)

  VálaszTörlés
 17. Óóó, pedig szerintem olyan szép! (bár még csak az épp csutkára vágott, amúgy is mini körmeimre festettem fel egyetlen egyszer és úgy nem tetszett, tehát gyorsan lemostam, szóval személyes valós tapasztalattal nem szokgálhatok)

  DE: én is lecsaptam rá és annyira tetszik. Még Edinának is ajánlottam, h szerintem ez némileg irreplaceable utód, olyan szép a fénye-színe. A mini pelyhek külön tetszenek bele, szerintem nyáron imádni fogjuk egymást (már amikor nem élénk színekre vágyom).

  Flóra bejegyzéséhez fűzném hozzá, h a köröm sárgulás az sok-sok év durva dohányzás után következik max. be, nem egy huszonéves lánynál történne így... (értem, h nem is dohányzol, de nem tudtam elmenni a kérdés mellett:))
  Illetve: nekem minden gránátalma (és gomba kézzel történő) pucolás után sokkal sárgább a kezem-körmöm, neheztelek is a főzésre-gyümievésre olykor,de hát minden fogós ételt csípek amúgy (és kesztyűben nem az igazi pucolni, legutóbb már kipróbáltam, de elegem lett és az uccsó 5 percre levettem).

  VálaszTörlés
 18. Az üvegben és másokon nekem is tetszik, de magamon nem érzem az igazinak, bár lehet, csak azért, mert már nagyon hozzászoktam a sötét színekhez.:)

  Azt már én is megfigyeltem, hogy a gomba mindig elszínezi a kezem, de kesztyűben én sem tudok pucolni, lehet, hogy csak meg kéne szokni, de ahányszor megpróbálom, mindig elmegy tőle a kedvem. Így is kétbalkezes vagyok, a kesztyű úgy érzem, csak ront ezen.:/

  VálaszTörlés