Avon,

Parfüm pillanatok #2

szeptember 28, 2017 Arabella 4 Comments

Parfüm pillanatok #2

Nem véletlen, hogy az ősz a parfümök nagy szezonja. Ősszel én is mindig az illatok szerelmese leszek - ilyenkor erősebb a szaglásunk, és a markáns parfümök is jobban érvényesülnek. Most van egy friss kedvencem, egy új kiszemeltem, egy másik, ami érdekel, illetve egy olyan parfüm, ami nem akar kimenni a fejemből. Lássuk!
Avon Eve Duet

Avon Eve Duet

A helyzet az, hogy ez a parfüm nem keltette fel az érdeklődésemet: két illatból áll, rendben, biztos kellemes, de nem nekem. Aztán kipróbáltam, és azóta csak ebből fújok magamra.

Az arany oldala számomra semleges, gyümölcsös, és az nekem a legtöbbször kevés, a másik, a lila viszont elképesztő. Teljesen biztos vagyok benne, hogy emlékeztet valamire, de egyelőre nem akar beugrani, mire, így csak azt tudom elmondani, hogy enyhén karcos, virágos, rendkívül elegáns. Nem tipikusan az én zsánerem, most mégis teljes harmóniában telnek a napjaim vele.

Ha kiforrottá válik a véleményem róla, részletesen is beszámolok a parfümről.
Yves Rocher Quelques Notes d'Amour EdP

Yves Rocher Quelques Notes d'Amour EdP

A véletlen játékának köszönhetem, hogy megismertem ezt az illatot - egy másik tesztert akartam kifújni, de ezt kaptam fel. 
Megvan benne a könnyed, hanyag franciás sikk, ugyanakkor teátrális, mindent elsöprően orientális. Olyan elképesztő erővel vibrálnak benne a nehezebb, telt virágos jegyek, a rózsabors és az édes, szantálfás alap, hogy követni sem tudom. Ha lesz rá valamilyen kedvezményem, valószínűleg megveszem, és ez óriási dolog, ugyanis több éve nem vásároltam parfümöt a signature illatomon kívül.

Bvlgari Goldea The Roman Night

Bvlgari Goldea The Roman Night

Néhány hónapja ismét feléledt bennem az olasz kultúra iránti vonzalom, olyannyira, hogy titkon egy itáliai nyaralásról álmodozom.

Így pedig nem tudok nem kíváncsi lenni a Goldea The Roman Night-ra, még úgy sem, hogy egyes források a ciprusos-virágos kategóriába sorolják, ami az én bőrömön általában nem az igazi. Mások szerint inkább orientális-virágos, remélem, az utóbbi álláspont a helyes - amint tudok, személyesen járok az ügy végére.

Victoria's Secret Fearless

Victoria's Secret Fearless

Csupa-csupa fekete ribiszke egy kis virágos háttérrel, egyszerűnek tűnik, de valójában tényleg nagyszerű. Hol hűvös, hol forró, eleganciát sugároz, ugyanakkor csábító... kissé emlékeztet a Lancome Tresor Midnight Rose-ra. Egy teljes kiszerelést nem hinném, hogy elfogyasztanék belőle, viszont néhány milliliternyi kalandozásra kapható lennék.

Van olyan illat, ami mostanában ejtett rabul? :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Nekem most a Bvlgari Jasmin Noir tetszik nagyon, bőrbe simuló illat,enyhén virágos,elegáns, de a háttérben ott lüktet egy kis bujaság a fás jegyeknek köszönhetően. Nagyon szépen egyensúlyban van benne minden.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon ígéretes! :) Biztos próbáltam korábban, de most nem rémlik, úgyhogy legközelebb megszimatolom majd. :)

   Törlés
 2. Óóó, hogyne lenne....Hugo Boss the Scent, Boss ma Vie, YSL Black Opium, Mon Paris (ez a kettő ízig-vérig őszi), Guerlain La Petite Robe Noire, az újabb Escada limitált illatok...ezek már régóta kívánságlistásak nálam. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az Escada illatok annyira összeforrtak már veled... legalábbis számomra. :)
   A Guerlain La Petite Robe Noire az én fantáziámat is felcsigázta, mindig megnézem, de tovább még nem jutottam.

   Törlés