balzsam,

Extraordinary OIL sampon, pakolás és balzsam

május 20, 2015 Arabella 4 Comments

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a drogériás és a professzionális hajápolók között nagyon nagy a különbség. Vannak jó drogériás termékek, de még a legjobbak sem annyira hatékonyak, mint a profibbak, viszont nem is felháborítóan drágák.

Az én hajam sajnos igényli a minél jobb kencéket, ennek ellenére időnként jól esik a pénztárcámnak valami kevésbé borsos árú, amit felváltva használhatok az igazi kedvenceimmel. Ilyen indíttatásból vettem meg még a Glamour-napok előtt akciósan az Extraordinary sampont és balzsamot, majd kuponnal a pakolást.


Az egész család a szokásos Elseve külsőt kapta, ezúttal sárgás színvilágban, és nemcsak a külsejük, hanem nyilván az illatuk is hasonló, bár intenzitás terén nagy a különbség. A samponé a legenyhébb, a balzsamé valamivel erősebb, a pakolásé pedig a legmarkánsabb.

Mindegyiknek édes alapú, az olajos termékekre jellemző illatot adtak némi virágos felhanggal - engem kísértetiesen emlékeztet a két kedvenc Yankee Candle tart-omra, a Beach Wood-ra és a Ghostly Treats-re, olyan, mintha a kettő keveréke lenne.A sampon a leggyengébb láncszem a családból. Áttetsző, olajra hajazó állaga lenne, de sajnos az ideálisnál sokkal folyósabb. Nem habzik megfelelően, és nem is tisztít úgy, ahogy kellene: amikor egy erősebb hajlakkal kísérleteztem, ezzel alig tudtam kimosni a hajamból.
Ráadásul önmagában minimálisan sem táplál, pedig ilyet is ígér. De legyünk pozitívak, legalább nem is szárít.A balzsam ellenben kiemelkedő, és ez már az állagán is érezhető. Balzsamhoz képest sűrű, engem szinte már testvajra emlékeztet, de ennek ellenére könnyű eloszlatni. Ami pedig a legjobban tetszik benne: nem szívja be pillanatok alatt nyomtalanul a hajam, tehát nem csak annyit ér, mint halottnak a csók.

Én egy balzsamtól nem várok teljes regenerálást, viszont könnyed ápolást, fényesebb, puhább hajat igen. És ezt mindet tudja szerencsére, pedig az én frizurámra nem könnyű hatni.Még a múlt tavaszi L'Oréal blogger napon mondta nekem egy fodrász hölgy (akinek azóta is minden tanácsáért hálás vagyok), hogy a pakolások esetén kiemelten érdemes figyelni a sűrű állagra. A nagyon folyós, könnyed darabokból ugyanis szinte nem lehet eleget használni - csak teszem és teszem a hajamra, de mintha egyből el is tűnne.

Egy jó pakolásnak szerintem egy nagyon intenzív ápolást nyújtó, koncentrált terméknek kell lennie, aminek a hatása szembeötlő már akár egyetlen használat után is - ez pontosan olyan.
A szálkásodáson láthatóan segít, kevésbé száraz és valamivel fényesebb tőle a hajam, még azt is megkockáztatom, hogy könnyebben kifésülhető, pedig esetemben az tényleg nem egyszerű.


Nagyon-nagyon sűrű, ha fejjel lefelé fordítom a tubust, alig moccan meg, és ez nagyon jó jel. Ugyanis valóban viszonylag kevés is elegendő belőle, és azt a keveset is könnyű szétteríteni a hajon. Arról már nem is beszélve, hogy még 10-15 perc múlva is érezhető valamelyest - tehát a balzsamhoz hasonlóan ez sem csak egy kis semmiség, amit egy pillanat alatt eltűntet a hajam.

Ennél a pakolásnál is észrevehető, hogy valamivel gyengébb a professzionális daraboknál, de az általam próbált drogériás pakolásoktól egyöntetűen jobb, bár igazság szerint hosszabb távon egyedül a fehér-piros Elseve Full Repair-rel voltam elégedett.

A sampont nem tartom igazán jó választásnak, de ha valóban hatékony hajápolókat kerestek, és mindenképp maradnátok a viszonylag pénztárcakímélő változatoknál, akkor a balzsamot és a pakolást jó szívvel ajánlom. :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. A pakolást vettem meg, az első használat után eldöntöttem, hogy soha más többet nekem, Krémmánián viszont azt írják hogy egy idő után szárít...na erre kíváncsi leszek, egyelőre nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 2. A pakolásról sok jót hallottam már, azóta sírom vissza a Glamour napi kuponozást, hogy miért nem akkor csaptam hozzá a kis listámhoz, mert akkor ugye 50%-al elhozhattam volna. :( Most amúgy is nagy pakolás és balzsamkeresésben vagyok.

  VálaszTörlés
 3. A sampon nálam is kuka volt....utána már a többihez nem si volt kedvem, de a pakolás ígéretesnek tűnik.

  VálaszTörlés
 4. Kamilla: Én azért az Ever Rich-et favorizálom továbbra is, de ez is jó. :) A szárító hatást el sem tudom képzelni jelenleg, én kb. egy hónapja használom (igaz, mással váltogatva), és eddig nyoma sincs ilyesminek. Remélem, nem is lesz. :)

  Andus: Az 50%-os kedvezményt tényleg kár volt kihagyni, de sokszor szokott akciós lenni. :)

  Calo(z): Szerintem a sampont én a kevésbé szeretett ecseteim mosására fogom használgatni. A pakolás és a balzsam viszont tényleg megér egy próbát.

  VálaszTörlés