kiemelt,

Viszkok Fruzsi Bullet Journal

november 19, 2018 Arabella 1 Comments


Mindig örömmel nézem a Bullet Journal tartalmakat Instagramon és másutt, ugyanakkor pontosan tudom, hogy ez a módszer nem nekem való. Használok határidőnaplót, azonban azért, hogy időt takarítsak meg általa, megkönnyítse az életemet. Márpedig ha a rendszerét és a dekorálását nekem kellene megoldanom, az számomra nem kikapcsolódás, hanem egy plusz feladat lenne. 
Így soha nem gondolkodtam azon, hogy én magam is belefogjak a BuJo őrületbe, azonban amikor megjelent Viszkok Fruzsi Bullet Journalje a Rossmann közreműködésével, tudtam, hogy ez lesz számomra a tökéletes opció.Egyrészt mert rajongok Fruzsi rajzstílusáért, másrészt mert az eddig bemutatottak alapján pont olyan elemeket épít be a naptárába, amik számomra is elsődlegesek. Rengetegszer gondoltam arra a fotóit látva, hogy nagyon szívesen használnék olyan naptárat, mint ő, de bárcsak ne nekem kellene összeállítanom.

Fontos: ez a megvásárolható határidőnapló nem a szó szoros értelmében véve Bullet Journal, hiszen nem te magad alakítod ki, ezt készen kapod. Tulajdonképp Viszkok Fruzsi BuJo-ja, amit üresen tartasz a kezedben, akár egy határidőnaplót, és neked már csak használnod kell.


A borító barackos-rózsaszínes színvilága abszolút Fruzsi stílusa, ahogy a metál, leginkább rózsaarany pöttyözés is. Esztétikus összeállítás, de tőlem kicsit távol áll. 

Nagyon örülök, hogy nem spirálos megoldású, a borítás pedig kifejezetten masszív. Ilyen szempontból szuper, a domborozás is rendben van (bár néhány pöttyről nem tudom eldönteni, eredetileg is oválisnak szánték-e őket), a metál mintával azonban valószínűleg nem minden úgy történt a kivitelezésnél, mint ahogy tervezték. Sok el van csúszva, mások hiányosak, és nem csak az én példányomon, abban a Rossmannban, ahol voltam, mint ilyen volt. 
Hozzá kell tennem, hogy a metál minták készítése amennyire egyszerűnek (és mutatósnak) tűnik, olyan komoly technikát és felkészültséget igényel.

Mindez nem tragédia, csak apró szépséghiba, amit esetleg jövőre ki lehet javítani. :)


A BuJo egy üdvözlettel kezdődik Fruzsitól, kedves gesztus, ha nem lenne, hiányolnám. :)

Igen komoly pozitívum, hogy a belső tekintetében kimondottan jó minőségű a felhasznált papír. Vastag, kellemesen műanyagos tapintású, szinte hófehér. 


A 2019-es naptárt követően egy összegző oldal következik 2018 legjobb pillanatairól, majd 2019 terveiről - nagyon jó, hogy ezek egymás mellett kaptak helyet. 
Ezt a szülinapos-névnapos és ajándékos oldal követi, aztán könyves-filmes rész azzal a megoldással, ami az eddig látott BuJo-kban a legjobban tetszett. Nagyon sajnálom, hogy nem volt ilyenem 2018-ban, de az biztos, hogy 2019-ben gyakran fogom dekorálni ezt a szakaszt.Az általános oldalak után nézzük, hogyan épül fel egy-egy hónap. :) Minden hónap más-más tematikát kapott dekoráció szempontjából. Az új hónapok mindig egy hangulatos nyitólappal kezdődnek: Majd jön a havi tervező, és a részletesebb tervezővel folytatódik a hónap. Korábban szigorúan olyan naptárat használtam, ahol minden napnak külön oldal volt, mert akkoriban a munkám kapcsán rengeteg jegyzetem volt, most már szerencsére pont elég ennyi. :)Minden hónaphoz tartozik egy szokáskövető és színezhető hangulatkövető. Az előbbibe én vagy a táncolási, vagy a sminkelési szokásaimat fogom rögzíteni, a hangulatkövetőbe pedig valószínűleg az aktuális szettem színét fogom feltüntetni, úgyis az áll a legközelebb az pillanatnyi hangulatomhoz.
Ezek után Egy mondat minden napra rész következik, ami tulajdonképp egy üres jegyzet minden hónapra. Ide valóban lehet írni motiváló mondatokat, esetleg összegzést egy adott napról, általános feljegyzendőt, bármit.

Dekor szempontjából a november a kedvencem, bár ez talán nem is meglepő, tekintve, hogy eleve a november a kedvenc hónapom. :) Mindegyik dizájn nagyon szép egyébként, néhány oldalt lefotóztam ízelítőképp:Ami számomra nagyon fontos: a kereteket megkapjuk, magát a rendszert nem nekem kell kitalálni és megrajzolni, ugyanakkor nincs benne semmi fölösleges... vagy akár csak olyan, ami nem egész évre szól. Nincsenek benne idézetek, amik nekem pluszt nem adnak. Nincs benne recepttipp vagy horoszkóp, amit én szintén nem igénylek. (Ha valaki mégis szereti az ilyesmit, jobban jár, ha külön szerzi be, hiszen miután elolvassa, egész évben nem túl praktikus vinni-hozni.) Nincs benne órarend, amit én nem tudnék használni, ahogy menütervező sem, amit szintén üresen hagynék. 

Ha valaki ezek közül hiányolna bármit, könnyen pótolhatja, ugyanis a határidőnapló végén van jó néhány üres oldal. Egyetlen órarendet például nem túl nagy erőfeszítés bevonalazni. :) 

Ugyanakkor ami van benne, az általánosan, mindenkinek kihasználható: tervek-célok, szülinapok stb. Ami kicsit különlegesebb, az például a hangulatkövető. Ez azonban egy-két perces időelütésre is alkalmas, akár várakozás közben. Sima színezőként is használható, ha nem kifejezetten hangulatkövetőként tekintünk rá. 


A borító nem a kedvencem, viszont magával a tartalommal maximálisan elégedett vagyok. Pont azokat az elemeket tartalmazza, amik nekem elsődlegesek. Nem kell időt ráfordítanom a kialakítására, ugyanakkor van annyira rugalmas, hogy ha valami nem felel meg, átalakíthassam. A dekoráció pedig minden hónaphoz adni fog némi plusz hangulatot.

Nagyon szeretem az év végét, a karácsony előtti időszak minden percét szeretném kiélvezni, de már nagyon várom 2019-et, hogy végre használhassam ezt a klassz tervezőt. :)

Ajánlom Neked

1 megjegyzés: