Lovely,

Vízálló szájfény?

augusztus 16, 2015 Arabella 6 Comments


Amikor a matt ajakkrémet vettem, a Lovely állványt végignézve megakadt a szemem valamin, amihez hasonlóval még nem volt dolgom: egy vízállóságot ígérő szájfényen. Ilyesmivel még sehol sem találkoztam, és ugyanannyira szeretem a szájfényeket, mint a rúzsokat (csak a szájfényekkel szemben valamivel magasabb elvárásokat támasztok), nem is volt túl drága... nagyon gyorsan arra jutottam, hogy egy próbát megér.


A tubusa és az applikátora is pontosan olyan, mint a folyékony rúzsoké, a tubus tehát rendben van, az applikátor formátlansága viszont itt negyedannyira sem zavar, mint a matt ajakkrémnél, mert ezzel a termékkel egy egy-két milliméteres eltérés észrevehetetlen.

A címkéjén kétféle utasítás található, az egyik szerint ez egy önmagában használható vízálló szájfény, a másik szerint egy vízálló topper rúzsok fölé: mindkét funkciót ugyanolyan jól betölti.


Sűrűbb, nehéz állagra számítottam, és szerencsére azt is kaptam - szerencsére, mert én kifejezetten kedvelem a tapadósabb szájfényeket. Majdnem olyan ragaszkodó, mint a valaha volt Bobbi Brown Rosy-m (bocsánat, hogy minden ajakfényt ahhoz hasonlítok, de állag szempontjából számomra az az etalon), ez is biztosan a helyén marad, egy pillanatig sem kell kételkednem abban, hogy pontosan ott van-e, ahová kentem.

Egyetlen, átlátszó árnyalatban kapható, erős vizes, szinte már tükörhatású fénye van, ilyennel könnyedebb állag esetén még nem találkoztam, illetve a drogériás választékban is ritka ez a finis.

Jöjjön a lényeg, vízálló vagy sem?
Az áttetsző mivolta miatt sajnos nem a leglátványosabb a swatchon, de nézzük simán felkenve:


Egy alapos vizes öblítést követően:


Még mindig ott van. :) Nem tartottam közvetlenül a vízsugár alá, csak átfolyattam a vizet a karomon, mert sajnos van egy trükkje: vízálló és nem érintésálló.
Tehát a víz önmagában valóban nem oldja és moccantja meg, viszont letörölni le lehet. Az erősebb vízsugár lemossa, a fogyasztott ital nem tesz kárt benne, de a pohár szélén megmarad stb.
Vízálló, de ez a vízállóság önmagában nem ér olyan sokat - bár így is jóval tartósabb, mint egy átlagos szájfény.

Összességében: Teljesíti, amit ígér, még ha ez kevesebb is, mint amire először gondolnánk. Viszont ezen túllépve egy igazán jó szájfényről van szó, kellően stabil az állaga, csodaszép fénye van, tartós és még olcsó is. Nem összehasonlíthatóak, de én klasszisokkal jobban megszerettem a matt ajakkrémnél, nagyon örülnék, ha színezett változatokban is elérhető lenne. :)

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Ilyennel még én sem találkoztam, érdekes elgondolás. :D De az a jó, hogy beváltja az ígéretét. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban érdekes, és ha még érintésálló is lenne, akkor tényleg nagyon ütős lehetne. :)
   De így sincs rá panaszom, mert önmagában a víz nem árt neki, és mint szájfény kifejezetten jó.

   Törlés
 2. Valamiért bennem az volt, hogy direkt az ajakkrémekhez dobták ki, hogy az ember többféleképpen tudja hordani őket. Biztos a csomagolás miatt :) Azt nem teszi amúgy elviselhetőbbé kicsit?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is egymáshoz is szánták őket, bár ez tartósság tekintetében nem ad hozzá az ajakkrémhez, csak a mattságát veszi el. Sajnos viselni nekem ezzel sem jobb, ugyanúgy érzem, hogy az alatta lévő réteg rászáradt a számra. :(

   Törlés
 3. Ezt hozzáírom a kívánság listámhoz! :) Láttam már eddig , hogy van ilyen , de ha nem olvasom el ezt a bejegyzést valószínűleg nem vásárolnám meg. :) Köszi a tippet! :*

  VálaszTörlés