Catrice,

Catrice Liquid Camouflage

november 19, 2015 Arabella 4 Comments

Részben a genetikának és az anatómiának, részben sajnos a stresszes életmódomnak köszönhetően állandó kiegészítőim a szem alatti karikák, így természetesen az ezek elfedésére alkalmas korrektorok is. 
Egyéb bőrhibával szerencsére csak viszonylag ritkán kell megküzdenem, de ha mégis, akkor gondolkodás nélkül a Catrice Camouflage segítségével teszem a lehető legészrevétlenebbé. A maga céljára nekem maradéktalanul bevált, így nagyon kíváncsi voltam az új, folyékony, ezáltal inkább szem alá javasolt változatára.A csomagolása minimalista, a sztenderd Catrice tubust kapta, ami egyszerű, de problémamentes. A műanyag mivolta ellenére strapabíró, és a záródásával sincs gond.


A terméket egy klasszikus kialakítású applikátorral pöttyözhetjük fel a kívánt területre, folyékony korrektorok esetén ez a kedvenc kiszerelésem. :)

Az a tény, hogy illatosított, engem önmagában nem zavarna, viszont számomra elég kellemetlen, krémesnek szánt, de mégis kissé szúrós illata van, ami ráadásul erős és viszonylag sokáig érezhető is. Ez kevés ahhoz, hogy eltántorítson a használatától, de sajnos egyértelműen negatívum. 

Az állaga hiába folyékony, mégis viszonylag sűrűnek érzem, nem vizes jellegű, inkább szinte már balzsamos,  enyhén krémesbe hajló. Az eloszlatása talán pont ebből fakadóan nagyon könnyű, szinte nem is kell irányítani, magától a megfelelő területre siklik. 

Smink nélkül a szemkörnyékem:


Korrektorral:


Én fedés szempontjából öt kategóriát különböztetek meg, ezt a negyedik, közepes-erős kategóriába illőnek érzem, mert nem takar el bármit maradéktalanul, de az átlagosnál messze jobb képességű.
Nem szárít és a tartósságával sincsenek problémák: egy 8-10 órás munkanap végére is csak nagyon-nagyon minimális mértékben gyűlik meg a ráncokban, éppen csak kirajzolódnak a vonalkák, a fedése pedig nem változik.
Azt ígéri, hogy ellenáll a víznek, ezt csak részben teszteltem, önmagában néhány cseppnyi víz nem tesz kárt benne, viszont ha dörzsöléssel is kiegészül, akkor megoldódik - bár érintésállóságról nincs is szó. 

Mivel több hasonló termék van a készletemben, összevetettem őket:

 
Catrice Velvet Finish (010 Velvet Ivory), NYX HD (CW 02), 
Catrice Liquid Camouflage (010 Porcellain), Catrice Camouflage Cream (010 Ivory)

A Liquid Camouflage itt annyiban csalóka, hogy vékony rétegben feltéve igazodik a bőröm színéhez, így, vastagabban viszont nem, sőt, ahogy már többen is tapasztalták, a levegővel való érintkezés következményeként hajlamos besötétedni. Emiatt a bőrhibák esetén szükséges koncentrált felvitelre nem alkalmas, de ez számomra nem von le az értékéből, bőrhibákra ott a tégelyes társa, ez pedig a szemkörnyék megszépítésére ideális. 

A mintán is jól látszik, hogy a Velvet Finish mennyivel könnyedebb, nedvesebb állagú, eloszlatva szinte belesimul a bőrbe, viszont a fedése legfeljebb gyenge-közepes. A NYX HD hajszálnyival erősebb  fedőképességű, de sok fronton szinte megegyezik a Liquid Camouflage-zsal, azonban folyékony létére sokkal szárazabb. A tégelyes Catrice sűrű, kissé tapadós, pont arra jó, amire a tubusos társa nem: egy célzott terület elfedésére akár építéssel.

Én úgy gondolom, hogy önmagában véve a Liquid Camouflage egy hiánypótló darab a hazai drogériákban, egyedül az illatán változtatnék, de ezt leszámítva nagyon jól teljesít, pénztárcakímélő, és a krémes változatával tökéletesen kiegészítik egymást. 

Ennek ellenére a többivel összevetve nem tudom azt mondani, hogy mostantól csak ezt fogom használni. Az állaguk hiába eltérő a régi kedvenc NYX HD-val, azonos tudásúnak érzem mindkettőt, így azt hiszem, mostantól felváltva fogom elővenni őket reggelente.

Van kedvenc, jól bevált korrektorotok szemkörnyékre? :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Mióta szemüveges vagyok, hanyagolom a témát, elég oda a púder. De nekem is rettenetesen karikásak a szemeim.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem vagyok szemüveges, de nyáron nagyon gyakran hordok napszemüveget, és tényleg megárthat a korrektornak.
   Viszont a púder nekem sajnos nem jó megoldás, a fedése miatt sem, de leginkább azért, mert engem szinte mind szárít.

   Törlés
 2. Én pár napja vettem meg a Liquid Camouflage -t, mivel az eddig használt és kedvelt Maybelline Affinitone-t kivonják a forgalomból. Azt kell mondjam, nagyon kellemes meglepetés volt, az ára alapján valahogy nem vártam sokat tőle. Sötét karikáim vannak és a ráncok is megjelentek már a szemeim alatt,mindkét problémával kiválóan megküzdött. Nagyon jó a fedése és ha szépen építi az ember, nem ül bele a ráncokba. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, úgy örülök, hogy neked is bevált! :)
   Nálam azóta alapdarab lett, lassan el is fog fogyni az első tubus.

   Törlés