Avon,

Avon matt rúzsok

március 10, 2016 Arabella 4 Comments

Ha smink, akkor egyértelműen az ajakra szánt termékek a gyengéim, viszont trend ide, trend oda, a matt verziók kevésbé mozgatnak meg, mint a fényesek. Azonban az Avon új, matt finisű, de mégis lágy rúzsaira nagyon kíváncsi lettem, és úgy gondoltam, hogy titeket is biztosan érdekelne, ezért nagyon örültem, amikor kaptam néhány árnyalatot tesztelésre. :)

AVON matt rúzsok

A csomagolásuk a formát tekintve ugyanolyan, mint a márka klasszikus rúzsaié, viszont ez matt borítást kapott, látványra már-már gumiszerű, érzetre csupán nem csúszós. A tetejük szerencsére áttetsző, így több szín esetén könnyű kiválasztani az éppen megfelelőt, és a záródással sincs gond.

Az állaguk az ígérethez hűen krémes, legalábbis más matt rúzsokhoz képest, igaz, változó mértékben. A lágyság és a fénytelenség egy nagyon különleges kombinációt alkot: könnyű felkenni, szinte már túlságosan is, mindegyik komfortos viselet, azonban az ajak redőit és az esetleges szárazabb részeket sajnos ettől függetlenül megmutatja.
A kellemes formula ellenére egyik sem csúszkál, a tartósságuk az átlagostól jobb: öt-hat órát gond nélkül kibírnak. Étkezés után nem árt belepillantani egy tükörbe, de még akkor is marad némi szín az ajkakon.

Plusz fénye egyik általam birtokolt darabnak sincs, viszont nem is rikítóan mattak, nem ezek azok a rúzsok, amelyek látványosan, teljesen nélkülöznek mindenfajta fényt. Viszont olyat nem is ebben az árkategóriában kell keresni, és hasonló áron csak ettől kevésbé matt rúzsokkal volt dolgom eddig.

Lássuk az árnyalatokat!

AVON Berry Blast

AVON Berry Blast

Berry Blast

Sötétebb bogyószín lilás tónussal, de közben van benne némi tompaság, már-már bőrközeli. Ennek a legkrémesebb az állaga a három közül, egyben ez a legkevésbé matt, a legjobban sajnos mégis ez mutat meg minden apró egyenetlenséget. Arra viszont felhívnám a figyelmet, hogy az ehhez hasonló rúzsszínek két dolgot tudnak: vagy nagyon sárgítják a fogakat, vagy látványosan fehérítik. A Berry Blast az utóbbi kategóriába tartozik, és már csak emiatt is szívesen használom.

AVON Red Supreme

AVON Red Supreme

Red Supreme

A piros rúzsok a gyengéim, ez pedig piros a javából. Kitekerve még bordónak tűnik, felkenve viszont már piros lesz, inkább meleg, mintsem hideg tónusú. Nagyon telt, nagyon gazdag szín, és egy csöppnyi pink beütése sincs, ami ritkaságszámba megy. Ez a személyes kedvencem. :)

AVON Ruby Kiss

AVON Ruby Kiss 

Ruby Kiss

A legmattabb és legszárazabb textúrája a Ruby Kiss-nek van. Ez is piros, de teljesen más megközelítésből: nagyon közel áll a korallhoz, és egyes esetekben már-már vibrálóan élénk, igazi nyári árnyalat. Önmagában is megállja a helyét, ha sietni kell, de mégis látványos smink a cél, tökéletes választás.

AVON matt rúzsok
Berry Blast, Red Supreme, Ruby Kiss

A sorrend ugyanaz, ha szeretnétek nagyobb méretben is megnézni, kattintsatok a képre, és válasszátok a kép megjelenítése funkciót:

AVON matt rúzsok

Már a fényképezés és a poszt írása közben is végig egy jelző járt a fejemben: megbízható. Ezek a rúzsok pontosan azok, az Avontól megszokott minőséget képviselik, a színválaszték egész széles, bár én örülnék, ha kibővülne néhány sötétebb darabbal (talán majd ősszel :) ), mattak, de ennek ellenére nem nehezen kezelhetőek vagy erősen szárító hatásúak, ráadásul a legfrissebb katalógusban ezer forint alatt van az áruk. 

Ezektől jobb matt rúzst ilyen árfekvésben (vagy akár kétszer, háromszor ennyiért) nem tudok ajánlani. :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Mindegyik nagyon jól áll! :) Nekem a Red Supreme van meg és imádom, pedig régen nem volt nagy piros rúzs kedvelő. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Úgy vettem észre, hogy előbb-utóbb mindenki megszeret legalább egy piros rúzst. :)

   Törlés
 2. 5 mintát rendeltem, hogy könnyebb legyen dönteni :) A Berry Blast nagyon tetszik rajtad is, vagy azt rendelem meg vagy az Adoring(?) love-t. Bár ahhoz hasonlóm már van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az Adoring Love-ot csak képekről ismerem, de azok alapján nagyon szép, viszont ha nem zavar, hogy a Berry Blast a legkevésbé matt (legalábbis ezek közül), akkor az is jó választás. :)

   Törlés