Rimmel,

Rimmel Oh my gloss! - Pin up

július 23, 2015 Arabella 4 Comments

Sokáig ellen tudtam állni a Rimmel legújabb szájfényeinek, viszont néhány hete realizáltam, hogy bár rúzsom sokkal-sokkal több van, mint elég, szájfényekből kifogytam. Pedig pont a szájfények azok, amiket a sietős hétköznap reggeleken szívesen előveszek, főleg nyaranta.


A Pin up árnyalatot mindig megnéztem, valahányszor drogériában jártam, mert a színe és a finise egyaránt az imádott, elfogyasztott és logisztikai okok miatt jelenleg pótolhatatlan Bobbi Brown Rosy-ra emlékeztetett. Az utolsó lökést Calo(z) adta meg (máris nagyon hiányzik a blogja!), mert szerinte ezért az árért a minősége is korrekt.

Az indokok felhalmozódtak, így aztán nem volt mit tenni, hazajött velem a Pin up.


A tubusa egyszerű, de drogériás viszonylatban kifejezetten szép. Nem szögletes vagy kerek, hanem egy háromszög az alapja, és az van "megcsavarva". Annak különösen örülök, hogy a rajta lévő feliratok nem gyorsan kopó ezüst hatásúak, hanem feketék - úgy vettem észre, hogy ez a megoldás sokkal tartósabb.


Az applikátora meglehetősen hosszú és minkét oldalról lapított, az én szívem a hagyományos(abb), ferdén vágottakhoz húz, de ez is használható.


Az illata enyhén szúrós-műanyagos, ez nem a kedvencem, de cserébe az állaga szuper. Nem túl folyós, nem kellemetlenül krémes, hanem kicsit tapadósabb formulájú, olyan, ami nem tűnik vagy mászik el egy pillanat alatt.


A csomagolásában még egy erőteljesebb pinknek tűnik, de a számon szépen visszatompul. Ez az a színerősség, ami még nem természetellenesen világos rajtam, de nem is rikít.
Rajtam egyértelműen tükörfényű, és történetesen szájfények terén ez a kedvenc finisem - persze ez is a legritkább, főleg a pénztárcabarát kategóriában, úgyhogy részemről ezért külön plusz pont jár.

Természetesen nem szárít, a nem túl híg állagának köszönhetően számomra a viselése is kellemes, a tartóssága pedig olyan, mint egy átlagos szájfényé: körülbelül három órán át tart ki, de étkezés után mindenképp pótolni kell.

Összességében: Csak megerősíteni tudom Calo(z) véleményét. Ez a szájfény ezért az árért több, mint korrekt. Gazdagabb az állaga és tükörfényű - eddig ezen jellemzők közül eggyel is rendelkező szájfényt sem volt egyszerű drogériában találni. Emellett a színválasztéka is tetszetős és a többi tulajdonságával sincs komoly gond - ha rajtam múlna, az illatán és az applikátorán változtatnék, de ezek csak preferencia kérdései.

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. De jó így a hajad! :) Nekem mindig van egy kattanásom, hog épp szájfény vagy rúzs, hát mostanában a szájfényeim felé se néztem, mióta megvan a MAC Mehr, szinte mindig azt kenem fel, kb lerobbanthatatlan rólam - pedig van két szép isteni korallos-barackos szájfényem, de hanyagolom őket. :D Kíváncsi lennék a Rimmel darabjaira is, annyi jót írtak már róluk!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm! Ha meleg van, sokszor hordom így összefogva, de képeken eddig nem láttam túl előnyösnek.
  Én inkább színekre szoktam rákattanni - lakkoknál is -, és abból akkor jöhet minden, szájfény, színezett ajakápoló, folyékony rúzs, ilyen-olyan-amolyan finisű rúzs...

  VálaszTörlés
 3. Jó színe van :) Én csak akkor fogom össze a hajam, ha otthon vagyok vagy aznap nem megyek dolgozni és meg kell mosni. Megrögzötten ragaszkodom a kibontott hajhoz, pedig minden, csak nem praktikus melegben.

  VálaszTörlés
 4. Alapvetően én is jobban szeretem kibontva (azt szoktam mondani, hogy azért van hosszú hajam, hogy úgy hordjam :) ), de nyáron előfordul, hogy a kényelem mellett döntök, plusz van egy-két ruhám, amihez jobban is illik összefogva.

  VálaszTörlés