CbL,

CbL - The Mighty Red Baron

május 02, 2015 Arabella 6 Comments

Az áprilisi kedvences bejegyzés összeállítása közben döbbentem rá, hogy milyen régen nem volt lakkos poszt, pedig legalább három-négy körömlakk várja, hogy megmutassam.


Lényegében a megjelenése óta vágyom a Colors by Llarowe The Mighty Red Baronra, mert piros és holo. Számomra a piros és bármilyen jelző/finis is elegendő arra, hogy akarjak egy lakkot, de a holo és a piros párosítás különösen felcsigáz engem is, hiszen pont ez az a szín, ami eddig nem igazán fordult elő holo verzióban.

Ennek ellenére jó ideig nem rendeltem meg, mert a CbL lakkok ára már az én lélektani határomon is jócskán fölül van - alkalmanként egy-egy A-England belefér, de afölött csak tényleg nagyon kivételes esetekben költök szívesen lakkra.
Viszont ez elméletileg piros és holo... így amikor Edina felajánlotta, hogy társuljak be egy Llarowe rendelésbe, azonnal igent mondtam.


Az üvege egyszerű, de szép, az új logó a matricán pedig különösen tetszik, szerintem sokkal jobb, mint az előző generációs. :)

Az ecsetével viszont közel sem vagyok ilyen elégedett: a képen lapítottnak tűnik, és sejthetően eredetileg annak is szánták, de az enyém sajnos hibás. Lakkozás közben a szálak végei nem simulnak össze, hanem a létező összes irányba mutatnak, csak oda nem, ahová kellene. Nem találkoztam még hasonló jelenséggel, de roppant bosszantó, lényegében használhatatlan így az ecset.


Az apró holografikus részecskék hajlamosak rátapadni az üveg belsejére, ezért így kicsit csalóka a TMRB, de az ilyen formában is látszik, hogy nem csak a finise, az alapszíne is trükkös.
Trükkös, mert egyszerre hideg és meleg tónusú. Felfedezhető benne némi rezesség, sokszor egy csöppnyi meleg lila, néha pedig pink is. Olyan is előfordul, hogy egyszerre produkálja ezeket a tónusokat.Az állaga valahol az A-Englandok és a Colour Alike holok között van - sűrű, krémes, de még éppen kezelhető. Egy rétegben is meglepően jól fed, de biztos, ami biztos, én kettőt használok belőle.

Ami a holografikusságot illeti: nem tudom nyugodt lelkiismerettel az írni, hogy igen, ez egy holo lakk. Ugyanis az esetek többségében "csak" egy nagyon szép, különleges, világító piros. A két fenti képen láthatjátok, hogy milyen az esetek kilencvenöt százalékában.

A maradék öt százalékban viszont csoda történik:Ha erős napsütés éri, a sötét alapból kiragyognak a holo darabkák. Szerintem így sem holo, mert a holo részecskéket az erőteljes piros alap magához hasonlóan pirossá teszi, és semmilyen más árnyalatban nem játszanak, de ez a hatás így is elképesztő.

Valahol, talán a Twitteren említettem, hogy nekem nem volt tartós a TMRB - ezt most cáfolnom kell. Ha jó (vagy egyszerűen csak nem kifejezetten rossz) alaplakkot használok előtte, akkor négy napot bír ki nagyon-nagyon minimális kopással.

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. A piros és a holo együtt nálam is nagyon kedvelt, mert a piros a kedvenc színem, a holo meg pillanatnyilag a kedvenc finishem. Nekem is az AE a lélektani határ, bár vettem 2 PP lakkot, többet nem tervezek-egyelőre. Nagyon szép ez a lakk, de úgy elvagyok most a kedvenceimmel, hogy ha veszek is, nem mostanában, hadd fogyjon a készlet.

  VálaszTörlés
 2. Hu csodádálatos ez a lakk!!!!!
  Mostanában nekem is elég sokat változott a bizonyos lélektani határ....

  VálaszTörlés
 3. Nem is tudom, nekem ennél a lakknál nem is szükséges az, hogy iszonyat holo legyen. Így van egy mélysége, amit sokkal szebbnek találnék egy szivárvány minden színében pompázó piros holo-nál :)

  VálaszTörlés
 4. Audrey80: Én is két PP lakkot vettem teljes áron, egyet pedig Jikkától vettem át. :)
  Az O'Harára nagyon vágyom már kb. kilenc hónapja, de eddig győzött a józan ész.

  Mdollas Nails: Nekem is változik, de a CbL lakkokat (szerencsére) még mindig többször meggondolom, mielőtt rendelnék. :)

  Megaera: Én sem hiányolom az erősebb holo hatást, de én annyira elfogult vagyok szinte minden piros lakkal, hogy nem tudom, mennyire számít ebben a véleményem. :)

  VálaszTörlés
 5. O'Hara tegnap fogyott el, én nagyon szerettem, annyira nyári szín!! De már várnak az új szépségek, helyette vettem a Rose Bowert.

  VálaszTörlés
 6. A Rose Bower is csodás. :) Az O'Hara szerintem is nyári, ezért sem vettem meg tavaly ősszel. De idén nyáron már tényleg kelleni fog. :)

  VálaszTörlés