highlighter,

Mit érdemes megvenni a theBalm-tól?

július 16, 2017 Arabella 2 Comments


Nagy-nagy örömmel tölt el, hogy elmondhatom, végre Magyarországon is elérhető a theBalm, méghozzá a Corvin Pláza Müllerben. Azért örülök ennek különösen, mert a theBalm az a márka, amit rajongásig csodálok. A formula, a legendás termékek - mind szuper, de nem elhanyagolható a gyönyörű pin-up dizájn, a mókás feliratok és az sem, hogy mindegyikhez kapcsolnak egy kis történetet, arcot. 

theBalm

A hazai megjelenés alkalmából választhattam néhány dolgot tesztelésre - tudom, igazi mázlista vagyok :) A válogatás során a célom az volt, hogy minél szélesebb spektrumát mutathassam meg Nektek a márkának, és segítsek eldönteni, hogy mi az, ami a leginkább megéri az árát.

theBalm Nude Dude

Nude Dude szemfestékpaletta

theBalm Nude Dude

A kartoncsomagolás gyönyörű, igaz, kissé kényesebb, mintha fém lenne, viszont a mágneses záródással nincs gond. Jár hozzá egy kétvégű ecset, de azt inkább felejtsük el.
Amivel megnyert, az az, hogy végre nemcsak ruhátlan nőkkel próbálnak eladni valamit, hanem ezúttal férfiakkal. A feminista énem imádja ezt. :)

theBalm Nude Dude

theBalm Nude Dude

A festékek állaga hihetetlenül puha, minden más porállagú festéktől selymesebbek. Érezhetően nagyon finom szemcsékből állnak, talán emiatt, talán másért, de ecsettel felvéve a palettában még kissé porzanak, használat közben viszont minimálisan sem. 

A legsötétebb színek sem potyognak, aki az alapozást követően szereti sminkelni a szemét, annak ez a paletta kész főnyeremény. :)

theBalm Nude Dude

Hozzám akkor állhatna még közelebb, ha lenne benne egy-két extra, nem természetes szín, de a natúr árnyalatok rajongói elégedettek lehetnek. A Nude Dude-ben felvonul minden, ami csak ebbe a kategóriába sorolható: bőrszín, arany, bronz, barna, réz, taupe, rózsaszín.

theBalm Nude Dude

Fearless: Nagyon minimális fényű sárgás bőrszín, eldolgozásra kiváló!
Fabulous: Aranyló bézs, a belső szemzugba highlightként tökéletes.
Flawless: A palettában még meleg tónusú középbarnának tűnik, de feltéve már hűvösebb, szinte szürkébe hajló.
Faithful: Meleg, vöröses arany gyönyörű fémes finissel.
Firm: Fényes bronz, az egész szemhéjon vagy a mozgó részen egyaránt bevethető.
Fit: Enyhén duokróm réz-arany, fényfüggő, hogy mennyire sötét.

theBalm Nude Dude

Flirty: Rózsaszínes lila arany csillogással, igazán különleges árnyalat.
Feisty: Hűvös, matt, enyhén barnás rózsaszín, a fényes festékek mellé kiegészítésnek több, mint korrekt.
Friendly: Már-már feketébe hajló tompa lila. Valamivel darabosabb, mint a többi, de ez csak annyit jelent, hogy nem extra-extra jó, hanem csak extra jó.
Funny: Rezes fényű barna, az egyik legegyedibb árnyalata a palettának.
Fierce: Visszafogottan csillámos fekete, nem kell félni tőle, éppen csak annyi aprócska csillám van benne, hogy ne legyen ugyanolyan, mint a létező összes fekete. :)
Fine: Sötét vakondszín, nappali sminkhez és füstös szemfestéshez egyaránt ideális.

A swatchok alap nélkül készültek egyetlen vonással, ezt figyelembe véve a pigmentáltságra egyik esetben sem lehet panasz. Ami viszont még jobb, az a tartósságuk: nem tudtam olyan hosszan tesztelni, hogy bármifajta kopást, fakulást észleljek, pedig ebben voltak 12-16 órás, maratoni munkanapok is.

theBalm Cindy-Lou Manizer

Cindy-Lou Manizer

theBalm Cindy-Lou Manizer

A Cindy-Lou azóta csábít, hogy megjelent, a kompakt gyönyörű, a rajta lévő grafika pedig különösen tetszik, de persze a belbecs a lényeg.

theBalm Cindy-Lou Manizer

A selymes textúra itt is visszaköszön, bársonyos és könnyed. Puha ecsettel érdemes használni, azzal egy álom a felvitele.

theBalm Cindy-Lou Manizer

Bőrszíntől függően billeg a pirosító és a highlighter között. Az biztos, hogy nincs olyan fénye, mint egy normál kiemelőnek, azonban ettől még van, méghozzá egészségesen ragyogó. Legjobban a rose gold meghatározás írja le, meleg, nagyon világos rózsaszín, szinte már barack, de mégsem: inkább aranyló. 
A pigmentáltsága tökéletes, sem highlightként, sem pirosítóként nem lehet túlzásba esni vele, ugyanakkor a legkisebb mennyiség is látszik. A tartósság pedig ennél is kiváló, 6-8 órán keresztül makulátlan, aztán fokozatosan elhalványodik.

theBalm Cindy-Lou Manizer Mary-Lou Manizer

Cindy-Lou Manizer vs. Mary-Lou Manizer

theBalm Cindy-Lou Manizer Mary-Lou Manizer

Bár sok szempontból különböznek, úgy gondoltam, hasznos lehet, ha összevetem Mary-t és Cindy-t, ha már Mary úgyis a gyűjteményem része. :)

A Cindy-Lou állagára sem panaszkodom, sőt, de a Mary-Lou formulája egy fokkal még jobb. Még lágyabb, szinte már a krémes határán táncol, és szintén kitartó: nem adja fel néhány óra munka, táncolás vagy hasonló múltán.

theBalm Cindy-Lou Manizer Mary-Lou Manizer

A Cindy egyértelműen rózsaszínes, a Mary pedig aranyos pezsgő. Gyönyörűek, de bárcsak, bárcsak lenne egyszer egy ezüstös fényű fehér társuk is.

theBalm Instain Pinstripe

Instain pirosító - Pinstripe árnyalat

theBalm Instain Pinstripe

Ha van valami, amire kíváncsi voltam a theBalm-tól, az az Instain pirosítócsalád. Tudjátok rólam, hogy száraz a bőröm, és emiatt sajnos egy-két igazán drága pír kivételével egy sem tartós rajtam. Arról már álmodni sem mertem, hogy valaha lesz valami, ami egész napon át kitart. Vagyis de, álmodni mertem: azt, hogy az Instain lesz a tökéletes.

theBalm Instain Pinstripe

theBalm Instain Pinstripe

A külcsín ebben az esetben nyűgözött le leginkább. Részletgazdag, hihetetlenül ötletes és meseszép. Ha érzitek, jól érzitek, el vagyok bűvölve...

theBalm Instain Pinstripe

... pedig maga a szín még csak most jön.

Tökéletes. Tö-ké-le-tes. Számomra ez a tökéletes árnyalat, ha pirosítóról van szó.

Instant ősz egy gyönyörű dobozkában.

theBalm Instain Pinstripe

Egyszerre mályvás, hűvös, fáradt rózsaszín és lila. Rajtam végtelenül természetes, pont olyan, amilyennek lennie kell. 

Az állaga tömörebb, mint a márka többi termékéé, érezhető, hogy van benne anyag, viszont még így is bőven a puha kategóriába illik. Erőteljesen pigmentált, de a színskálából a bőrszínnek megfelelő árnyalatot választva nem lehet gond. 
És hogy tartós-e? Az, nagyon. Ha reggel felteszem, még este is a helyén találom, és ez számomra maga a csoda.

theBalm Mad Lash mascara

Mad Lash szempillaspirál

theBalm Mad Lash mascara

Muszáj a keféjével kezdenem, mert az döbbenetesen jó. Hosszabb, mint a legtöbb spirál, és valahogy az íve is tompább, de így pontosan, tökéletesen illeszkedik a pillasoromhoz. 

theBalm Mad Lash mascara

Maga a festék sem problémás, ível, dúsít, valamint hosszabbít is egyben, de mindet csak kicsit teszi. Lemosni nem annyira könnyű, mint ahogy én szeretem, azonban kompromisszumként nem is pereg vagy maszatolódik. 

Nem rossz, nem rossz, de nem ezt fogom emlegetni életem szempillafestékeként. :)

theBalm Meet Matt(e) Hughes Loyal

Meet Matt(e) Hughes folyékony rúzs - Loyal árnyalat

theBalm Meet Matt(e) Hughes Loyal

Ennek van a legkevésbé kirívó csomagolása, szinte egyszerűnek mondható a tubus, de a benne lévő festék, a festék! Először is erőteljes Tic Tac illata van, általában az édesebb jellegűeket szeretem, azonban ez most mindennél jobban tetszik, ráadásul a felkenés után néhány percig még egyértelműen érezhető.

theBalm Meet Matt(e) Hughes Loyal

Az aprócska applikátorával a precíz munka nem jelenthet gondot. Az állaga jobb nem is lehetne, kellően híg és könnyed, mégsem folyik el. Egy-két perc múltán szárad mattra, garantáltan foltmentes lesz, érezni pedig alig-alig lehet. Semmi nehéz, ajkakra rászáradt érzet, ennek megfelelően nem is szárít.

theBalm Meet Matt(e) Hughes Loyal

A Loyal egy gyönyörű, hideg tónusú piros, pont az én esetem. :) Ráadásul nem is hazudtolja meg a fantázianevét, tényleg nagyon lojális, egy komplett étkezésen kívül bármit túlél, de ami talán még ennél is fontosabb: ha kopik, akkor sem csúnyán teszi, nem vándorol el a helyéről, csupán eltompul.

Smink a Nude Dude palettával, a Mad Lash szempillaspirállal, az orcáimon a Cindy-Lou-val, a számon pedig a folyékony rúzs:
theBalm

Ha szereted a natúr színeket, és elsősorban a szemedet hangsúlyozod, a Nude Dude palettát imádni fogod, mert egyszerre ötletes és szuper minőségű. A Mad Lash szempillaspirállal sincs gond, de én a helyedben inkább valami ínyencséget választanék helyette. Ha nincs ellenedre a melegebb tónus, mindenképp a Mary-Lou Manizert, mert a legjobb highlighter valaha, azonban amennyiben illik a színeidhez, a Cindy-Lou is jó választás, ráadásul világosabb bőrszín esetén több funkciót is betölthet. 
A folyékony rúzs hibátlan, és ha tehetném, a hibátlan jelzőt aláhúznám, mert folyékony rúzsok esetén ez igazán ritka. Az én személyes kedvencem az Instain pirosító, mert olyat tud, amit kevés másik pír, és az árnyalata is telitalálat számomra. 


A jövőben valószínűleg a folyékony rúzsok és az Instain pirosítók közül fogok majd vásárolni egy-két darabot, de az új paletta, a Nude Beach is felcsigázott. :)

Próbáltál már valamit a theBalm-tól?

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

 1. Nagyon jól áll neked a piros rúzs :) Ezzel a bejegyzéssel pedig megnyugtattál, hogy jól tettem, hogy megrendeltem a The Balm mini Meet matte ajakszettet :) Már alig várom hogy megérkezzen és kipróbálhassam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)
   Tényleg jól tetted, ez a folyékony rúzs csodás, úgyhogy arra a szettre nekem is fáj a fogam ezek után. Biztos, hogy szeretni fogod. :)

   Törlés