Avon,

Avon Far Away Infinity

április 18, 2016 Arabella 6 Comments

Kevésbé borsos áron jó parfümöt találni nehéz, és ugyanilyen nehéz lehet jó illatot alkotni. Az Avon esetében szerintem kétszer sikerült igazán kiemelkedő parfümöt létrehozni: az egyik ilyen az Attraction, a másik pedig az eredeti Far Away. 

Az utóbbi igen megosztó (Ez így van jól, a jól sikerült illatok legfőbb ismérve, hogy megosztóak!), de a népszerűsége töretlen, ennek minden előnyével és hátrányával. Én egyértelműen a kedvelők közé tartozom, és azt hiszem, ez nem is csoda: orientális-virágos, vaníliás nagyvad, pont az esetem. Ráadásul a tartósságára sem lehet panasz, bár épp ezért, na meg a markánssága miatt nem érdemes túladagolni.


Mivel a Far Away-ről ennyire pozitív a véleményem, nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy érkezik egy új változata, a valamivel könnyedebbnek, de még így is testesnek ígérkező Infinity. Még boldogabb voltam, amikor rájöttem, hogy a friss verziót Honorine Blanc álmodta meg, ugyanaz az orr, amely az Attraction-t is alkotta.

Egy félelmem azért maradt: egy könnyed, de mégis karizmatikus illat kiegyensúlyozásánál komolyabb feladatot elképzelni sem tudok, és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány ilyen jellegű, jól muzsikáló parfümmel találkoztam eddig.


A doboza és a csomagolása telitalálat: a türkiz színtől üdévé válik, ugyanakkor túl babás vagy légies sem lesz, és a keleties hangulatát is megőrzi.Elméletileg a jázmin, a vanília és a körömvirág dominál benne némi bergamott segítségével, de én (szokás szerint) kicsit másképp érzem. 

Egy biztos: lineáris felépítésű illatról van szó, tehát az idő előrehaladta nem változtat jelentősen a kompozíción, a kifújást követően két-három órával nem fog egy teljesen új jegy felbukkanni. 
Ennek megfelelően a vanília végig jelen van a parfüm életében, viszont nem az első sorban, végig a többi illatjegy mögé bújik, és csak hátulról támogatja meg őket némi édeskés vibrálással. A jázmin még ennyire sem mutatja meg magát, csupán egy másik alkotóelemmel, a körömvirággal (amit az én orrom bársonyvirágnak érez) játszik össze. A kettősük játéka és kontrasztja gondoskodik arról, hogy ne legyen unalmas az illat: a jázmin hol teljesen hagyja, hogy kiteljesedjen a kissé kesernyés növény, hol közbeszól, és ellágyítja.
Ha már bársonyvirág: kétségkívül ez az Infinity domináns illatjegye. Egyszerre van benne a szár zöld fanyarsága és a szirmok száraz, már-már poros jellege - hiába virág, nem egy klasszikus virágos jegyről van szó.
Minden pillanatban érezhető, ráadásul a középpontban, ennek ellenére nem hinném, hogy sokan felismernék, és kijelentenék, hogy ez egy bársonyvirágos illat. Egyrészt kevesen szoktak bársonyvirágot szimatolni, és így nehéz beazonosítani, másrészt a dominanciája ellenére nem egy egysíkú illatról van szó, még úgy sem, hogy lineáris.
Egyetlen leírásban sem szerepel, de meg mernék esküdni arra, hogy egy kevés pina colada is van a parfümben. (Ez egyébként nem menne ritkaságszámba - általában az ismertetőkben csak kiemelnek néhány összetevőt, és közel sem tüntetik fel az összeset.)  Az ananász és a kókusz jellegzetes duója a vaníliához kapcsolódik, de néha azért ki-kikacsingat mellőle.

Az összetevők egyenként nem mondhatóak kifejezetten egzotikusnak, azonban a párosításuk az: bársonyvirágos parfümbe nem könnyű belefutni, és ha meg is történne, akkor sem ilyen körítéssel szokott előfordulni.

A tartóssága és a hatósugara az előd nyomán ennek is jó, de attól azért visszafogottabb: reggeltől estig kitart, csak lassan, fokozatosan csendesedik el, tovább viszont nem marad meg.

Azt nem jelentem ki, hogy a Far Away-hez hasonló sikere lesz, mert azt nehéz megismételni, különösen ebben a kategóriában, de azt biztosan állítom, hogy az Infinity esetén nem tucatparfümről van szó.

*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Abban biztos vagyok hogy ez nem az én illatom, de abban is, hogy a képeid a parfümről kb katalógusba valóak, annyira kedvtelve nézegettem őket. Csodásak! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem sem feltétlenül a te illatod, a bársonyvirágot nem tudom elképzelni rajtad, ettől fiatalosabb, üdébb parfüm illik hozzád. :)
   A dicséretet nagyon köszönöm, igyekszem máskor is legalább ilyen képeket készíteni. :)

   Törlés
 2. Egyetértek, gyönyörű képek!!
  Nekem volt Far Awayem, meg még sok más Avon parfüm, de folyamatosan folyik tőlük az orrom. Nem tudom, mit raknak bele. A Celebre volt a kedvenc. Sajnos sokat el kellett ajándékoznom emiatt, pedig mindig reménykedtem, hogy a másiktól csak nem folyik az orrom? A Far Away meg ritka tartós volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)

   Más márka parfümével még nem jártál így?

   A Far Away tényleg elképesztően tartós, a Celebre-re még kislánykoromból emlékszem, akkor nekem is tetszett. :)

   Törlés
 3. Válaszok
  1. Ha csak Avonnal jártál így, de tőlük többel is, akkor egyedül arra tudok tippelni, hogy a hordozóanyagukban lehet valami, amire így reagálsz. :/

   Törlés