Essence,

All you need is red

április 19, 2015 Arabella 5 CommentsFebruárban sok más bloggerhez hasonlóan engem is meglepett Valentin-nap alkalmából a Primőr Kft. egy Essence rúzzsal a tartósságot ígérő családból (egészen pontosan az Essence Long Lasting All you need is red-del), illetve egy kis édességet is kaptam.

A rúzsról mindenképpen szerettem volna beszámolni, azonban leginkább egy piros ajakkencéket összehasonlító bejegyzésben, de mivel az nem akar összeállni, úgy döntöttem, írok róla csak így, simán egy tesztet. :)Ha figyelembe vesszük, hogy ez a rúzs kevesebbe került ezer forintnál, a csomagolása bőven teljesíti az elvárhatókat.
A matt fekete műanyag nem kelt játéksmink hatást, a közepén található csík pedig elméletileg megegyezik a benne található árnyalattal - ez egyrészt feldobja a külsejét, másrészt praktikus is.

Persze azért vannak kevésbé előnyös tulajdonságai is, kicsit kotyog a tok, ami egyébként az én ízlésemnek túl duci is, de muszáj ismételnem magam: ezek ezért az árért több, mint elnézhetőek.


Viszonylag kemény az állaga, és a felkenéskor, az ajkak melegétől sem válik lágyabbá, ennek ellenére egyáltalán nem nehéz bánni vele. Enyhe gyümölcsillata van, szerintem kifejezetten kellemes.

Az árnyalat neve és a csomagoláson található "színminta" egy klasszikus piros rúzst ígért, azonban ahogy sejtettem, ez nem az. A legtöbb drogériás piros rúzs pinkbe hajlik, amelyik nem, az pedig már bordó. Ez nem pink tónusú, de szerintem a piros egy korallal rokon árnyalata.


Élőben nem volt ennyire fényes a finise, de nem is matt, klasszikus krémes rúzs hatása van.

Tartósságot ígér, de az általam eddig olvasott vélemények alapján nem kell tőle ilyen téren sokat várni. Nem is vártam, ezért alaposan meglepődtem, ugyanis rajtam nagyon is tartós volt.

Evés-ivás nélkül 4-5 órán keresztül nem veszített semmit a színéből, és még étkezés után sem tűnt el maradéktalanul: ugyanis megszínezi az ajkakat. Olyannyira színez, hogy a karomon lévő színmintát akárhogy dörzsöltem, folyékony szappannal nem tudtam eltávolítani, micellás lemosó kellett hozzá - tehát a Long Lasting név egyáltalán nem csak marketingfogás.

Ehhez képest a viselete egész kényelmes, nyilván nem ajakbalzsamszerű, minimálisan sem ápol, de nem is teszi cserepessé az ajkakat.

Megint csak azt tudom írni összegzésképp, amit a napokban a Rimmel alapozóról jegyeztem meg: vannak ugyan gyengéi, de ebben az árkategóriában ezek bőven elnézhetőek, sőt. Ki merem jelenteni, hogy ennyiért ettől jobb rúzzsal én még nem találkoztam.

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Szép ez az árnyalat, bár nekem túl élénk, a hidegebb tónusú pirosakat jobban kedvelem :)

  VálaszTörlés
 2. nekem a Cotton Candy nevű pink árnyalat van meg, nekem az elég gyengén muzsikál :S

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép világospiros, a hasonló színeket szeretem én is.

  VálaszTörlés
 4. Azt hittem, vörösebb, nem az én színem. De neked elég jól áll :)
  Nem igazán ismerem a termékcsaládot, és mindig sokkal több ajakkence van itthon, mint amennyit használok is, úgyhogy szerintem, egyelőre nem is fogok beszerezni belőle semmit. A feketét megvettem tavaly, de nem hordom napi szinten :)

  VálaszTörlés
 5. Megaera: Alapvetően én is jobban szeretem a kicsit sötétebb és hűvösebb pirosakat, de igazság szerint ami piros, az nekem jöhet. :)

  Joutsen: Mi a gond vele? Akkor lehet, árnyalatfüggő a minőségük. :(

  Audrey80: Én az ettől egy fokkal sötétebb és hidegebb pirosakat még jobban kedvelem, de ezzel sincs komoly gondom, ami piros, azt szeretem. :)

  nuada Stenonis: A (drogériás) piros rúzsok sokszor becsapósak, a legtöbb esetben pink tónusúak lesznek felkenve.
  Én sem akarok most több rúzst venni, rúzsom épp elég van, sőőőt...

  VálaszTörlés