kultúra,

Pretty Little Liars: Itt a vége

június 26, 2017 Arabella 10 Comments

A Pretty Little Liars az a sorozat, amelyet többször is elkezdtem nézni, de az utolsó alkalmat leszámítva mindannyiszor abbahagytam néhány epizód után. Majd egy spoilerbe belefutva, amelyből megtudtam, hogy ki és milyen háttértörténettel fenyegette másodjára a lányokat, újra fellelkesültem, és azóta már az összes eddigi részt megnéztem. 

Pretty Little Liars

Már csak egyetlen epizód van hátra, és végleg lezárul a PLL, úgyhogy ebben a posztban összeszedem, hogy szerintem kik esélyesek és kik nem esélyesek arra, hogy ők legyenek A.D. fekete pulóverében. Vigyázat, a továbbiakban spoilerekkel folytatom! :)

CeCe esetén számomra adott volt, hogy ki A., viszont a tetteiből még így is érzékeltem, hogy neki nincs más célja, csak a szórakozás, a játék. Monával már más volt a helyzet: nagyon világosan kirajzolódott, hogy attól függött, meddig ment el A., hogy a lányok - és legfőképp Hanna - éppen milyen viszonyban volt vele.
Most adott a cél és a motiváció (Charlotte gyilkosának megtalálása), de így sem egyszerű a feladat.

Pretty Little Liars 

Az én ötleteim néhány kérdésre, illetve a tippjeim A.D. személyére:

Ki Alison és Emily gyermekének apja?
Biztos vagyok benne, hogy Charles, másak egyszerűen nem lenne értelme, és így tényleg rokona lenne a baba Alisonnak is. Nem elfelejtendő, hogy A.D. azt akarta, hogy a gyermek világra jöjjön. Köze kell lennie Charles-hoz.

Spencernek van ikertestvére?
Én úgy gondolom, hogy vagy van (Hanna álma nem lehet csak egy álom), vagy amit én még valószínűbbnek tartok: valaki... talán Melissa maszkot viselve Spencernek adja ki magát bizonyos esetekben. A legutóbbi Spoby jelenet nekem nagyon furcsa volt... mintha a lány mindenáron ágyba akart volna bújni Tobyval. Talán azért, hogy revansot vegyen a húgán, és ő is elcsábítsa annak a szerelmét?

Lesz Ezria esküvő?
Néhány résszel ezelőtt az mondtam volna, hogy nem, azonban azóta ismét új erőre kapott a kapcsolatuk. Ha esetleg az első szertartás meg is hiúsulna, szerintem még akkor is létre fog jönni a frigy, legfeljebb később.

Együtt lesz Spencer és Toby?
Erre látom a legkisebb esélyt, egy nem lezárt befejezést tudnék leginkább elképzelni nekik. Úgy gondolom, hogy az illene a mostani állapotukhoz, de szerintem ezt a készítők nem kockáztatják meg, és ismét egy pár lesznek.

Pretty Little Liars

Alison: Sokan gondolják, hogy talán ő A.D., de tényleg elmegyógyintézetbe záratta volna magát, és az ő szándékával jött volna létre az a gyermek? Nem úgy tűnt.

Aria: A személyiséghasadásos elméleteknek én nem látom túl nagy esélyét, a videóhívások óta pedig tényleg végképp kizárnám. Azt sem gondolnám, hogy ikertestvére lenne.

Ezra: Nagyon sokan feltételezik, hogy ő A.D., és ezzel engem őrületbe lehet kergetni. Ő a kedvenc karakterem, és egy ilyen szintű gonoszkodás teljesen idegen lenne tőle. Szerencsére már térbeli és időbeli összefüggések miatt kizárható, és a finálé előzetesei is ezt erősítik.

Mona: Úgy gondolom, neki nincs több titka, a 7x19-ben mindent elmondott, azt pedig végképp nem hinném, hogy ő lenne a főgonosz.

Sara: Szerintem ő tényleg meghalt. Láttuk, ahogy elszállítják, volt boncolás, vizsgálat, nem tudom elképzelni, hogy életben van.

Spencer: Az eredeti Spencer nem állhat a történtek mögött, azonban ha van ikertestvére vagy valaki valóban a bőrébe bújt, akkor annak biztosan benne van a keze.

Melissa: Ő az, aki mindig gyanús és mindig ki lehetne nézni belőle bármit. Nagyon örülnék, ha őt lepleznék le, de nem igazán tudom, hogy miért akarhatta volna felkutatni CeCe gyilkosát. Azt már valószínűbbnek tartom, hogy A.D. segítőjeként Spencer maszkjában jár-kel, és visszaad valamit a testvérének abból, amit korábban az tett.

Wren: Szerintem van rá realitás, talán fontosabb volt neki egy fokkal Charlotte, mint tudtuk, ráadásul Melissa lehetne a segítője.

Mary: Sokszor szinte teljesen kizárnám, de nem hagy nyugodni a gondolat, hogy miután kiderült, ki ölte meg Charlest, ő a lányok érdekében magára vállalta a gyilkosságot. Ha nem láttuk volna elautózni A.D.-t nekem az első számú gyanúsítottam ő lenne, így azonban csak annyit gondolok, hogy többet tud, mint amit elmondott.

Ted: Charlotte édesapja, és ne feledjük, hogy A.D. tényleg csak azért vált A.D.-vé, hogy megtudja, ki végzett vele. Ráadásul nem tudom kiverni a fejemből azt, hogy CeCe pont a templomban halt meg. Véletlen volt? Talán. Vagy talán nem.

Lucas: Sokáig gyanús volt, de aztán tisztázta magát, viszont mi van, ha csak jól rögtönöz vagy hazudik? Rejtélyes karakter, sokat ártottak neki a lányok, Charles a barátja volt, van/volt pénze, esze meg pláne. Minden adott.

Paige: Sem Alison és Emily babája nem szolgálta az ő érdekét (Márpedig A.D. azt akarta, hogy az a gyermek megszülessen!), sem arra nem találok magyarázatot, hogy miért akarná tudni, ki volt a tettes.

Akiket én kizárok: az öt lány, Ezra, Caleb, Toby, Mona, Paige és Sara
Akikre kis esélyt látok: Ted és Mary
Akiknél nem lepődnék meg: Spener ikertestvére, Melissa, Wren, Lucas


Követed a sorozatot? Ha igen, te mit gondolsz a fenti kérdésekről és A.D. személyéről? :)

Ajánlom Neked

10 megjegyzés:

 1. Juj én még csak a 2. évad végénél járok, de már most nagyon beszippantott, és persze akkor, amikor pont nem kéne, hogy órákat töltsek sorozat nézéssel... úgyhogy már nem bírtam, pár dologra muszáj volt rágugliznom, hogy ne őrjítsen meg :D
  Hihetetlen egyébként, hogy hogy tudják ennyi évadon keresztül húzni a történetet. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem is mindig pont a legrosszabbkor szippant be egy-egy sorozat. :)
   Szerintem néha nem árt egy kis spoiler, különösen, hogy óhatatlanul is vannak gyengébb szakaszok, azokon át kell lendülni valamiért. :)

   Tényleg elképesztő, hogy újra és újra tudták tovább nyújtani, ráadásul úgy, hogy valószínűleg nem volt meg a teljes koncepció az első évadtól kezdődően. Ügyesek, meg kell hagyni. :)

   Törlés
 2. Miután megtudtam ki A, teljesen elment a kedvem az egésztől. Spoliereznél,nekem egy kicsit, hogy visszatérjen a kedvem?-:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az első A.?
   Akkor lássuk...
   - Alison nem halt meg, vissza fog térni, a vele kapcsolatos jelenetek miatt is érdemes kitartani.
   - Az ötödik évadban a lányokat és óriási babaházban tartja fogva A., ha a félelmetesebb, elborultabb oldalát szeretted a PLL-nek, tetszeni fog.
   - A 6x10 előtti pár epizód a PLL legjobb korszaka, azok zseniálisak!
   - A 6x10-ben lévő leleplezés teljesen új színt visz a sorozatba.
   - A hatodik évad második felében 5 évet ugranak előre az időben, érdekes a lányokat felnőttként, néhány esetben teljesen más élethelyzetben látni. (Alison pl. tanár, férjhez fog menni.)

   Remélem, sikerült kicsit meghoznom a kedved. :)

   Törlés
 3. Régen néztem a sorozatot, aztán volt pár rész, amikor felnőttek voltak már, azzal fejeztem be, de akkor van még tovább is?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van, hét évadból áll a sorozat, a 7x20 lesz az utolsó epizód. :)

   Törlés
 4. Kedvcsináló:
  -valakinek van egy ikertestvére
  -valaki nemátalakító műtéten esett át
  -a sorozatban 3 A van, van sima A, nagy A és a végén A.D.
  -számos alkalommal van az a szituáció, amikor az egyik hazugnak meg kell ölni valakit
  -van egy olyan rész, amikor a lányokat bezárják egy életnagyságú babaházba.
  -van, amikor meghal egy főbb szereplő (nem az 5 lány) és a halála nagy téma lesz az azt követő epizódok során
  -valakinek nem az az édesanyja, akit hiszünk (7. évadban derül ki)
  -egyik hazugnak a testvére A
  -Wren visszatér a sorozat utolsó részére, és köze van a végső csavarhoz
  -a sorozatban Wrenen kívül felbukkan egy szélhámos férfi, aki doktornak adja ki magát
  -az utolsó A az egyik A halálával született meg
  -a sorozatban az egyik hazug édesapja meghal
  -van olyan, (lehet hogy több is) hazug aki börtönbe fog kerülni
  -az utolsó A és pár ember szokása, hogy különböző maszkokat vesz fel (például Wildenét)
  -egyesekről kiderül a sorozat előrehaladtával, hogy titkolnak valamit és közelebb állnak A-hoz, mint hinnénk
  -van olyan rész, amikor egy bárddal lefejeznek valakit (fél-spoiler)

  Remélem meghoztam a kedvedet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. (Ó, ez nagyon jó kedvcsináló lett, köszi a hozzászólást! :) )

   Törlés
 5. Hát számomra csalódás A.D személye, bár azt előre is sejtettem, hogy valaki olyan lesz, akinek volt 5 perc szerepe, amúgy meg semmi köze a sorozathoz, erre olyan valaki lett, akinek nem is volt egyáltalán semmi szerepe. A magyarázatoknál is sok minden nem klappol, szóval szerintem ez a ki legyen A.D dolog nagyon összecsapott, kb. az utolsó pillanatban találhatták ki, mindenesetre a színésznő alakítása profi volt. Az utolsó jelenetet szerintem elhagyhatták volna, teljesen felesleges, sehogy sem jön a képbe, ráadásul totális koppintás egy másik sorozatból. Ezeket leszámítva tetszett a finálé, izgalmas volt, csak kár hogy pont a lényeg nem úgy sikerült, mint ahogy sokan várták.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem kicsit más a véleményem, de azt hiszem, lesz róla külön bejegyzés. :)

   Törlés