csacsogós

Hello Winter! - Könyvek, filmek, programok

december 13, 2015 Arabella 7 Comments

A hét utolsó bejegyzése egy lazább, nem beauty-vonatkozású írást lett, mert szerettem volna egy random poszttal zárni a Hello, winter!-t.

Amiket elsőként  a figyelmetekbe ajánlok, azok a programok a szabadban  - ugyan még nincs itt az igazi tél, nálunk épp hétágra süt a nap, de ha hideg van, akkor sem kötelező a négy fal között maradni. Melegen fel kell öltözni és kimenni, élvezni a havat vagy épp jelen esetben az enyhe telet. A délután további részére én is ezt tervezem. :)

Színház
Azt hiszem, már az őszi ajánlóban is szerepelt, de most sem tudom kihagyni. Ha olyan szerencsések vagytok, hogy a fővárosban éltek, akkor csak választanotok kell, de én úgy tapasztalom, hogy a vidéki színházak is egyre jobbak, a miénk legalábbis biztosan.
Filmek - Jégvarázs, Polár Expressz, Én, Pán Péter
A Jégvarázzsal kicsit lemaradtam, szerintem már mindenki látta, amikor én megnéztem, de ez semmit nem von le az értékéből: megmaradt Disney-mesének, de mégis kreatívabb, és a karakterek sem túl sablonosak benne. Időtakarékosság céljából igyekszem elkerülni az ilyesmit, de azt hiszem, még nagyon sokszor újra fogom nézni.
A Polár Expressz kamaszkorom kedvence, az Én, Pán Pétert pedig azért szeretem, mert egyszerre mesés és drámai. Ha nem kifejezetten gyerekfilmre vágytok, de mégis valami gyermekire, tökéletes választás.
Zene - Let it go, Legyen ünnep:
Az utóbbi tíz napban szinte csak a Frozen betétdalát hallgattam, kulisszatitok, de az összes téli bejegyzés írása és a sminkek készítése közben is ez szólt.
Katona Klári a fiatal felnőttkorom kedvence, minden muzsikát szeretek, amihez köze van. A Legyen ünnep számomra több egy egyszerű karácsonyi dalnál, sokkal többről szól, viszont pont ez a több mégis kapcsolódik az ünnephez.


Olvasnivaló - Twist Oliver és A kis gyufaáruslány: Dickenstől mindent szeretek, szinte simogatják az idealista lelkemet a művei, de a legjobb és a legtéliesebb számomra a Twist Oliver.

Kisiskolás voltam, amikor először olvastam A kis gyufaáruslány történetét, akkor nagyon mély benyomást tett bennem, és azóta is hatással van rám. Mint több más Andersen történet, ez is gyerekmesébe van rejtve, de valójában sokkal mélyebb jelentése van. A kis gyufaáruslány miatt nem vagyok hajlandó senki mellett elmenni segítség nélkül, és ezen a téren teljes mértékben megtagadom a realitást: ha egy bajban lévőért tehetek valamit, azt gondolkodás nélkül, bármikor megteszem.
Nem biztos, hogy a legkisebbeknek is ajánlanám, de őket leszámítva bárkinek.Kihívás - DecemberPhotoChecklist2015: Ugyan már a hónap eleje óta fut Netti Instagram kihívása, de még nem késő csatlakozni. Készítsetek egy fotót az aktuális, napi témában, és használjátok a megadott hashtag-et.

Nem ígérem, hogy tavasszal is lesz ilyen sorozat, de nagyon örülök, hogy a télibe a sok apró akadály ellenére belefogtam. Nekem élmény volt készíteni, és a hangulatomnak is jót tett - remélem, ti is örömötöket leltétek benne. :)

Ajánlom Neked

7 megjegyzés:

 1. ezt nagyon-nagyon élveztem :-) tematikus blogon alapvetően nem szeretem a személyes bejegyzéseket (nem szeretem keverni a dolgokat), de nálad majdnem jobban szeretem az ilyen jellegű posztokat, mint a blog jellegéből adódóakat, mert számomra nálad ez szorosan hozzátartozik a szépséghez.
  (csak zárójelben: megríkattál, és ezt most köszönöm) :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A tematikus blogokon én is a tematikus bejegyzéseket szeretem, de néha becsúszik egy-egy ilyen poszt is.
   Örülök, hogy nálam nincsenek nagyon ellenedre ezek sem, viszont megríkatni nem akartalak.

   Törlés
 2. Imádom a kis gyufaárus lány történetét, bár az egyik legszomorúbb a világon :( És Katona Klári dala is örök klasszikus, csodaszép dal :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rémlett is, hogy írtad már valahol, hogy szereted. Nekem szomorúságban még vetekszik vele A kis hableány is (az eredeti), de a gyufaáruslány sokkal fontosabb nekem.

   Törlés
 3. Az Én, Pán Pétert láttam, szeretem a szereplőket is. Nekem sem Dickens, sem Andersen nem jön be, nem bírom a lehangoló sztorikat. Gyerekként még olvastam őket, mostanában megviselnek.
  Na, ma megvolt a szabadban az időtöltés, másfél órát rohantam, mire beértem a melóba és minden napra van elintéznivaló. Meséket biztos fogok nézni karácsonykor, bár én az Agymanókat terveztem, nálunk a lányos mesék nem nagyon mennek.
  Most igazán könnyű a bajban lévőket segíteni, pl. múlt héten a Tescoban volt a Vöröskereszt, én is vettem nekik olajat, lisztet. Nekem nem tétel, másnak meg segít.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem gyerekként viseltek meg jobban, aztán most már szükségem van a szomorkásabb történetekre is. Főleg könyvek esetén.
   Az Agymanók nagyon jó, bár szerintem az is kicsit lányos, de talán még fiúknak is élvezhető.

   Nagyon-nagyon szép dolog tőled, hogy így viszonyulsz mások megsegítéséhez. :)

   Törlés
 4. Nos, az Agymanókat mi nézzük meg a párommal, a gyerek meg vagy nézi, vagy nem :) Szerintem ez felnőttmese :)

  VálaszTörlés