Catrice,

A legjobb drogériás rúzscsalád

január 07, 2017 Arabella 8 Comments

A Catrice kifutó termékeit bemutató posztban már említettem, hogy néhány hete a piszkozatok között pihen ez a bejegyzés, és annak apropóján, hogy sajnos ettől a családtól búcsúznunk kell, végre késznek nyilvánítom az írást. :)Imitt-amott, főleg kedvences összesítésekben volt már szó ezekről a rúzsokról, ezért a színeket szeretném most elsősorban bemutatni, de azért röviden lássuk a többi jellemzőjüket is:


A karcsú, fekete tok látszatra elegáns, de csak látszatra. Ugyanis kézbe véve sokkal több pusztán elegánsnál: mivel fém, van némi kellemes súlya, ráadásul tökéletesen, kattanással záródik. Minőségi darab a drogériából, ráadásul azon belül sem a legdrágább kategóriából... de ennyire még ne szaladjunk előre.


Idáig egy nude, egy piros és egy lila van a készletemben, és bátran ki merem jelenteni, hogy mindegyik ugyanúgy teljesít. Az illatuk édeskés, leginkább fehércsokoládéra emlékeztető, az állaguk pedig éppen az a típus, amelyet a legjobban szeretek. 

A textúra a kitekerést követően még keményebb: nem darabos, nem száraz, de nem is balzsamosan krémes. Viszont amint hozzáérintem az ajkamhoz, valamelyest lágyabbá válik, és hihetetlenül könnyen siklik a helyére. Azonban ekkor sem lesz soha igazán csúszós, pontosan ott marad, ahová tesszük.


050 Mauve Your Lips


Ezzel az árnyalattal kezdtem az ismerkedést - önmagában szép, a természetesebb irányból közelíti meg a nude-ot, azonban az összképet figyelembe véve számomra előnytelen. Valamivel világosabb és hűvösebb, mint a szám eredeti színe, viszont nekem a nude rúzsok nagy többsége még ettől is sokkal rosszabbul áll, ettől jobbat pedig csak elvétve találok. 

Nekem nem szerelem, de titeket ez ne tántorítson el, mert a többség számára szerintem nagyon is hordható darab.


080 PassionRed


A pirosnak ez az az árnyalata, amit én hétköznapi pirosnak hívok. Hiába sötétebb, enyhén bordóba hajló, van valami bőrközeli a tónusában.

Ugyan csak minimálisan, de inkább meleg, mintsem hideg, a legtöbb drogériás pirossal szemben ebben leheletnyi pink sincs, már csak ezért is megér egy pillantást. Nem ez a legnépszerűbb árnyalat, amolyan rejtett kincs, ha csak egyet választhatnék, én biztosan emellett tenném le a voksom.


070 Plum & Base


A Plum & Base sikere elvitathatatlan, a népszerűsége szerintem javarészt annak köszönhető, hogy az első olyan könnyen elérhető rúzsok között volt, amely nem teljesen szokványos árnyalatú. Lila, tehát mégsem kék vagy zöld, de nem is piros vagy pink, ugyanakkor hidegebb tónusú lila, amely mégis ad hozzá egy kis izgalmat. 

Nekem a komfortzónám szélén táncol, alapvetően szeretem magamon, ugyanakkor közel sem mindegy, hogy mivel párosítom. Viszont még mindig ínyencségnek számít a drogériás kínálatban, és ha valaki most szeretne elindulni a különleges rúzsok kacskaringós útján, akkor ettől jobb bemelegítést elképzelni sem tudok.

A szokásos színminták és egy montázs, ezek mondják el a legtöbbet:A finisük semmiképpen sem matt, viszont fényesnek sem mondanám: klasszikus, krémes hatású. Az ajkak egyenetlenségeit nem hidalja át a formula, de az egy olyan extra tudás lenne, ami ezért az árért nem várható el. Hidratáló hatást nem véltem felfedezni, ugyanakkor teljesen biztosan állítom, hogy nem is szárítanak, sőt: enyhén száraz ajkakra feltéve sem lesz kifejezetten csúnya az eredmény.

A viselésük kifejezetten kellemes, nem szárad kényelmetlenül a bőrre, ugyanakkor nem is csúszik el. A tartósságuk az átlagostól jobb, ha külső behatás nem befolyásolja, öt-hat órán keresztül ugyanolyan intenzív marad mindhárom szín. Egy komplett étkezés után már természetesen pótolni kell, de az ivás vagy néhány óvatos falat nem tesz kárt a rúzsozásban. 

Már a csomagolásnál összefoglaltam azt, amit erről a családról gondolok: a remek minőséghez hihetetlenül jó ár párosul az Ultimate Stay rúzsok esetén. Teljes áron is ezeket tartom a legjobb választásnak a drogériák kínálatából, de az akciós árukkal szinte nevetségesen jó vételek.

Én a Behind The Red Curtain, Don't Worry Be Berry, Red Red Shine és All That She Wants árnyalatokat mindenképp meg fogom nézni, ti tervezitek valamelyiket beszerezni? :)


Ui.: Több felületen is kérdeztétek, hogy mikor fog kezdődni a leárazás, felvettem a kapcsolatot a márkával, amint kapok választ, kiegészítem a posztot.

SZERK.: A megkeresésemre még nem reagált a Catrice, viszont többen írtátok kommentben, illetve közben a közösségi oldalán jelezte a márka a kiárusítás dátumait, 2016. 01. 07-étől kezdődik a leárazás a Rossmannokban, 2016. 01. 09-edikétől pedig a Müllerekben.

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. a mauve your lips nekem is megvolt, de valahova eltűnt, és azóta bánom, hogy nem találom, számomra ez volt a tipikus "mindenhez passzol" rúzs.

  viszont én is a plum&base-zel kezdtem, amit hálistennek nem hagytam el :D és imádom, jaj, vele kezdődött az imádatom a sötét rúzsok iránt.

  bánom, hogy elmennek, mert tényleg a legjobb árú legjobb minőségű drogériás rúzsok voltak szerintem. bár ha jól láttam, valami hasonló jön helyettük.

  egyébként, ha jól tudom, mától kezdődtek a kiárusítások a rossmannokban, holnaputántól pedig a müllerekben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen egyetértek veled, ezek (voltak) a legjobb drogériás rúzsok. Nagyon-nagyon örülnék, ha valamelyik újdonság ugyanezt a formulát rejtené, csak más csomagolásban.

   Most látom, hogy a Catrice Facebook oldalán ezek a dátumok szerepelnek, ki is egészítem mindjárt a bejegyzést. :)

   Törlés
 2. A Mauve Your Lips az egyik kedvenc rúzsom, a Passion Redből pedig már vettem is még egyet ma, és igen, a Rossmannokban ma kezdődött a kifuttatas, hétfőn pedig a Müllerben is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem a PassionRed a befutó, majdnem olyan, mint a legeslegnagyobb kedvenc MAC rúzsom, a Hot Tahiti, csak ez pigmentáltabb. Viszont neked a Mauve Your Lips is tökéletes lehet. :)

   Most találtam meg a dátumokat a Catrice Facebook oldalán, figyelmesebben kellene követnem a márkákat. :)

   Törlés
 3. Nekem is hasonló trióm van, a PassionRed helyett a Floral Coral árnyalatot birtoklom. Milyen érdekes, hogy a Te ajkaidon teljesen más árnyalatúnak tűnik a két rúzs, főleg a Mauve your lips. Sokkal jobban tetszik, mint mondjuk magamon, nekem alapból sötét a szám alapszíne, ezért csak úgy eltűnik a számon, egyáltalán nem hangsúlyos.. :)

  A Floral Coral-t használom a legtöbbet, de a másik kettőt is sokszor előkapom. A leértékelésnek hála már akciósan kettő barnás árnyalatot is beszereztem, még sosem voltak barnás rúzsaim, így kezdetét veheti a kísérletezgetés. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Floral Coral annyira a te színed szerintem! :) Én is nézegettem korábban, de féltem, hogy nekem túl rózsaszín lenne.

   Mindenkin másképp mutatnak a rúzsok, ezért is vagyok inkább a sima swatchok híve, nem az ajkakon készületeknek, de kérni szoktátok, úgyhogy csinálok ilyeneket is. :)

   Viszont rajtam is eltűnik kissé a Mauve Your Lips, pontosabban a számat tünteti el, mert eredetileg nekem is kicsit sötétebb a rúzs színénél.

   A barnákat én még nem néztem meg, ha minden igaz, holnap fogok szétnézni a Müllerben és a Rossmannban. :)

   Törlés
 4. Annyira szomorú vagyok lányok...Én is imádom a Catrice eme rúzsait, ma sikerült is ellátogatnom egy Auchanba és legnagyobb meglepetésemre már le voltak árazva a kifutó termékek, ezekből a rúzsokból is volt színválaszték szerencsére. Úgy örültem! :) Viszont, ami közelebb lépve fogadott, hát förtelem. Minden, ismétlem m i n d e n rúzs használhatatlanná volt téve. Nem csak, hogy belenyúlva, mert azon még egy alapos fertőtlenítés talán segíthet, de belekapirgálva(?!), úgy rárakva a kupakjuk, hogy ki volt néhány még tekerve. Tényleg megnéztem mindet, háta legalább egy elfogadható, netalántán érintetlen állapotban van, de nem. Én ezt egyszerűen nem értem, nem tudom hova tenni. Bocsánat Arabella, hogy itt morgok a posztod alatt, remélem nem haragszol érte! Csak tényleg annyira szomorú, hogy még mindig itt tartunk :(
  Persze nem adom fel, megnézem máshol is őket, hátha nem maradok le! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy haragszom, sőt! Igaz, hogy nem konkrétan most találkoztam ezzel, de engem is nagyon zavar ez a jelenség. Egészen pontosan a Behind The Red Curtain-t azért nem vettem meg tavaly, mert egész évben nem találtam sehol egy ép darabot.

   Azt sem igazán szívlelem, ha a teszter helyett próbálgat valaki viszonylag kulturáltan egy eladásra szánt darabot, de amikor tényleg egészen konkrétan tönkre is teszik, azt végképp nem értem. :/

   Törlés