Avon,

Fesztiválsmink az Avonnal

augusztus 25, 2019 Arabella 2 Comments


Nem vagyok rutinos fesztivállátogató, és bár időnként szeretek extrémebben sminkelni, inkább a darkosabb, semmint a színes, vidám irányba mozdulok el. Nemrégiben azonban az Avon összeállított egy klassz kollekciót nem hétköznapi újdonságokból... valamint bevált termékekből, és megleptek egy csomaggal, úgyhogy kicsit kiléptem a komfortzónámból, és készítettem egy vibrálóan élénk sminket.

A termékekről külön-külön most sokat nem mesélnék, éppen csak néhány mondatban, mert ennyit viszont megérdemelnek. :)


Big & Magical szempillaspirál - Electric Blue


Mindig azt hiszem, hogy a színes szempillaspirál fölösleges dolog, a legkevésbé sem nekem való, aztán kipróbálok egyet, és rájövök, hogy valójában mennyire jó. Ezzel is ez a helyzet: a legegyszerűbb sminket is feldobja, tesz hozzá egy kis plusz csavart, amitől azonnal vadóc/bohém/nyári hangulata lesz. Ráadásul ha mindezt szokványos elemekkel párosítom, meg tud maradni elegánsnak az összkép.

Valamelyest dúsít és hosszabbít is, azonban ebben az esetben nem ez a lényeg: láthatóan kék. Fekete réteg fölött is működik, de én jobban szeretem egy másik spirál fehér alapjára tenni. Az megadja a plusz hosszt és volument, ráadásul a színén is élénkít.

Flashlight FX highlighter cseppek - Flickering Lights


Nagyon mutatós ez az üvegcse, nagyon jó, ami benne van, de ne lepődjetek meg azon, hogy csillámos. Viszont én pont ezért szeretem: szolid, összefüggő fényű highlighterem már van néhány, ez pedig egy igazán extrém darab. Mindenki látni fogja a csillámokat és a fényt az arcodon, és vannak helyzetek, amikor éppen ez a cél. :)

Egyértelműen hideg árnyalat, az állaga egyáltalán nem vízszerű, jóval sűrűbb, leginkább talán olajosnak mondanám a formuláját.


2-in-1 Lip Tattoo - Bright Side

Azt gondoltam, hogy ajakfilc már nem fogja belopni magát a szívembe, de tévedtem: messze az Avoné a legjobban sikerült változat. Az egyetlen problémám vele az, hogy gyorsan elkezd kifogyni, azonban ez éppen azt mutatja, hogy nagyon gyakran használom, pedig nem is feltétlenül az én színem ez a vidám pink. 

A vékonyabb vége valóban tökéletes a kontúr meghúzására, a másik oldala lehetne valamivel terjedelmesebb, bár így is lehet dolgozni vele. Felvitel után azonnal megszárad, és onnantól kezdve semmi sem érezhető, olyan, mintha a számon nem lenne szín, pedig nagyon is van. Méghozzá tartósan, mert még egy komolyabb étkezés után is megmarad a nyoma. Őszre be kell szereznem egy bordót. :)


Spotlight bélyegző - Electra

Az arcra használható bélyegzőknél gyorsabb módja nincs annak, hogy igazán különlegessé tedd a sminkedet. :) Kézügyesség sem szükséges hozzá, csupán azt kell kitapasztalni, hogy mennyire erősen nyomd a bőrre a mintát. Ez a villám is mutatós, de létezik belőle csillag változat is, azzal valószínűleg még sokkal könnyebb bánni.


Mark. unikornis körömlakk - Serpent Life

Tudjátok, hogy szeretem a Mark lakkokat, azonban erre most kivételesen azt mondom, hogy inkább felejtsük el. Le sem fotóztam magamon, mert közel sem az igazi. Nem fed eléggé, nekem a formulája sem vált be, nyúlós, furcsa állaga van, illetve az alapszíne és a benne lévő shimmer párosítása sem az igazi. A sima, krémfinisű lakkok mérföldekkel jobbak a márkától.


Jöjjön akkor a smink. :) Ha az állaga megengedi, folyékony highlightereket nagyon szeretek a szemhéjamra (is) tenni, teljesen más hatásuk van, mint bármi egyébnek. Itt például a csillámok nagyon hangsúlyosak lesznek, számomra kissé tündérporos hatású. A kék szempilllaspirál alatt fehér bázis van, a számon a pink ajakfilc, a villámokkal pedig ez volt az első próbám. Igaz, más mintával, de szintén pecsételős megoldással csináltam egyszer "szeplőket", talán a villámokkal vagy a csillagokkal is kipróbálom. 

A legjobb dolog pedig ebben az, hogy alig igényelt két-három perccel többet, mint a hétköznapi sminkem. Persze némi begyakorlottsággal bőven lehet még tökéletesíteni, de nagyon gyorsan, bárhol-bármikor kivitelezhető, ugyanakkor abszolút több egy mindennapi sminknél, fesztiválon is megállja a helyét. :)Az ajakfilcet nagyon határozottan ajánlom, fesztiválra és hétköznapra egyaránt remek a tartóssága és a könnyed érzete miatt, a highlighter hiánypótló a sok természetes darab között, a színes szempillaspirál és a bélyegző pedig egy kis plusz lehet egy alap sminkkészlet mellett. :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon passzol hozzád a színes spirál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nem túl gyakran, de azért szoktam használni ezt a kéket. :)

      Törlés