csacsogós,

Vasárnapi random relax

október 11, 2015 Arabella 6 Comments

A betegség soha nem jön jókor, de tegnap végképp nem aktuális időpontban kopogtatott be - az utóbbi és az elkövetkezendő hetekben ugyanis rengeteg tennivalóm lenne, nap közben dolgozom, este tanulok vagy blogolok, péntek délutánonként és szombaton iskolában vagyok, vasárnap délután pedig a blogra készítek fotókat. A vasárnap délelőttök viszont az enyémek, ebből nem engedtem, ezt a pár órát magamnak szentelem, ilyenkor igyekszem feltöltődni a következő hétre. 


A vasárnapi reggeleim Mátéval való játékkal kezdődnek, ez hétköznap is így van, de ilyenkor sokkal tovább mókázunk.

Aztán zenét hallgatok, nekem ugyanis az ébredéshez nem kávé, hanem zene kellene, de nyilván más napokon ez nem megoldható. Újabban a Honeybeast a favorit, régebben is kedveltem őket, de nyáron voltam egy koncertjükön, és az nagyon mély benyomást tett rám.


A legjobban most az Egyedül-t szeretem tőlük, még úgy is, hogy a szövegével nem feltétlenül értek egyet. Szerintem nincs semmi baj az egyedülléttel, sőt. Én azt gondolom, hogy amíg egyedül nem vagyunk jól, rendben magunkkal, addig ne is akarjunk nem egyedül lenni.

Televíziót nagyon ritkán nézek, de valamikor felfedeztem, hogy egy gyermekkori sorozatom szereplői ismét forgatnak, és hétvégén adják az új részeket. A szombatiakról lemaradok, de nem bánom különösebben, úgysem a sztorit akarom követni, hanem csak az ismerős arcokat újra látni.


Emlékeztek? :) Amíg megy a sorozat, testápolózok, bekenem a kezemet, teszek az arcomra szérumot stb., most azokat a dolgokat használom, amik az első képen szerepelnek. A többségüket naponta elő kellene vennem, viszont ez az, amire mostanában végképp nincs időm, azért iktatódott be ez is a vasárnap délelőttökbe.

Vivienntől és Bogitól kaptam a napokban egy-egy díjat - tudom, hogy ezeknek vegyes a megítélése, mert az elindításukban nyilván racionális okok is szerepet játszottak, de én nem tudom ezt nézni, csak örülni annak, hogy valaki vagy valakik rám gondoltak. :)

Nem jelölnék újabb bloggereket, és a 10-10 random dolgot is kihagynám, tekintsük annak mondjuk a fentieket, viszont a kérdésekre mindenképp szeretnék válaszolni.

Vivienn kérdései:

1. Miben érzed magad a legtehetségesebbnek?
Jól rá tudok hangolódni az emberek érzéseire és bár nem mondanám tehetségnek, de azt hiszem, a legjobb tulajdonságom az, hogy toleráns vagyok (ami nem összekeverendő azzal, hogy kirekesztő véleményeket tolerálok!). Nincsenek előítéleteim... vagy legalábbis egyre kevesebb van, és azon dolgozom, hogy még ennyi se legyen - mert szerintem mindenkinek vannak, a baj nem ezzel van, hanem azzal, ha valaki nem ismeri fel őket és nem tesz ellenük.

2. Mi az ami motivál, hogy minden nap felkelj és megcsináld a feladataidat? Nem érzed monotonnak?
Arra az érzésre vágyom, hogy megcsináltam, amit meg kellett, végeztem az aktuális teendőimmel. Egyszerű, de így van. :) Jól tűröm a monotonitást, nekem inkább az okoz nehézséget, hogy kilépjek a monoton tevékenységekből. 

3. Szeretsz ott élni, ahol jelenleg vagy? Miért igen vagy miért nem?
Budapesten szívesebben élnék, de ennek ellenére szeretek itt lakni. Ha a város lehetőségeit és méretét figyelembe veszem (megyeszékhely), akkor úgy gondolom, hogy ahhoz képest minden megfelelő mértékben működik itt. A színházunk például egyre jobb, és ez nekem nagyon fontos. :)

4. Hova utaznál el a legszívesebben és miért?
Most éppen Budapestre. Hiányoznak az ottani barátaim, jó lenne villamosozni, rengeteg sokszínű emberrel találkozni.

5. Mire vágysz jelen pillanatban a legjobban, ami nélkül úgy érzed nem teljes az életed?
Gondolkodom már egy ideje, de nem jut eszembe ilyen dolog. Talán az jól jönne, ha a napok nem csak huszonnégy órából állnának, de ennyi.

6. Vannak háziállataid? Mesélj róluk, jöhetnek képek is! :)
Van egy macskám, a bejegyzés elején már említett Máté. Beszúrok róla két friss képet, de az a helyzet, hogy nem nagyon hagyja magát fotózni, ezért igazán jó fényképeim nincsenek róla.
7. Mennyire tartod fontosnak az életedben a körömlakkokat és magát a lakkozás folyamatát? Le tudnál róla mondani és csupasz körmökkel létezni vagy a végletekig kitartanál mellette?
Számomra ez szórakozás és az önkifejezés egyik módja. Nem szívesen mondanék le róla, csak akkor, ha nagyon-nagyon muszáj lenne.

8. Mi a kedvenc édességed, desszerted, tortád?
Most épp a tömör mignon és a fehércsokoládés Twix, de a marcipán örök kedvenc. 

9. Tudsz főzni és/vagy sütni? Szereted is csinálni vagy csak kényszer?
Tudok, de csak egyszerűbb dolgokat, és egyáltalán nem élvezem, nem vagyok házias típus és soha nem is leszek az.

10. Milyen más származású és kultúrájú emberrel beszélgetnél el szívesen? Miről és miért pont azt a származást választanád?
Mostanában nagyon érdekel az arab kultúra, de rettenetesen keveset tudok róla, úgyhogy legyen az.

Bogi kérdései:

1. Mi (volt) a kedvenc tantárgyad?

Az érettségi előtt a fizika, az egyetemen pedig az irodalomelméletet szeretem a legjobban. 

2. Mi volt a gyerekkori álmod?
Nagyon szerettem volna egy testvért, egyéb álmom akkor még nem volt, a konkrétabb célokat én csak később tűztem ki.


3. Aktuális lakkszerelmed/sminkszerelmed?
A fenti Catrice rúzs (PassionRed) és a Colors by Llarowe Love, Actually. Szeretnék részletesebben is írni róluk, de sajnos mindkettő nagyon nehezen fotózható.

4. Mi számodra a mindennapi rossz? 
A reggeli kelés. Vérbeli bagoly vagyok, én délelőtt tízig csak alvásra lennék alkalmas, késő este viszont annyira pörög az agyam, hogy bármilyen fáradt vagyok, sokszor nem tudok elaludni.

5. Mi a kedvenc zenei stílusod? 
Szeretem a rockot is, de a komolyzenét szoktam mondani, viszont nekem nem a stílus számít igazán, szinte mindegy is, ha elég erős, "dübörgő" a zene. A könnyed muzsikákat és a háttérzenéket nem szeretem.

6. Van példaképed? Ha igen, ki az? 
Nem biztos, hogy a példakép rájuk a legjobb szó, de szeretnék egyszer úgy írni, mint Kafka. Az írásait olvasva mindig olyan érzésem van, hogy olyan dolgokat/helyzeteket/érzéseket tud szöveggé formálni, amik bennem is megvannak, csak nem tudom szavakba önteni. Hernádi Judit a másik példa számomra, nagyon nagyra tartom azért, hogy nő létére tud ennyire szabad és őszinte lenni.

7. Inkább introvertált vagy extrovertált vagy?
Elméletileg extrovertált vagyok, de szerintem pont középen lehetek. Szükségem van némi egyedüllétre, de ha a számomra megfelelő környezetben vagyok, akkor extrovertáltként viselkedem és úgy vagyok igazán boldog.

8. Mi volt életed legstresszesebb időszaka?
A mostani az, mert több fronton is teljesítenem kellene. 

9. Film vagy sorozat inkább?

Sorozat, mert ha komoly élményre vágyom, akkor színházba megyek, olvasok vagy zenét hallgatok, nézni valamit akkor szoktam, ha már a kapacitásom végén járok, nem akarok gondolkodni, csak szórakozni.

10. Fülbevaló vagy nyaklánc inkább?
Nincs kifúrva a fülem, így csak klipszeket hordhatok, ennek ellenére inkább fülbevaló, anélkül nem is nagyon szoktam elhagyni a lakást.


Ha van kedvetek, válaszoljatok ti is a kérdésekre vagy csak írjátok meg, általában mivel töltitek a vasárnap délelőttöket. :)

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. épp tegnap beszélgettünk a szöszivel az előítéletekről, pont ugyanezt mondtam neki én is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor van egy újabb dolog, amiben hasonlóan gondolkodunk. :)

   Törlés
 2. Egyke vagy? Nahát, én ezért akartam mindig két gyereket, mert én is. Házias egyáltalán nem vagyok, főzni különösen utálok, van egy receptfüzetem olyan ételekkel, amik max. egy órán belül elkészülnek. Másnak neki sem állok. A mai takarítás is meglesz, mert muszáj, én is azt szeretem, ha kész van. Jobb megcsinálni, mint elviselni a koszt.
  Az a közeli macskafotó baromi jó!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, az vagyok, és nagyon hiányzott/hiányzik legalább egy testvér.
   Én is a gyorsan elkészíthető és (számomra) egyszerű ételeket szeretem, azokat sem hobbiból csinálom, de ha már muszáj, akkor inkább ilyeneket készítek.
   Én igazság szerint nagyon szeretek pihenni, de csak úgy tudok, ha tudom, hogy megcsináltam, amit kellett, így aztán igyekszem letudni a teendőket.
   Köszönöm szépen! :)

   Törlés
 3. Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre, szuper volt olvasgatni! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs mit, én köszönöm, hogy gondoltál rám! :)

   Törlés