szemhéjpúder,

Urban Decay Naked 2 - Miért nem szeretem?

június 11, 2015 Arabella 10 Comments

A Naked 2 paletta a legjobb példám arra, hogy miért érdemes a szépségápolás terén (is) az ösztöneimre hagyatkozni. A megjelenése óta tudom, hogy hiába szép-szép, a barnás-arany natúr szemfestékek nekem nem állnak jól. De olyan sok helyen láttam vele szép sminkeket, olyan sokan dicsérték, és annyiszor olvastam, hogy ezek a színek mindenkinek jól állnak, hogy elkezdtem kételkedni a korábbi megérzésemben - megrendeltem, lassan egy éve az enyém, és alig használom. 


A paletta egy matt felületű, dombornyomott papírdobozban érkezik - már ennek a színvilága sem áll túl közel hozzám, de tagadhatatlanul esztétikus.


A 2-es palettához járó kétvégű ecset egyik oldala egy klasszikus, lapított korrektorecset, a másik pedig egy kerek, pufi darab. Megfelelően tömöttek és jól használhatóak lennének, ha nem szintetikus szőrből készültek volna - mert így pont a préselt porokkal nem az igaziak, mindkettő kicsit karcolja a szemhéjpúdereket. Jók, lehet velük dolgozni, de lehetnének még jobbak.


Az én palettámhoz nagy bánatomra már nem mini szájfény járt, hanem minta az Urban Decay szemhéjalapozókból. A szájfényre nagyon kíváncsi lettem volna, ezeket viszont sikerült olyan jól eltennem, hogy a tavaly nyári fotózás óta nem is találom őket.


A letisztult, fém tokkal vegyesek az érzéseim: modern, strapabíró, de engem tolltartóra emlékeztet, plusz én úgy érzem, a fedél nem is túl stabil. Nem csodálkoznék, ha rendszeres használat mellett hosszabb idő után letörne.


A tetejében a lehető legnagyobb tükör van, az alapozás kivételével én egy teljes sminket el tudok készíteni ezzel. A színek egymás mellett sorakoznak, nézzük őket egyesével.


Foxy: Ez a legvilágosabb matt árnyalat, elméletileg sárgás tónusú bőrszín, gyakorlatilag rajtam pasztell sárga.

Half Baked: Világos, rézbe hajló arany szinte metál finissel. Ha ezt használom, sajnos furcsán sárgás lesz tőle az arcom.

Botty Call: Az arany és a sárgás bőrszín között egyensúlyoz gyönyörű, hűvös-ezüstöt fénnyel.

Chopper: Meleg tónusú rezesbarna, nekem sajnos borzalmasan áll, olyan hatása van, mintha bevörösödött volna a szemkörnyékem.

Tease: Matt taupe, az egyik - ha nem a - kedvencem a palettából. A Too Faced Boudoir Eyes színvilága egyébként.)

Snakebite: Nagyon sötét barna arany csillámokkal. Gyönyörű, de csak óvatosan, kis felületen tudom használni, mert nekem sajnos túl meleg árnyalat.


Suspect: Meleg bronzszín, ennek ellenére ezt kedvelem, igaz, szinte mindig egy hűvösebb szemfestékkel társítom.

Pistol: Az alapszíne meleg(ebb) szürke, amelynek nagyon hideg, szinte jeges fénye van. Füstös alkalmi sminkhez csodás.

Verve: Nagyon-nagyon világos fehérarany vagy rózsás tónusú ezüst. Szeretem, de mégsem használom túl gyakran.

YDK: Mályvás-bronzos szépség, ha megfelelő termékekkel kombinálom, akkor vállalható sminket tudok készíteni vele.

Busted: Hűvös, enyhén lilába hajló barna alig észrevehető padlizsán mikrocsillámokkal.

Blackout: Matt fekete, de sajnos nem a legpigmentáltabb fajtából, és az állaga sem az igazi.

Ha már állag: A fényes színek nagyon-nagyon puhák, nekem már túlságosan is, mert rengeteget vesz fel belőlük az ecset. Ez még nem is lenne akkora gond, viszont sajnos az összes szemhéjalapom fölött pikkelyesednek - igaz, az én bőröm sem a legegyenletesebb, de ilyet más szemhéjpúdereknél még nem tapasztaltam.

A mattak közül a Foxy-ra és a Tease-re nincs panaszom, pont annyival keményebbek a fényeseknél, hogy kényelmesebb legyen a használatuk. A Blackout viszont nem elég pigmentált, krétás tapintású és hajlamos foltosodni is.

Erről a palettáról azt lehetett hallani, hogy a hidegebb színvilágúaknak is jó lehet, és egy komplett sminket el lehet vele készíteni - amit én egy 12-es palettától egyébként is elvárok - , sőt, akár csak ennyi is elég egy lánynak.
Ehhez képest a színek majdnem fele nekem túl meleg, de ami még sokkal-sokkal jobban bánt: nincs benne eldolgozószín. A Foxy-t valószínűleg ilyen célra szánták, de nekem ahhoz sajnos túl sárgás. Így hát valahányszor előveszem, mindig kell keresnem valami mást is, mert csak a Naked 2-vel nem tudok elkészíteni egy sminket.

Nem-nem-nem, egyértelműen nem venném meg újra.

Ha visszafogott paletta, akkor én továbbra is a Too Faced Boudoir Eyes-ra szavazok. :)

Ajánlom Neked

10 megjegyzés:

 1. A Naked sorozatból csak ennek nincs meg a másolata, de régóta ki szeretném próbálni. Megmondom őszintén, a te színmintáid nagyon másnak tűnnek, mint amit eddig láttam erről a palettáról. A MUA Undressed palettám már össze-vissza van törve, így arra gondoltam, megveszem a Revealed palettát, de most elbizonytalanodtam, mert ugye a Naked 1-ben is sok meleg árnyalat van...

  VálaszTörlés
 2. Miben tűnnek másnak? :)
  Szerintem ezt a palettát (vagy valamelyik mását) akkor érdemes megvenned, ha hideg és meleg színeket is szeretnél vegyesen, nem csak hidegeket. És itt a problémám: szinte mindenhonnan azt hallottam, hogy ez egy zömében hűvös paletta, holott legfeljebb vegyesnek mondható.

  VálaszTörlés
 3. Olyan, mintha hamisítvány lenne... nem bántásból, de egyszer én is pórul jártam, csak a naked 3 palettával, szerencsére visszakaptam az árát.

  VálaszTörlés
 4. Sajnos biztos, hogy eredeti. Ha a legkisebb esélyt is láttam volna arra, hogy hamis, egyből próbáltam volna panasszal élni. Így viszont elkönyvelhetem, hogy ez bizony pénzkidobás volt. :(
  Te honnan vetted a Naked 3-at?

  VálaszTörlés
 5. Ugyanígy vagyok a Naked3-al. Megvettem, mondván hogy mindenkinek jól állnak a színek ( amúgy jól is szoktak a rózsaszínes árnyalatok) de én nem is értem, egyszerűen nem látszódnak a színek a szemhéjamon semmilyen alappal.. Még próbálkozom vele, de egyre jobban elszomorít.

  VálaszTörlés
 6. Hú, a Naked 3-mal kapcsolatban pont az a problémám, hogy szerintem nagyon keveseknek állnak jól a rózsaszínes árnyalatok, pláne egymással kombinálva. De ha neked előnyös, akkor ez nyilván nem probléma. :)
  Nekem a pigmentáltsággal csak a fekete esetén van gond, viszont úgy összességében ez a paletta nekem csalódás. Engem is elszomorít ez, úgyhogy átérzem a helyzetedet. :(

  VálaszTörlés
 7. Szerintem is túl meleg tónusúak hozzád ezek a színek, érthető, ha nehezen használod ki. Pedig alapjáraton nagyon szépek ezek az árnyalatok, de én sem tudnám őket használni a sárgás/bronzos színük miatt.

  VálaszTörlés
 8. Szerintem is szépek, csak nem erre számítottam a vélemények alapján, pedig eredetileg pont ezt gondoltam. :)
  Ha kevésbé színes szemfestéket akarok, maradok továbbra is a taupe-oknál és a szürkéknél.

  VálaszTörlés
 9. Nekem is egyből az volt a reakcióm a színekre, hogy nem is ennyire meleg tónusúak. Lehetséges persze, hogy a csodás fehér bőröd miatt tűnnek melegebbnek, mint pl. az én színmintáimon, bár nekem is hideg tónusú a bőröm, csak másmilyen. Nem tudom, megtartod-e ezt a palettát, de ha eladod, én szívesen átveszem már csak kíváncsiságból is, hogy összehasonlítsam az enyém színeivel, hiszen minden színes termék esetében előfordulhat a járólapoktól a körömlakkokon át a szemfestékekig, hogy egy-egy gyártási tétel között különbség van, így az összehasonlítás elég tanulságos lenne. Ha megtartod, akkor is összehozhatnánk egy színmintázós talit, jó apropó lenne arra is, hogy végre személyesen is megismerjük egymást :-)

  VálaszTörlés
 10. Csak most vettem észre a hozzászólásodat, ne haragudj.:$

  Én arra tippelnék, hogy a világos és hideg tónusú bőrömön még melegebbnek tűnnek azok a színek, amik köztesek vagy csak enyhébben melegek lennének.
  Még nem tudom, hogy megtartom-e, folyamatosan ott motoszkál a fejemben, hogy fölöslegesen áll a szekrényemben, de mégis nehezen adnék túl rajta - plusz az is lehet, hogy anyukámnak adom, mert neki meg pont ezek a színek állnak jól.
  A színmintázós találkozónak viszont nagyon örülnék. :)

  VálaszTörlés