Avon,

Avon Attraction

október 21, 2015 Arabella 13 Comments


Avon Attraction

Többször is említettem már, hogy pénztárcabarát áron (az Avon bőven ide tartozik), nagyon nehéz jó illatot találni. Ennek az alapvető oka az, hogy a jó minőségű alapanyagok drágák, de kompromisszumok árán valamivel olcsóbb alkotóelemekből is lehetséges jót kihozni, viszont ahhoz egy kiemelkedő parfümőr kell. Az Avon Attraction női változatának esetében ez megvolt Honorine Blanc személyében, ezért nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen alkotás született ebből a munkából.

Avon Attraction

Avon Attraction edp

A dizájnt egy rossz szó sem érheti, az arany miatt klasszikus, de a formájának köszönhetően hipermodern. Szögletes, hasábszerű az üveg eltérő vastagságú átlós sarkakkal. Nincs benne semmi gömbölydedség, de mégis íves, ráadásul a férfi verzióval téglatestté egészítik ki egymást. 

Avon Attraction

Avon Attraction

Avon Attraction

Avon Attraction

A kifújást követő néhány másodpercben az Attraction-ben megtalálható összes illatjegy egyszerre érezhető, majd egy hirtelen váltással mind eltűnik, és csak a musk érvényesül, az viszont roppant erőteljesen. Ez azért furcsa, mert a musk alapvetően nem egy könnyen beazonosítható, markáns jegy, sokkal inkább a tiszta, éteri jelzővel szokták illetni - nem véletlenül a könnyed, légies parfümök fő alkotóeleme (pl. Cacharel Noa). Itt viszont olyan töménységben jelenik meg, hogy - pozitívan értve - szinte már bódító. Néhány perc múltán erre az erős muskos nyitányra épül rá egy másik trükkös illatjegy, a szeder. 
A szedernek több arca van, és hiába a gyümölcsét fogyasztjuk, több szempontból is kilóg a gyümölcsös illatok közül. Ugyanis míg a többi alapvetően könnyed, játékos, frissítő és szinte lédús, a szeder sok esetben kissé szúrós és már-már poros hatású. Nos, pontosan ez a karcos, poros szárazság van az Attraction esetében kidomborítva, a szeder itt véletlenül sem a friss, fiatalosnak mondott irány felé viszi el a parfümöt, hanem a markánsabb, megosztóbb vonalhoz orientálja. A semleges, viszont tömény musk és a száraz szeder nagyon szépen egymásba fonódik, és különleges párost alkotnak. 

Megkockáztatom, hogy ha valakinek nem fog tetszeni ez az illat, akkor az vagy a muskos tobzódás miatt lesz, vagy a szeder száraz karakteressége miatt. De ha valaki beleszeret, annak is ezek egyike lesz az oka.

Sem a musk, sem a szeder nem szelídül le teljesen egyetlen pillanatra sem, viszont másfél-két óra után már finoman ugyan, de hagyják előbukkanni az addig teljesen elnyomott háttérjegyeket is: a csöppnyi pézsmát, a kicsivel több ámbrát, a stabil, csak éppen-éppen édes, sem túl meleg, sem túl hideg fás jegyeket és a gondolatnyi barackot.

EDP töménységű - mindig elmondom, hogy ez maximum csak egy márkán belül jelent iránymutatást -, az én bőrömön körülbelül 6-7 órán keresztül tart ki.

Nem egy vibráló, orientális nagyvad, hanem egy édeskés, kicsit csábító, ugyanakkor visszafogott és már majdnem letisztult illat. Érdekes módon összegzésképp is ugyanazt a két jelzőt érzem a legtalálóbbnak rá, amit már a külsejére használtam: klasszikus és hipermodern egyszerre. Klasszikus a finom háttérjegyektől, és hipermodern az erőteljes musk és a szeder csavarjától. És ha így nézzük, bizony jó munkát végzett az Avon és Honorine Blanc - létrehoztak egy nem kifejezetten drága parfümöt egy igazán eredeti megoldással.

*A termékért nem fizettem, tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolja a véleményemet.

Ajánlom Neked

13 megjegyzés:

 1. Imádom a parfümös bejegyzéseidet hihetetlen hogy le tudod írni a dolgokat. :) Annyira érdekes, mert teljesen más szögből közelítetted meg mint én fogom, az én orrom a szedret teljesen máshogy érzi benne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szeretem az Illatgardróbot nálad. :)
   Az hiszem - mint ahogy a privát beszélgetésünknél is szóba került -, az lehet a különbség oka, hogy a bőrünkön más oldala domborodik ki. :)

   Törlés
 2. Egyetértek, nagyon jók a parmümös posztjaid :)

  Avonék egészen jókat tudnak alkotni, ha összeszedik magukat, a Christian Lacroix illatokat azóta is istenítem. Mondjuk ez valószínűleg nem az én illatom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, nagyon jól esik, hogy így gondoljátok, már csak azért is, mert bevallom, ezeket a bejegyzéseket szeretem a legjobban írni.

   Nem ismerek sok Avon illatot, a Christian Lacroix parfümök közül egyet sem, de pont ma láttam a novemberi Avon újdonságokat, és a legfrissebb Lacroix nagyon-nagyon jónak ígérkezik. :)

   Törlés
  2. Látszik :)

   Régóta nem fogott meg semmi annyira, hogy felhívjam a tanácsadó ismerősömet, de ezzel most felcsigáztál :)

   Törlés
  3. Nekem nincs tanácsadónőm (ezért is örülök annyira, hogy kipróbálhatok néhány dolgot az Avotól), de pont ez a parfüm lenne az, ami engem is kezdeményezésre késztetne. :)

   Törlés
 3. Nagyon érzékletes ez a poszt, öröm volt olvasni :) Ellenben a musk-szeder kombináció hallatán és a leírásod alapján nagyon a L'Artisan Mure et musc koppintásának hangzik ez az illat, nem tudom, hogy azt ismered-e. Jó volna, ha így lenne, mert az eredeti eléggé aranyárban van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, örülök, ha tetszett! :)

   Sajnos csak véleményeket olvastam róla, azok alapján a musk-szeder páros hasonlóan lehet megoldva mindkettőben, viszont ennek szerintem édeskésebb és fásabb jellegű alapja van.

   Törlés
 4. na jó, most van az, hogy meg kell rendelnem próba nélkül, annyira érzékletesen írtál róla, hogy nagyon megkvántam :-)
  igen, még mindig ezek a kedvenceim tőled.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is ezeket szeretem a legjobban írni, sminkekkel és lakkokkal is szeretek foglalkozni, de az illatok... az teljesen más. :)

   Törlés
 5. Rajtam a nap felére kissé púdereshez hasonló illata lesz, nem tudom hogyan. Bár olvasva az írásod lehet, hogy a szeder karcosságát és porosságát érzem annak. :) Olyan szépen belesimul a bőrömbe az illat a nap folyamán, hogy igazán a magaménak érzem. Édeskés, de nem ártatlanul cukorkás, plusz van benne egy kis jólesö fanyarság. Nagyon megkedveltem.

  VálaszTörlés