csacsogós,

10 dolog, amire megtanított a saját vállalkozás - boldog szülinapot Nailmail!

október 01, 2017 Arabella 9 Comments


Ma egy éve annak, hogy megnyitott a Nailmail. Emlékszem, még az utolsó pillanatokban is dolgoztunk azért, hogy minden gördülékenyen menjen... többé-kevésbé sikerült is. :)

Nailmail

Az elmúlt évben természetesen rengeteg tapasztalattal és élménnyel lettem gazdagabb... összeszedtem most tízet, amire a Nailmail tanított meg. :)

Nailmail

1. Ismerd meg a saját határaidat.
Tudd, hogy miben vagy jó, miben nem, mire mennyi időt tudsz fordítani, mert nemhogy hosszú-, de rövidtávra sem tervezhetsz másként.

2. A pénzügyi realizáció egy vállalkozás esetén MINDENNÉL fontosabb.
A szép árunál, a fejlesztéseknél, még a vevőknél is. Ebben eleinte nem voltam a legjobb, ma már szerencsére a helyén kezelem a dolgokat.

Nailmail

3. Nem kell félni a merész ötletektől.
A legnagyobb sikerek azokból a megmozdulásokból erednek, amikre rajtam kívül mindenki azt mondta volna, hogy őrültség. Ilyen volt például az április elsejei "átadom a macskámnak a Nailmailt poszt", néhány hete egy szegmentált e-mail kampány... vagy most az előszülinapi akció.

4. Bármennyire is szeretsz valamit, egy idő után munkává válik.
Rengeteg körömlakkot láttam, forgattam meg, tároltam és csomagoltam a Nailmail kapcsán. Tényleg rengeteget. Ennek következtében pár hónapig nem okoztak ugyanolyan örömet a lakkok, mint korábban... úgy fest, mostanában kezd helyrebillenni a dolog. :)

Nailmail
5. A tökéletességet el kell engedni.
Jó ideig hétköznap 16 órát dolgoztam, a hétvégéken pedig hatot, és emellett csináltam a Nailmailt. Így már az első hetekben le kellett tennem arról, hogy mindig minden hibátlan legyen. A tökéletességre törekvés rengeteg időt és energiát emészt fel, és a legnagyobb baj az, hogy nem is kifizetődő. 

6. A látszat nem minden.
Nem feltétlenül az a sikeres vállalkozás, amelyik kifelé azt mutatja... vagy sok tízezer követője van. A lényeg csak belülről mérhető fel.

7. Hallgass a megérzéseidre. 
Ez az emberekre és az üzleti irányokra egyaránt értendő. Nagyon sokat köszönhetek annak, hogy a megfelelő emberekben bíztam meg maximálisan, és azoknál álltam meg a kritikus pont előtt, akikkel szemben logikus kifogásom nem volt, de rossz előérzetem igen. Ugyanez igaz a szigorúan üzleti döntésekre.

Nailmail

8. A vásárló sem engedhet meg magának mindent.
Talán ez a legnehezebb, de határt kell szabni. Igen, neki köszönheted, hogy van forgótőkéd, hogy ki tudod fizetni a költségeket, azonban meg kell húzni a vonalat, amit még ő sem léphet át.

9. A te üzleted legyen igazán a tiéd.
Attól, mert vágysz valamire és megépíted, még nem lesz a sejtjeid része. Ehhez idő, sikerek, kudarcok, válságok, szárnyalás kell.

10. Bízz magadban és a vállalkozásodban!
Nehézségek lesznek, ezt garantálom. Ilyenkor pedig a legrosszabb, amit tehetsz, ha elbizonytalanodsz. Pont az ellenkezője a jó út: a legjobb momentumokat, legnagyobb sikereket idézd fel, és az abból eredő lendületet hasznosítsd!

Nailmail

A Nailmail születésnapja alkalmából 2017. 10. 03-áig 20% kedvezmény jár mindenre a BIRTHDAY kóddal, érdemes kihasználni! :)


Mindig kérdéssel szoktam zárni a posztokat, de most nem tudom, mit kérdezhetnék... mondjuk Neked hogy telt az elmúlt éved? :)

Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. nagyon örülök a nailmailnek (nem feltétlen magam miatt), és nagyon bízom benne, hogy még sokáig örülhetek neki (nem feltétlen magam miatt)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, tudom, és nagyon hálás vagyok ezért. :)
   Az egyetlen igazán nagy probléma az örök időhiány... de mégis tudom, hogy ha egyszer búcsút mondanék a Nailmailnek, akkor is lenne helyette valami más, nem bírnám ki, hogy ne legyen. :)

   Törlés
 2. Gratulálok neked, hogy sok szép lakkot elhoztál nekünk! :-) bízom abban, hogy a következő évben és még azután is így lesz. További sok sikert és örömet ebben a vállalkozásban! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, azon leszek, hogy a lehető legtovább megmaradjon. :)

   Törlés
 3. Gratulálok Neked! Nagyon boldog Nailmail szülinapot! :)

  VálaszTörlés
 4. Boldog Nailmail szülinapot! Egyúttal köszönöm is, hogy leírtad ezeket a nagyon hasznos meglátásaidat. :) Egy vállalkozásban dolgozom, januárban viszont megalapozom a sajátomat..és úgy néz ki, hogy külföld felé irányulok tovább. Most szívom magamba a sok információt, meg önbizalmat hozzá..😂 mit tud és mit nem a konkurencia..
  Sok éves tapasztalatom van, de végre kezdek új szemszögből rálátni a dolgokra. Mit értesz a pénzügyi realizáción? Hogy pl mekkora az az idő és energia amit hajlandó vagy befektetni egy meghatározott összegért? Addig eljutottam, hogy hol kellene meghúzni azt a határvonalat hogy ne dolgozzam túl magam, de mégis olyan színvonalon éljek ami megéri nekem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyrészt a befektetett időre és energiára is gondoltam, de még inkább arra, hogy még ha csábító is egy ajánlat, csak olyasmibe szabad belemennem, ami biztosan kifizetődő. Ha nem az, akkor most már elengedem. :)

   Nagyon sok sikert neked a saját vállalkozáshoz, biztosan lesznek nehéz pillanatok, de megéri belevágni. :)

   Törlés
 5. Gratulálok a sikeres vállalkozáshoz!
  Még nem mondtam le arról, hogy IEUV lakkot vegyek, csak mindig másra kell a pénz. A marketing remek, mindig megállapítom :)

  VálaszTörlés