körömlakk,

piCture pOlish - Magic

szeptember 17, 2015 Arabella 12 Comments

Már az elején leszögezem, ez nem egy szokványos, tárgyilagos(abb) hangvételű bejegyzés lesz, mert a Magic-ről képtelen vagyok elfogulatlanul írni. Edina lakkja, és ez mindent meghatároz vele kapcsolatban.


Tudom, hogy nagyon sokan kék lakkot vártak tőle, de én inkább már azon gondolkodtam, hogy a kéken kívül milyen szín alkotója lehetne. És rendre arra jutottam, hogy bármilyené, mert én már nem a kéket vagy bármilyen más színt társítok Edinához, hanem mindent, ami ízléses. Számomra lehet akármilyen színű egy lakk, amelyik szép és harmonikus, az illik hozzá.


A szokott aprócska, csinos piCture pOlish üveg, ecset és kupak... ezúttal a by LakkomLakkom felirattal kiegészülve. 

 

Már Edina is utalt rá a bejegyzésében, és teljes mértékben igazat adok neki, ez egy nagyon nehezen fotózható lakk - bár rajtam sem élőben, sem a képeken nem érvényesül igazán a rózsás tónusa, de a rózsaszínek nem is mindig szoktak működni rajtam. (A Her Rose Adagio az én körmömön pl. szürke.)

Én rose gold helyett sokkal inkább tompa, hűvös aranynak látom fényviszonyoktól függően zöld (!) és némi enyhe rózsás fénnyel, valamint rengeteg holo szilánkkal, amik mindig látványosak. 

Az állaga folyékonyabb, de én éppen ezt preferálom, mert számomra pont ettől könnyen kezelhető. Két rétegben fed, de én egy harmadikat is felkentem belőle, mert úgy teltebbnek érzem a színét. 
Mivel a fotókon nehezen sikerült visszaadni a színét, több napon keresztül próbálkoztam a fényképezésével, és a harmadik nap képei lettek a legjobbak. Tehát a fotókon harmadik napos a lakk, és láthatjátok, kopásnak nyoma sincs, ebből következik, hogy a tartósságával sincs probléma.

Próbálok realistábban tekinteni rá, de nem igazán megy. Ha egy-két pillanatra sikerül kikapcsolni a szívemet, akkor az eszem azt mondja, ha nem Edina lakkja lenne, nem valószínű, hogy megvettem volna. Nem piros, nem zöld, visszafogott, nem az én világom. De Edina lakkja, és így hiába nem piros vagy zöld, valahányszor rápillantok, végtelenül boldoggá tesz. Akár az üvegcse a by LakkomLakkom feliratára, akár a róla készült képekre...  akár a körmömre nézek. 
Hiába nem kiáltja a nevemet, nincs hiányérzetem, mert ez a lakk számomra azt szimbolizálja, hogy egy kedves és szorgalmas lány álmai igenis valóra válhatnak. 
Valódi Magic.

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Hát igen, én is nagyon elfogult vagyok. De rajtam ez a lakk rózsaszín, a Her rose is, csak az még jobban. Igazi irodalakk kis csavarral, meg is dicsérték rajtam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg irodalakk mindkettő. :) Rajtad teljesen rózsaszín? Én már kénytelen vagyok arra gondolni, hogy a bőrszínem miatt nem működnek rajtam ezek a finom rózsaszínek, mert a Magic még hagyján, de az A-England tényleg egy az egyben szürke.

   Törlés
 2. ha lenne ilyen jellegű blogom, amin erről a lakkról írnék, valószínűleg ugyanezt írtam volna majdnem szóról szóra (a piros lakkok nem a kedvenceim), és akárhányszor ránézek az üvegre, viselem a lakkot (most is egyébként), eszembe jut edina boldogsága, mikor először írt a a magic-ről, és szebb lesz a napom :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az én napjaimat is szebbé teszi, és pont ezért.
   Úgy látszik, mi tényleg elég hasonlóan gondolkodunk, lakkok esetén meg főleg. :)

   Törlés
 3. Olyan, mint az első két üvegfotón. Csodálkoztam is, hogy miért nem írta senki, hogy ez egy rózsaszín lakk arany fénnyel?? Természetes fényben nagyon rózsaszín, lámpánál fakó arany. A Her rose meg mindig rózsaszín. Kár, hogy rajtad nem rózsaszín, szép lakkok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet, hogy nagyon minimálisan rajtam is rózsaszínesebb, mint ahogy a képeken tűnik, de annyira soha nem lesz az, mint az üveges fotókon. :/
   Kicsit sajnálom, hogy rajtam a rózsás oldaluk nem akar kiteljesedni (sőt, látszani sem igazán), de így is szeretem mindkettőt. :)

   Törlés
 4. Nekem az üvegcsében tetszik a szín, de körmökre kenve már nem igazán.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogyha csak az én képeimen nem tetszik, de másokon és az üvegében igen, akkor lehet, hogy érdemes lenne adnod neki egy esélyt, mert rajtam a rózsás jellege nem akar érvényesülni, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez a bőrszínem miatt van. :)

   Törlés
 5. Én is nagyon örülök neki, hogy egy magyar lány ilyen sikert ért el, szerintem is hatalmas dolog. De a szín sajnos nem az én világom. Néha elbizonytalanodom és azt gondolom, hogy meg kell vennem, de aztán győz a józan ész és rájövök, hogy valószínűleg csak a fiókban állna, mert a körmeimen már nem szeretném látni.
  Lehet, hogy ez még meg fog változni, de egyelőre ez a lakk nekem inkább nem, mint igen, azzal együtt, hogy tökéletesen megértem, hogy miért tetszik rengeteg lánynak és azt is, amit te írtál a szimbolikus jelentéséről.
  Viszont ez már csak ilyen, nem tetszhet minden mindenkinek. Ha bevállalósabb színt álmodik meg, akkor meg pont a másik tábor érezne úgy, ahogyan most én. Ilyen ez a popszakma... :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez pontosan így van, nincs olyan lakk, ami mindenkinek tetszene, és nem is szabad arra törekedni, mert akkor az eredmény mindenkinek tetszeni fog kicsit, de senkinek sem igazán.
   Megértem, hogy neked inkább nem a Magic, mert a józan eszem valószínűleg nekem is azt mondaná, de én lakkok esetén inkább a szívemre hallgatok. :)

   Törlés
 6. Jaj, hát rendesen könnybe lábadt a szemem ettől a poszttól. <3 <3 <3 Köszönöm, hogy ennyire velem örülsz és hogy te megérted, nem vagyok annyira egysíkú, hogy csak a kék lakkokat lehessen velem kapcsolatba hozni. Nagyon jól esik, hogy miattam vetted meg a lakkot, ennél nagyobb támogatásról nem is álmodhatnék. <3 Köszönöm, köszönöm, köszönöm! <3 A lakknak tényleg szinte mindenkin más színe van, nem is értem, hogyan lehetséges ez - én tényleg különleges lakkot szerettem volna, de azt nem is reméltem, hogy ennyire az lesz. ^^ Egyszer meg kell néznem a körmeiden, mert már több helyen is olvastam, hogy látnak benne zöldet, de én még soha nem tapasztaltam, pedig most már rettenetesen kíváncsi vagyok, hát mi az, hogy pont én nem látom, minden oldalát? :D
  Olyan jó látna rajtad, olyan jó látni mindenkin. Olyan jó. ^^ <3<3<3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem akkor lábadt könnybe a szemem, amikor először láttam a Magic-et és elolvastam a bejegyzéseidet róla. :)
   Rajtam kicsit olyan, mintha az aranyat rózsaszín helyett zöldesarany/zöldesbronz váltaná. Ha legközelebb Pestre megyek, és összefutunk (tartozom még neked egy kávéval), akkor ez lesz rajtam. :)

   Nekem is nagyon jó látni mindenkin, akár blogposztban, akár Instagramon, bárhol. :)

   Törlés