A-England,

Hello autumn! - körömlakkok

augusztus 29, 2015 Arabella 20 Comments


Ha már ennyire körömlakk-koncentrált ez az évszak számomra, akkor természetesen egy lakkos bejegyzés sem maradhatott ki az őszi hétből.:)

Öt olyan lakkot válogattam ki, amelyekre ha ránézek, azonnal az ősz jut eszembe, és amelyekért ilyenkor teljes szívből rajongok.A-England - Fotheringhay Castle: Tudom, hogy megosztó árnyalat, de én nemcsak szépnek, hanem egyenesen gyönyörűnek látom. Nem vibrálóan élénk gyepzöld vagy hideg smaragd, hanem tompa, aranyló. Olyan zöld ez, amit kiszívott a nyári nap, de az ősz kezdi újra megtölteni melegséggel. Én mindig a kora őszi mezők zöldjére asszociálok róla.

A színe mellett a minősége is fantasztikus, ezen a téren a legjobb ebben a válogatásban, még azt is megkockáztatom, hogy a készletemben is. Egyértelműen egy réteges, sűrű, de mégis könnyű terelni, bár nem igazán szükséges, mert magától is oda kerül, ahová kell. Nyomdázáshoz is kiváló.A-England - Briarwood: Egyetlen barna lakkot szeretek, de az az egy a Briarwood. Az alapja fényviszonyoktól függően hideg vagy vörösbe hajló, és ha ez nem lenne elég, még hűvös fényű holografikus csillámokkal is meg van szórva.

Hiába ontják magukból az újabb és újabb csodás kollekciókat az indie márkák, ez még mindig egyedülálló, még csak hasonlót sem ismerek.MAC - Mean & Green: Szeretem a bárhol elérhető, nagy márkák körömlakkjait is, de különlegesség terén az indie lakkokkal nem tudják felvenni a versenyt. A kivétel ez, bármelyik mellett megállja a helyét.
A létező összes őszi szín megtalálható benne, lila, arany, bronz, zöld és padlizsán, méghozzá egyszerre.Orly - Fowl Play: Az Orly-val elég vegyes a viszonyom, de a Smolder-t és a Fowl Play-t örökre a szívembe zártam. A könnyen racionalizálható tulajdonságai (fedés, állag, tartósság) nem kiemelkedőek, viszont ezt azonnal fölülírja a szépsége, egészen pontosan a lila alapban lévő narancs pelyhek, amelyek néha kékben (!) játszanak.piCture pOlish - Bridget: Sokáig ellenálltam neki, de néhány napja másodkézből megvettem. 
Abban a pillanatban szerettem bele, amikor kicsomagoltam. Nem fame fatale piros, de olyan rezesen izzó belső tüze van, ami már most tudom, hogy fel fog melegíteni az összes hűvös reggelen, amikor rápillantok.  

Az öt lakk egymás mellett:


Fel is kentem őket, hogy élesben is lássátok mindet:(A Briarwood és a Fowl Play élőben sokkal látványosabb!)

Ezt az ötös csapatot is nehezen válogattam össze, de ha muszáj lenne tovább szűkítenem a kört, akkor a Fotheringhay Castle és a Bridget lenne a befutó, ha pedig mindenképp csak egyet választhatnék, az A-England maradna a kettő közül.

Ti milyen lakkokat szerettek a legjobban ősszel? :)

Ajánlom Neked

20 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Én is nagyon szeretem, pedig az Orlyval minden vagyok, csak elfogult nem. :)

   Törlés
 2. Ezek gyönyörűek, mind, nagyon őszi lakkok, főleg a Briarwood!
  A Bridgetből már nekem alig van 1-2 kenésnyi, de elővehetem a Briar rose-t, a sötétkékeket és a sötét lilákat. Van sötétebb narancsom is, bordó, zöldek, ezeket gyakrabban fogom majd hordani!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem a Columbia fogy vészesen, teljesen igazad van abban, hogy nagyon kevés van a piCture pOlish lakkokban, ha rendszeresen használ az ember egy-egy színt, gyorsan fogynak. :/
   A sötétkékeket én majd inkább télen veszem elő, a bordók viszont már jöhetnek - bár nálam azok igazából mindig. :)

   Törlés
 3. Nagyon szép lakkokat válogattál össze! :) Elfogadnám mindet, kivéve a Bridget-et, mert az megvan. :) Nekem a kedvencem ősszel a Black Orchid, nagyon bejött az a lakk. *_* De idén azt a rendszert találtam ki, hogy az összes őszi (vagy őszies) lakkomat kipakoltam színsorrendben a polcra, szóval remélem sokat fogok inspirálódni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, hogy megvan neked a Bridget, többek között a te posztod miatt is kerültem hozzá közelebb. :)
   A héten én is felkentem a Black Orchid-ot, de fél nap után elkezdett pattogni, és este inkább lemostam. Szeretném én is szeretni, de nem hagyja. :(

   Valószínűleg ezt az öt lakkot én is kint hagyom az asztalomon, mert most van itt az idejük, számomra ezek tényleg ősszel a legaktuálisabbak. :)

   Törlés
 4. Szerintem is csodás az ötös fogat.
  Az A-England-Fotheringhay Castle egyszerűen fantasztikus,nem értem miért nem figyeltem fel rá eddig?
  Hát ha választani kell kedvencet:Kiko 497,Clavin klein-Cabarnet :) Hírtelen ezek ugrottak be....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Calvin Klein gyönyörű és nagyon jól áll neked! :)
   A Fotheringhay Castle tényleg csodás, és szerintem nail artokhoz is ki tudnád használni.

   Törlés
 5. Az első kettő *.* előkelő helyen vannak a kívánságlistámon :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszenek! :)
   (Valamiért kétszer jelent meg a kommented, a másodikat töröltem.)

   Törlés
 6. Innen csak a Bridget tetszik, de ő meg is van és belőle biztosan veszek majd backup-ot ha elfogyott a példányom. Bár én egyáltalán nem évszak szerint lakkozok (értsd: nyáron bármikor felkenek feketét vagy ősszel/télen is bármikor felkenek egy neonzöldet, neonrózsaszínt vagy akármilyen olyan élénk színt, amihez csak kedvem van), engem ez nem érdekel. :)
  Viszont az all time favorite színem a zöld, megőrülök a zöld lakkok 90 százalékáért!
  Tegnap kentem fel a Struttert és teatyaúristeeeeeeeeen *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rám hatnak az évszakok, bár ha jobban belegondolok, csak félig-meddig. Tavasszal nem csak világos lakkokat használok, sőt... csak elvétve azokat, nyáron sem csak nyárias színeket, ősszel és télen viszont szinte kizárólag a sötét árnyalatok kerülnek elő, de ez azért is lehet, mert eleve azok a kedvenceim. :)

   Örülök, hogy tetszik a Strutter, én a minap már negyedjére kentem fel, és egyre jobban és jobban szeretem.

   Törlés
 7. nekem a briarwood az örök kedvencem, ez volt az első indie, sőt az első drágább lakkom, a férjemtől kaptam a házassági évfordulónkra (nem hiszem, hogy bármi, bármikor tudná überelni), de a fotheringhay castle-t és a bridgetet is nagyon szeretem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megértem, hogy semmi sem tudná felülmúlni, egyrészt gyönyörű, másrészt én is minden olyan lakkot jobban szeretek, amit valakitől kaptam/vettem. Te pedig még pluszban a férjedtől és évfordulóra... biztos, hogy onnantól kezdve nekem is az lenne a kedvencem. :)

   A Fotheringhay Castle-t olyan, mintha neked találták volna ki, és ugyanezt gondolom a Bridget-ről is, hiába nem zöld.

   Törlés
 8. csodálatosak ezek a lakkok egytől egyig. :)

  VálaszTörlés
 9. Olyan szépek ezek a képek a falevelekkel! <3 Egyértelműen a zöld A-England a kedvenc az öt lakk közül. Persze a többi is gyönyörű, de hát a zöld lakkok a gyengéim. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy tetszenek a falevelek, most a szokásosnál kicsit többet foglalkoztam a képekkel, és nem tudtam, hogy érdemes volt-e. :)
   A zöld lakkoknak nálam is könnyű dolguk van, plusz ez az A-England még minden egyéb szempontból is jó. :)

   Törlés
 10. A Bridget-et régóta szeretném beszerezni, de most érdekes módon a Fotheringhay Castle is megtetszett. Tökéletes őszi szín, valami barnásabb-pirosas árnyalattal mellette tökéletes lenne nekem is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem nagyon szeretnéd a Fotheringhay Castle-t, tényleg nagyon-nagyon jó minőségű, és a sötétzöldek mellett szerintem pontosan ez az az árnyalata a zöldnek, ami illik hozzád. :)

   Törlés