Soft & Gentle,

Soft & Gentle izzadásgátlók

május 27, 2016 Arabella 5 Comments

Néhány hete érkezett egy meglepetés csomagom három Soft & Gentle izzadásgátlóval, és bár elvétve szoktam erről a témáról írni a blogon, ha már így alakult, és épp aktuális is, miért ne. :)


Én sajnos elég problémás vagyok ezen a téren - nem a kellemetlen illatokkal gyűlik meg a bajom, hanem a foltokkal, azokkal viszont minden egyes melegebb napon. Eddig úgy tapasztaltam, hogy a legtöbb hasonló termék a szagokat ki tudná védeni, viszont a látható izzadást csak nagyon kevés tudja megakadályozni. 

Pont ezért nem is kísérleteztem alumíniummentes darabokkal, azonban mint ahogy tájékoztattak róla, a Soft & Gentle verzióinak újítása az, hogy alumíniummentes voltuk ellenére nemcsak a szagokat, hanem magát az izzadást is képesek visszafogni.

Mielőtt még egyenként kitérnék rájuk, muszáj megjegyeznem, hogy a csomagolásuk hiába egyszerű,  kifejezetten tetszik. A színek, a betűtípus, a szokásosnál jóval strapabíróbbnak  tűnő szórófej - mind nagyon rendben van. Vidám hatásuk van, de egy pillanatra sem lesznek gyerekesek. :)


Floral

Ahogy a neve is utal rá, virágos illata van, de nem művi, és nem is egyetlen virágét próbálták a palackba varázsolni, hanem természetes, vegyes jellegű, olyan, mintha egy vidéki ház virágoskertje mellett sétálnék el. 


Care

Igazi tisztaságillat, de nem a kissé fojtogató, púderes megközelítésből, hanem könnyed, friss típusú, szinte enyhén fanyar.


Active

Friss, légies, már-már maszkulin, de egyben ez a legsemlegesebb, legbőrközelibb a három közül, ezt használom a legszívesebben. 


Az illatvilágon túli eltérést leszámítva ugyanolyan a teljesítményünk. Ha reggel használom valamelyiket, dél körül még előfordul, hogy meg-megcsap az illatuk. De ami ettől  - számomra legalábbis - sokkal fontosabb, az az, hogy valóban visszafogják az izzadást, igaz, csak egy bizonyos mértékig. Én valóban erősen izzadok, ezt muszáj kiemelnem, így pedig pont a mostani 25 fok környéki idő a határ: még éppen jók, viszont ha már ettől is melegebb lesz, az bizony ki fog fogni rajtuk. 

Számomra az alumíniummentesség nem szempont, azonban ennek ellenére is tudom szeretni mindhármat: kellemes az illatuk, jó a kiszerelésük, és a forró nyári napok kivételével az izzadást is kordában tudják tartani. A legerősebb izzadásgátlómat nem fogják kiváltani, de a hűvösebb hónapokra tartogatottakat igen. :)

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Nagyon jó a dekoráció :) 25 fokban még azért nem kell izzadni, inkább a ruha anyagától függ, hogy menyire látszik rajta az izzadságfolt. De hát ha dögmeleg van, akkor kevesen nem izzadnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik! :)

   Tényleg nagyban függ a ruha anyagától, na meg a szabásától is, hogy mennyire látszik.
   Mondjuk azt hiszem, nálam a hőmérséklet csak rátesz egy lapáttal, a stressz az, ami a legjobban meg tud izzasztani. :)

   Törlés
 2. Örülök ennek a tesztnek. Nem hangzanak rosszul, csak az árukat kissé sokallom. Mennyire fogynak gyorsan nálad?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Habár, a legtöbb fújós deo szintén 150 millis, csak elkényeztetett az Isana a háromszáz forintos alumentes deojával :)

   Törlés
  2. Örülök, ha örülsz. :) Az Active változatot három-négy hétig használtam, kicsit könnyebb lett, de bőven van még benne.

   Törlés