Bourjois,

Fekete-fehér geometrikus

július 16, 2016 Arabella 2 Comments

Ez az a bejegyzés, ami valószínűleg nem kerülne ki, ha nem kellene kímélnem a kezemet a képszerkesztéstől... ezek a fotók viszont már készen vannak, úgyhogy miért ne. :)


Nem tudom, mennyire vettétek észre (remélem, azért minél kevésbé), de a nyomdázással nekem nem sokkal ezelőttig nem sikerült kibékülnöm. Klassz technika, gyors és változatos dolgokat lehet így csinálni, azonban mindig becsúszott legalább egy apróbb hiba, amit jó szokásomhoz híven a magam ügyetlenségének könyveltem el. Pedig nem kimondottan erről volt szó, egyszerűen csak nem az adottságaimnak megfelelő eszközt választottam.

Erősen ívelt körmöm van, ráadásul nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is. Ezzel az a gond, hogy simán csak rányomva, ahogy nekem kézre állna, nem tudtam felvinni a mintát, mindenképp görgetni kellett. Viszont nem csak egyik oldalról a másikra, hanem aztán fentről lefelé is. Az pedig nagyon ritkán fordult elő, hogy az utóbbi közben legalább minimálisan ne csússzon el... 

Egészen addig, amíg ki nem próbáltam a szögletes, ragadós MoYou-t, amit nem is értek, miért nem vettem meg eddig. Lehet, hogy külön kifejtem a tapasztalataimat róla majd, de a lényeg az, hogy ha hasonló körömformátok van, ez a nyomdázó lesz a jó.

A lakkozásra térve: ez volt az első próbálkozásom a MoYou-val, és ha nem is tökéletes, de messze a legszebb nyomdázásom eddig. Azóta pedig csak jobbak lettek. :)

Mivel nem tudtam, hogy másnap mit fogok felvenni, a fekete-fehér megoldás mellett döntöttem. Két rétegben felkentem a Bourjois White Spirit-et, majd a középső- és a gyűrűujjamra tettem a China Glaze Fairy Dust-ból. Ez a fehér alapot hajlamos kicsit beszürkíteni, de most nem volt ellenemre. :) Aztán a Sci-Fi 09-es lemezzel nyomdáztam, szép lassan ez fog a kedvenc lemezemmé válni. 

Végül az Avon gélhatású fedőlakkot használtam, és roppant boldog voltam, hogy mostantól menni fog a nyomdázás.

Igazán jó fehér és fekete nyomdalakkot viszont még be kellene szereznem, melyiket ajánljátok inkább, a Mundo-t vagy a Colour Alike-ot? :)

Ui.: Látjátok a körömágyamat? Együttes erővel erre képes a Salted Coconut és a Lemony Flutter. (Emlékeztetőként: pár nappal korábban még ilyen volt.)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

 1. Mi a baj a kezeddel?
  Nagyon tetszik a stílusod, ez egyszerű mégis mutatós. Nekem is megvan a taknyos MoYou, kell hozzá vennem szöszleszedő hengert is. A másik fajta szilikonos kerek fejű MoYou a kedvencem, az nem kapható a Naillandnél, az keményebb. MoYou oldaláról rendeltem. CA nyomdalakkot nem próbáltam még, MdU iszonyat sűrű és büdös olyat többet nem veszek. Nemrég vettem MoYou nyomdalakkot, imádom, a vastag fekete vonalak is kellően sötétek és szépen felvette őket a nyomdázó. Na igen, nagyon MoYou párti vagyok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ínhüvelygyulladás, már javul, viszont a képszerkesztéstől amennyire lehet, tartózkodom. :)

   Én ezt acetonmentes lemosóval tisztítom, nekem a szösztelenítő nem volt jó hozzá. A színes Mundo nyomdalakkok nekem beváltak, de akkor inkább kipróbálom a Colour Alike-ot, vagy ha úgy alakul, a MoYou-t.

   A MoYou lemezben nálam is abszolút favorit, más márkától már nem is nézek. :)

   Törlés