Il était un vernis,

Top Secret kedvencek

szeptember 26, 2016 Arabella 10 Comments

A Nailmaillel kapcsolatban - azon túl, hogy magát a Nailmailt is el kellett titkolnom - az volt a legnehezebb, hogy nem mesélhettem el, milyen csodás lakkokhoz van épp szerencsém. Időnként nem kis erőfeszítésembe került nem kiírni Twitterre, hogy találtam egy pink lakkot, amiért rajongok, írni egy bejegyzést arról a piros lakkról, ami lerobbanthatatlanul tartós... vagy betenni a havi kedvencek közé a valaha látott legőrültebb körömlakkot.


De végre beszélhetek mindezekről. :) Színminták most nem lesznek, talán majd idővel, külön-külön, ezúttal inkább csak mesélek a márkákról és a favoritjaimról.

Ez a poszt ha akarom, ha nem, reklámfunkciót tölt be, de egyáltalán nem ebben gondolkodva született meg - én most csak meg akarom osztani veletek azt a sok szép dolgot, amelyekről eddig hallgatnom kellett.


NCLA

Ez a márka az én tudatomban külön kategóriát jelent. Az ecsetekről több esetben le kell vágni egy-egy kósza szálat, amiért nem csak ebben az árkategóriában, hanem mindig haragszom, de... az a helyzet, hogy legyen bármilyen kusza az ecset, ezt a formulát csak tökéletesen lehet felkenni. Semmihez sem hasonlítható, álomszerű. 

A színek szépek, a holo finis szép, mint mindig, viszont itt a tartósság is nagyon rendben van, egészen konkrétan rajtam ezek a lakkok a legtartósabbak. A piros is mindenfajta kopás vagy pattogás nélkül bírta öt, azaz öt napig. Piros lakk esetén én nemhogy ilyennel, de még feleilyennel sem gyakran találkoztam.


A Wandering Stars a legfrissebb elcsábulásom. :) Sötét, majdnem fekete, de mégsem... Én nagyon mély, nagyon telt kéknek látom, a holo pedig nagyon jó kombináció ezzel az alappal.


A zöldeket nagyon szeretem, a tompa színeket azonban nem - a Persephone-ra pedig mindkét jellemző igaz. Általában mentaként szokták körülírni, szerintem viszont egy az egyben pisztácia. Kékesség nem igazán van benne, inkább szürkésen hamvas.

A legjobb barátnőm esküvőjén is ez volt rajtam, így különösen kedves számomra. :)


A Red Square a legtartósabb piros lakk verseny toronymagas győztese, egyben a legszebb meleg tónusú vörös. A meleg pirosak sokszor átmennek nálam a "csúnyácska, de pont azért szép" kategóriába - ez nem, mindig szimplán csak gyönyörű.

Az NCLA-k közül a Redicalist és a Out of This World csábít még minden egyes nap, de eddig ellenálltam. :)


Il était un vernis

Ha megbízhatóság, akkor részemről mostantól Il était un vernis. Minden szempontból teljesen korrektek a lakkjaik, kivéve, hogy a korrektnél sokkal-sokkal szebbek. Nem tudom, hogy csinálják, de minden egyes kollekciójukban van egy vagy két olyan árnylat, amibe beleszeretek.


Kezdjük azzal, hogy ez a lakk nem ilyen színű. Egyáltalán nem. A La Paulée nem kék, hanem zöld, méghozzá elképesztő zöld. Teljesen színű képet nem tudok róla mutatni, mert fotózhatatlan árnyalat, de ez áll a legközelebb a valósághoz.
A színén túl a finisét sem lehet teljesen elkapni: selymes, fényes, szinte már metálba hajló. 

Van egy rossz hírem: kifutó kollekció része, lényegében az utolsó darabok jöttek a Nailmailhez, és sajnos nincs belőle sok. Ha szeretnétek, siessetek - ugyanez igaz a Pinot Noirra  és a Cabernet Sauvignonra is.


Nem vagyok nagy kékbarát, de egy holo sötétkéket már régóta szeretnék. Sokáig egy másik lakk tűnt befutónak, de aztán jött a #ladykiller, és vitt mindent. Nagyon, nagyon-nagyon sötét, a Wandering Starshoz hasonlóan szinte már fekete, de ezen mindig látszik, hogy kék lakkról van szó. Ráadásul a kis holo szemcsék olyanok benne, mintha ezer csillag világítana az égen... Nyomdázáshoz, nail arthoz is tökéletes. :)


Nem tudom felidézni, hogy milyen indíttatásból kentem fel először az All is gold-ot, de az biztos, hogy jól tettem. Mert az első alkalom után pár nappal újra ezt vettem elő - azt hiszem, ettől nagyobb dicséret nem kell. :)

A rózsaarany és a réz között egyensúlyoz, egyáltalán nem tűnik nekem valónak, de mégis olyan szépen simul hozzá a bőrszínemhez, hogy nem és nem akartam hinni a szememnek. Kimondottan jól áll, és az ilyen árnyalatokra ennek az ellentéte szokott igaz lenni.

Felkenve is lefotóztam, lehet, hogy a közeljövőben írok majd róla bővebben. :)


Moo Moo's Signatures

MeiMei-vel, a Moo Moo's Signatures mögött álló lánnyal szeretek a leginkább együttműködni. Nagyon kedves, segítőkész, emberi, és odáig meg vissza vagyok azért, hogy minden lakkja olyan egyedi és komplex, mint ő maga. 
Ennek a márkának is megvan a maga erőssége: a pelyhes és a miniglitteres lakkok zseniálisak.


A Moo Magic In A Pot egy igen megosztó darab, én viszont egyértelműen az éljenzők táborába tartozom. Annyira ötletes, jópofa, bolondos... ráadásul világos piros az alapja. Igazi nyári hippilakk. :)


Ha az előző nyári volt, akkor a The Unwanted Visitor maga az ősz. Az alapja mélybarna, de van benne sok-sok piros mikroglitter, némi aranyló ragyogás, kiegészítésképp pedig néha lilásan irizál. Mindent tartalmaz, ami ehhez az évszakhoz tartozik.


Nagyon sajnáltam, hogy annak idején lemaradtam a Moo Spell-ről, így aztán nem kicsit örültem, amikor jelzett MeiMei, hogy új változata érkezik. 
A Quietly Cast The Moo Spell szerencsére kárpótolt: meleg-hideg lila duokróm alap holoval és miniglitterekkel... varázslatosan szép. :)


Pretty Serious

Az egyeztetés nagy részében szinte biztos voltam abban, hogy nem szeretnék Pretty Serioust a Nailmail kínálatába, viszont kaptam egy jókora tesztcsomagot, és az meggyőzött arról, hogy nagyon is kell ez a márka.

A helyzet az, hogy nagy többségben csodásak a lakkok: van néhány számomra értelmezhetetlen árnyalat, de a többi, a többi... Egyáltalán nem olyanok, mint a hivatalos fotókon vagy a swatchokon, hanem milliószor szebbek.


Minden lakk csinos kis dobozban érkezik, ráadásul több fajta van, általában az adott kollekcióhoz igazodik. :)


A Cocktail Bar ugyanaz az árnyalat, mint az Il était un vernis La Paulée (vagy a Dance Legend Strutter), csak ez glitteres. Lemosni nyilván nem könnyű, de önmagában is fed, ragyogó, sellős, mesés. (Ezen a képen látszik valamelyest.)
Eddig csak magában használtam - igaz, úgy sokszor -, viszont legközelebb a La Paulée-val akarom kombinálni, úgy is biztos jól fog mutatni. :)


Nem egy és nem két se nem arany, se nem ezüst lakkom van, de bátran ki merem jelenteni, hogy a Glizt & Glam a legszebb mind közül. Se nem hideg, se nem meleg, ugyanakkor meleg és hideg is. Ráadásképp ragyog, de úgy, hogy a ragyogás tökéletes összhangban van az alapszínnel.
A klasszikus árnyalat ellenére meglehetősen látványos, ugyanakkor jól kombinálható.


A Princess Plutonium iránti rajongásom engem is meglepett, de amikor ellenőriztem a megérkezett lakkokat, és kiemeltem ebből egyet, tudtam, hogy nem fogom visszatenni, mert KELL nekem. Igen, egy pink lakk.

Ebben az esetben az alapszín csak egy dolog: a lényeg szerintem az, hogy a benne lévő antracit darabkák mennyire extrémek és mutatósak - ebben az árnyalatban pedig tökéletesen érvényesülnek.

Két réteg is felkenhető belőle, de én egy vastagban sokkal jobban szeretem, úgy a legszebb. :)


+1: Rock On! körömerősítő alaplakk

Az alap- és fedőlakkokat tényleg eszem ágában sem volt behozni, de a tesztcsomagomban volt egy ebből az erősítőből, és lenyűgözött.

Két rétegben kell használni, alaplakként kifogástalanul funkcionál, és erősítésre is tökéletes. Anyukám korábban lemezes töréssel szenvedett, de mióta ezt kenegeti, nincs ilyen problémája.
Én a körmömet tekintve szerencsésnek mondhatom magam, mert elég erősek és kifejezetten kemények, viszont ütés és hasonlók hatására hajlamos volt meg-megpattanni a sarka. Erre is tökéletes megoldás, csinálhatok bármit, ezzel nem tud baja esni a körmömnek.

A legjobb pedig az benne, hogy hiába szinte kizárólag ezt használom nyár eleje óta, még mindig van egy kevés az üvegem alján.

Sajnos az indulásnál nem lesz készleten, mert épp kifogyott, amikor a Pretty Serious rendelést leadtam, viszont amint elérhető lesz, pótolom, már csak azért is, mert nekem is kell még vagy millió üvegcse tartalékba. :)

Van valami, ami felkeltette az érdeklődéseteket? Ti mivel lakkoztatok mostanában?

Ajánlom Neked

10 megjegyzés:

 1. A Redicalist-ot MUSZÁJ kipróbálnod! A legesleggyönyörűbb NCLA szerintem, persze a Teal The End és a Wandering Stars mellett. ;)

  VálaszTörlés
 2. Először is: csodásak a képek. :)

  Másodszor: meg se tudom számolni, hány türkiz/teal lakkom van már ezerféle árnyalatban és márkától, de azért a La Paulée megdobogtatta kicsi szívem... Jaj, jaj... :'( :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, a Nailmail miatt most már tényleg muszáj fejlődnöm ezen a téren. :)

   A La Paulée nagyon szép és különleges... de mivel van némi közöm a webshophoz, itt meg is állok, mert nem akarlak erőszakosan rábeszélni. :)

   Törlés
 3. nagyon örülök, hogy írhatsz, és megmutathatod végre ezeket a szépségeket, úgy érzem, durva lesz az ősz 😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan jó, hogy ezeket végre nem kell titkolnom. :)
   Nem csak az ősz, nekem személyesen ez a néhány nap is az - ennyi kedvességet és támogatást még soha nem kaptam. :)

   Törlés
 4. Én imádom az IEUV lakkokat, a boros kollekcióval kezdődött a függésem :) És hála neked,nincs megállás....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is azzal a kollekcióval lopta be magát a szívembe a márka, a mai napig azt tartom a legerősebbnek, bár a nyárit, a Welcome To Paradise-t is nagyon szeretem. :)

   Törlés
 5. IEUV tetszik nekem is, főleg az #imanatural érdekel a fentiek mellé. Már pedzegettem otthon, hogy karácsonyra rendelni kellene, mostanában sok lakkom fogy el, alkalomra meg belefér a drága lakk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az #imanatural nail artokhoz alapnak szuper! :)

   Alkalmakra egyébként én is könnyebben veszek valami drágábbat, még talán jobb is, mintha csak úgy, hétköznap, ok nélkül engednék meg magamnak egy adott dolgot. :)

   Törlés