csacsogós,

Máté kedvencei #2

október 25, 2015 Arabella 8 Comments

Az első ilyen bejegyzésnél írtam, hogy ha nem bánjátok, bizonyos időközönként ismétlődni fog a blogon - nem elleneztétek, és mostanra összegyűlt egy újabb adag olyan dolog, amit Máté nagyon szeret. :)


Pihenés ruhakupacokon
Mindegy, hogy a szárítóról leszedett holmik vagy mosásra váró dolgok, a lényeg, hogy jó nagy legyen, és ha még épp odasüt a nap is, akkor tökéletes.

Harapdálni a kezemet és éjszakai lábujjvadászat
Egészen kis kora óra harapdál néha játék közben, de újabban gyakran csak azért szalad oda hozzám, hogy jó alaposan belemélyessze a fogát a karomba, majd fut is tovább - ha itthon vagyok, ezt naponta több tucatszor eljátssza. Éjszaka ugyanezt csinálja, csak a lábujjaimmal. Amint előbukkan egy a takaró alól, ő lecsap rá. 


Csörgő egér 
Volt már több egere, javarészt kisebbek, és egyik sem keltette fel az érdeklődését, ez viszont csörög, és ami csörög, annak Máténál sikere van. 


PawMe Lite
Néhány hete végre én is csatlakoztam az okostelefonosok táborához, és ennek nemcsak én örülök, hanem Máté is, mert nyilván rá kellett keresnem, hogy milyen alkalmazásokat találtak ki macskáknak. Többet is letöltöttem, de igazán csak ez az egy köti le, ez viszont maximálisan. Lényegében csak annyiról van szó, hogy egy egér szaladgál a kijelzőn, ha pedig megpofozza, csipog. 
Egy képernyővédő nem árthat hozzá, de jó játék. :)


Royal Canin szárazeledel
Sok fronton említettem már, hogy csak egy fajta szárazeledelt eszik meg igazán jóízűen. Nos, ez az, és azt hiszem, nem véletlen a választása. Nem olcsó és nem kizárólag ilyet kap, de már az illatán is érződik, hogy kicsit jobb összetételű, mint az átlagos tápok. Nem mondom, hogy csak ilyet vegyetek, de ha valamiért különösen fontos a megfelelő tápanyagbevitel a kedvenceteknek (vagy csak olyan válogatós, mint Máté), akkor próbáljátok ki, nem hinném, hogy megbánjátok. :)
A képen a Kitten verzió van, Máténak ez lassan már nem lesz aktuális, mert elsején volt egyéves, de szerencsére van belőle rengeteg változat.


Dreamies jutalomfalatok
A Müller Pet Bistro poharas jutalomfalatot is szereti, de a Dreamies az, amiből bármikor bármennyit meg tudna enni. Mindegy, hogy csirkés, sajtos vagy lazacos, nem véletlen, hogy már csak üres zacskókat tudtam fotózni.

Olívabogyó, majonéz, sárgaborsó, főtt kukorica és sütőtök
Máté sajnos nem csak az eledelekkel válogatós, más, elméletileg macskáknak ízlő ételeket sem fogad el, semmilyen húsféleség nem kell neki. Viszont van néhány dolog, amiket szeret: az olívabogyóért rajong, egy kis majonézt is mindig szívesen elnyalogat, a sárgaborsót is elcupogtatja főzelékként, néhány szem főtt kukoricát sem utasít vissza, és mint tegnap felfedeztük, a sütőtököt is szereti nyersen lereszelve, főve vagy sülve egyaránt.

Ha továbbra sem zavarnak titeket az ilyen posztok, egy-két hónap múlva ismét lesz hasonló. :)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Micsoda szemek :) Királyi dolga van ennek a macseknak :)

  VálaszTörlés
 2. Ez nagyon aranyos, jó volt olvasni. :) Nálunk a cica a számítógép környékén szeret ólálkodni. A gépház tetején alszik, és ha valaki épp használja a gépet, akkor mindig a billentyűzetre mászik. :D Persze leggyakrabban akkor, ha beadandón kellene dolgozni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A billentyűzeten Máté is szeret sétálni, és a gépház környékén is gyakran megfordul, de az íróasztal miatt a tetején már csak szűkösen fér el, úgyhogy újabban a modemen szokott melegedni. :)

   Törlés
 3. Válaszok
  1. Köszönöm, elfogult vagyok, de szerintem is az. :)

   Törlés
 4. A cicák sosem zavarnak, a cicák cukik. A férjem nevére hallható pedig különösen :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy így gondolod, akkor lesz még ilyen bejegyzés. :)

   Törlés