arcápolás,

Pénztárcabarát alapkrém?

október 29, 2016 Arabella 5 Comments


Alapvetően azt gondolom, hogy nincs túl nagy elvárásom az arcápolókkal szemben, mert nincs különösebben problémás bőröm, "csak" száraz. Én mindössze egy krémes lemosót, egy jó radírt és egy tápláló krémet szeretnék, esetleg alkalmanként maszkot. Aham... és ez máris túl nagy elvárás. :)

Ha krém, akkor nekem az a fontos, hogy pótolja a hiányzó zsírt, tehát minél gazdagabb legyen. Nekem nem probléma az, amit sokan felrónak: nem baj, ha réteget képez, ha kell néhány perc a felszívódásának, csak valóban tápláljon. 
Mint rájöttem, számomra az is lehet pozitívum, ha nincs fényvédő benne, mert akkor akár éjszakára is tudom használni, márpedig esténként jobban van időm krémezni, mint a rohanós reggeleken.

Most, hogy ezt tisztáztuk, lássuk, ehhez képest mit tud a Lirene mandulaolajos kréme. :)
A csomagolása alapvetően végtelenül egyszerű, de a minták, a színhasználat és a betűtípus annyira feldobja, hogy számomra az összkép egész hangulatos. Amit az alap fehér dobozból és tégelyből ki lehetett hozni, azt szerintem maximálisan kihozták. :)
A mandulaolaj miatt nagyon édes, nagyon erőteljes illatra számítottam, ehhez képest szinte visszafogott, mérsékelten édes, leginkább krémes jellege van. 

Az állaga nem vizes vagy géles, de nem is túl tömör, az utolsó képen valamelyest látszik is, hogy megindult kifelé a tégelyből. Ebből persze következik az, hogy nem a létező legtáplálóbb, de nem is rossz, nem is rossz...


Fényvédő nincs benne, éjszakára és nappalra egyaránt alkalmas - számomra ez óriási pozitívum. Ha normál mennyiséget használok belőle, akkor nagyon gyorsan felszívódik, ha többet, akkor egy picit várni kell, de szerintem a tőlem türelmetlenebbeknek sem okozna problémát. 

Táplál, zsíros bőrre szerintem sok lenne, de erősen szárazra önmagában nekem nem elegendő. Jó, mindennapi használat esetén hatékony, de alkalmanként szüksége van a bőrömnek (főleg a hűvösebb idő beállta óta) valami koncentráltabbra. Ugyanakkor az is igaz, hogy hiába szárította ki egy rosszul megválasztott alapozó az arcomat, a rendszeres használatával és néhány egyéb termékkel kiegészítve sikerült helyrehozni.

Amikor elkezdtem összeállítani a bejegyzés vázlatát, utánanéztem az árának. Volt egy tippem, és ehhez képest alaposan meglepődtem: ez a krém ezer, azaz ezer forintba kerül. Én magamtól alsó hangon két- vagy háromezer közé tippeltem volna. 

Összességében nagyon jó alapkrémnek tartom, nem tud semmi extrát: nincs benne fényvédő, nem táplál extrémen erősen, nincs kirívó illata vagy csomagolása, viszont korrektül teszi a dolgát. Ha egy semmilyen zavaró tulajdonsággal nem rendelkező, gyorsan és bármikor használható krémet kerestek, ez tökéletes választás, ilyen áron pedig pláne. :)

* A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Bevallom, én nem használok minden egyes nap arckrémet. Alapvetően a krémes lemosó+micellás víz+tonik kombinációját használom, a bőröm ezt szereti. Néha, amikor húzódik vagy éppen száradni kezd, akkor Yves Rocher arckrémet használok, kuponnal vagy akció alkalmával kb. hasonló az ára, mint ennek a terméknek.

  Hogyha rommá száradt a bőröm (télen ez ritkán a viszonylag rendszeres krémezéskor megesik), akkor egy Rival de Loop mézes krémet szoktam rákenni, másnapra minden szuper :]

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is sokszor ellustálkodom, főleg reggelente, pedig nekem tényleg szükséges lenne. Yves Rocher krémet még nem használtam, de meg fogom nézni az arcápolási vonalukat, úgyis nyílik nemsokára üzletük a városomban.

   A Rival de Loop krémet sem ismerem, rápillantok majd. :)

   Törlés
 2. Nem tégelyes krém, hanem zacskós, a maszkok között bukkan fel időről időre - ha esetleg keresnéd. Krémmánián nem találtam meg hirtelen :(

  AZ YR arcápolási vonalának egy része szerintem nagyon jó. A micellás vizüket kifejezetten szeretem (nem csípik a szemet és nem szárítanak), illetve az arckrémük (Sebo Vegetal) is nagyon jó.

  VálaszTörlés
 3. Nekem ez tényleg sok lenne, zsíros a bőröm. Nappalra épphogycsak felkenek valamennyi krémet, azt is inkább csak az orcákra. Fényvédőt szoktam, igazad van, jobb, ha nincs a hidratálóban fényvédő, éjjelre minek, nappalra meg úgyis szoktam külön kenni a krém fölé.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Alkalmanként használva nem vagyok biztos benne, hogy sok lenne, bár zsíros bőrre lehet, hogy van ettől ideálisabb választás.

   Velem az a baj, hogy reggel sokszor elfelejtek krémezni, és este kenném fel a nappalit (ami így leírva végképp logikátlan), csak a fényvédő miatt nem tudom.
   Jobb megoldás ez így, fényvédő nélkül. :)

   Törlés