kézápolás,

Lush ínyencségek

július 12, 2016 Arabella 0 Comments


Többek között azt szeretem a Lushban, hogy olyan terméktípusok is megtalálhatóak a kínálatukban, amik máshol elvétve. Ma két ilyen kozmetikumról fogok beszámolni. :)


Lemony Flutter multipuhító vaj

A Lemony Flutter már jó ideje foglalkoztat, azonban mint a többség, elsősorban én is körömágyápolóként tekintettem rá, úgy pedig az ötven grammos kiszerelés elfogyasztása kétséges a lejárati időn belül. Ezzel az indokkal nagyon sokszor lebeszéltem magam róla, aztán a weboldalt böngészve ért a felismerés, hogy akár máshová is használhatnám, mondjuk sarokra, ráadásul pont valami intenzív lábkrémet kerestem...


Tudjátok rólam, hogy nem vagyok a citrusos illatok legnagyobb barátja, a citrom pedig főleg nem tartozik a kedvenceim közé, különösen, ha nem társul mellé semmi édesség. 
Ebben az esetben pedig pont erről van szó, tömény, tiszta, savas citromillat. Személy szerint ezt nehezen tolerálom, de megteszem, mert a többi tulajdonsága annyira tetszik, hogy megér egy kis kompromisszumot.


Az állaga nagyon-nagyon sűrű, a legjobban ez azon látszik, hogy a tégelyben tükörsima a felülete annak ellenére, hogy futár hozta, és már alaposan megforgattam. Nem egykönnyen, de némi hőtől azért megolvad, viszont tényleg roppant kiadós. 

A fenti képen lévő mennyiség mindkét sarkamra bőven elég, ez az az adag, amit ha belemasszírozok, öt-tíz percen belül felszívódik, pedig rendre ott a legszárazabb a bőröm.

Körömágyra és kézre is szuper, azonnal, látványosan, ugyanakkor érezhetően mélyen táplál. A köröm melletti száraz, fehér részeket, amelyeket csak a fényképezőgép mutat meg, azonnal eltünteti, és a ráncocskák is kevésbé látványosak a használata után. Tehát jó, de én mégis jobban szeretem lábra használni.

Egyrészt az illata miatt, másrészt azért, mert ott olyat produkál, mint semmi más. A mezei lábkrémek nekem nem sokat érnek: bekenem velük, amit kell, kicsit puhább, selymesebb leszek tőlük, de ennyi. A Lemony Flutter hatására viszont olyan bársonyos és táplált a sarkam, mint amilyen még kisbabaként sem lehetett. Főleg akkor, ha lefekvés előtt kenem be - az első alkalommal így tettem, és reggel nem akartam elhinni, hogy tényleg ennyire jól működik. Puha és tökéletesen ápolt volt a lábam, és amióta használom, folyamatosan az. Éljen-éljen a Lemony Flutter! :)


Salted Coconut kézradír

A kézradír (vagy egyáltalán a kéz radírozása) fölöslegesnek tűnhet, pedig egyáltalán nem az. A testradírral való radírozás is bőven jobb a semminél, szebbé teszi a körömágyat, a bőrre került, fölösleges lakkot leszedi, jó esetben önmagában is táplál, de ha nem, akkor a krémet teszi hatékonyabbá.


Egyre kevésbé vagyok kókuszrajongó, így szerencsének tekintem, hogy a Salted Coconut illata igen kevéssé emlékeztet kókuszra. Kissé persze kókuszos, de a természetesebb fajtából, viszont sokkal inkább kellemesen édes, enyhén marcipános, leginkább mandulás jellegű.


A bázisa engem cukorszirupra emlékeztet, ez van tele rengeteg apró, de annál hatékonyabb szemcsével. A sódarabkák nem tökéletesen gömbölyűek, és általában pont ezt szoktam kerülni, viszont a Salted Coconut éppen ezért végzi ennyire jól a dolgát - mert azt teszi.

A Lemony Flutter és ez is két esetben jó: vagy ha gyorssegély kell, vagy ha tartós ápolás. Tehát lényegében minden helyzetet lefednek. :)

Egyetlen átdörzsölés után is szebb a kezem (kiemelten a körömágyam), egyenletesebbé válik a bőrfelszín, eltűnnek a száraz részek, és a mélyedések sem annyira szembeötlőek, még közeli képeken sem, pedig azok aztán mindent megmutatnak. Jaj, és nem csak radíroz, táplál is. Önmagában persze nem tökéletes, az a legjobb, ha krémet is felkenek utána, de ha kimarad, akkor is hidratált érzést biztosít. 


Összességében: A Lemony Flutter kézre is jó, de lábra szerintem még ideálisabb, és többfunkciósan használva ráadásul van esély az elfogyasztására. A legtöményebb krém, amivel valaha dolgom volt, szuper, azonban az erőteljesen citrusos illatával számolni kell. A Salted Coconut még speciálisabb termék, nem biztos, hogy mindenkinek szüksége van rá, viszont aki kiemelten törődik a kezével, annak ideális. Tökéletesen radíroz, valamelyest még táplál is, akár instant szépülésre, akár hosszabb távú ápolásra van szükség, verhetetlen.

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: