alapozó,

Miért nem vált be?

november 12, 2016 Arabella 8 Comments


Twitteren néhány hete már említettem, hogy ez az alapozó számomra sajnos rossz választásnak bizonyult. Többen is elmondták már (Nitu, Évi, Fruzsi), hogy az ár és a mennyiség ebben az esetben nincs megfelelő arányban, ehhez én is csak csatlakozni tudok, teljes mértékben egyetértek velük. 

Azonban ezen túllépve is vannak problémáim vele, térjünk is rá a tesztre:A csomagolás strapabíró és szép, bár én szívesebben látnám más színben, nekem kicsit túl babás, túl gyermeki így, de komoly gond nincs vele. Könnyen felnyílik, a tükör igazításhoz ideális méretű, a szivacs lehetne jobb, de azért használható, az alapozót védő kihajtható fedél pedig nagyon praktikus.


Számomra ennek a kiszerelésnek igazán nagy előnye nincs - azok számára lehet, akik gyakran sminkelnek út közben vagy felfrissítik az alapozást is a hosszabb napok során -, de hátránya sem, érdekességnek pedig tökéletes lehetne. 

Viszont maga a termék sajnos több szempontból sem nekem való. Egyrészt bár a legvilágosabb, 01-es árnyalatot rendeltem, icipicit még ez is sötét és túlzottan sárgás. Hordható, de nem tökéletes. Ez még nem az alap hibája, csak egy tulajdonság, azonban számomra már ezért sem kedvenc.
Nagyobb baj is van sajnos: nagyon sokáig kellett kísérleteznem vele, amíg rájöttem, hogy tudom nagyjából egyenletesen felvinni. Nekem sem a saját szivacsával, sem más sminkszivaccsal nem sikerült foltmentesen feltenni, egyedül a Real Techniques Buffing ecsettel működik igazán jól. 

A fedése a gyengétől erősebb, a közepestől gyengébb, ezzel még nem lenne problémám, viszont a finise egyszerűen nem szép. Nem varázsol selymes, egyenletes bababőrt, hanem túlzottan púderes és bár a színt korrigálja, az összes hepehupát még jobban kiemeli.

Smink nélkül:


Alapozóval:


Ráadásul az idő előrehaladtával csak egyre rosszabb lesz, és szinte csomókban gyűlik össze. Már ez sem túl jó, de van még rosszabb is. 

Az én bőröm egyszerűen nem szereti. Láthatjátok az első képen, hogy bár alapvetően szerencsés vagyok a bőröm miatt, most nem igazán szép. Nos, ez ennek az alapozónak köszönhető, ugyanis nagyon, nagyon ki tudja szárítani. Ha reggel felteszem, majd este lemosom, utána húzódik az arcom, és kétszer annyi krém szívódik fel, mint általában.


Tudom, hogy nagyon sokan szeretik ezt az alapozót, de éppen azért írtam meg én is a véleményemet róla, hogy színesítsem a képet. Azt vallom, hogy nincs olyan termék, ami mindenkinek beválik, a különbség csak az arányokban van: akad, amit a használók kilencvenkilenc százaléka kedvel, mást csak ötven. Nos, most én a nem kedvelők táborába tartozom, de tudom, hogy ez egy szűk kör. :)

Próbáltatok már cushion alapozót?

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Én már egy hónapja megvettem, és még mindig nem próbáltam ki, de titkon remélem, hogy be fog válni, mert már baromira elképzeltem, hogy a kedvenc alapozóm lesz :DDDD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha jól emlékszem, neked nem annyira kiszáradásra hajlamos a bőröd, mint nekem, hátha emiatt másképp fog működni rajtad. :)

   Törlés
 2. Én még nem próbáltam, de tutira nem is fogom. Nagyon furán néz ki :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kinézetével még nem lenne baj, a többi viszont sajnos nekem nem az igazi. :(

   Törlés
 3. Tényleg nagyon szép bőröd van, ennél több fedésre nincs is szükséged :). Én nem látom a képen, hogy nincs rendben, de nem fogom megvenni mert a kedvemet nem nagyon hoztad meg hozzá. Plusz másnál is olvastam, hogy nem vált be, szóval passzolok :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is szeretnem az ettől erősebb fedést hétköznapokra, sőt, általában még ettől is gyengébbet keresek. :)
   A képeken sajnos nem sikerült igazán jól elcsípni, de ha az államat vagy az arcom árnyákosabb részét megfigyeled, valamennyire látszik, hogy nem képez egyenletes, sima felületet.

   Törlés
 4. Nekem már a kiszerelés is fura, nem lesz bacilustenyészet belőle egy idő után? Mégiscsak egy nedves szivacsos valami, nem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos, hogy hosszabb idő után az lesz, szerintem ezért is tart ki ilyen rövid ideig - csak így meg lehetne olcsóbb. :/

   Törlés