Golden Rose,

Golden Rose - Matte 32

március 03, 2015 Arabella 9 Comments

Még szeptemberben bukkantam erre a lakkra a Nailland oldalán, pont akkor, amikor elfogyott az egyik kedvenc pirosom (L'Oréal Rouge Pin-Up), és egyben éppen akkor, amikor másnap élőben is meglátogathattam a standot.


Már a webáruházban lévő kép alapján is sejtettem, hogy ez valami különleges kell legyen: egy nagyon életteli, eleven piros. Élőben is az volt, el is hoztam. :)

Az üvegére érdekes, és most inkább negatív értelemben használom ezt a jelzőt - fotókon sokkal jobban néz ki, mint élőben. De körömlakkok esetén végképp nem a csomagolás a lényeg még számomra sem. Az ecsete teljesen hagyományos, ha lapított lenne, egy fokkal még jobban kedvelném, panaszom azonban így sincs rá.


Az összes piros lakkom közül ez a legvibrálóbb, ha a Freya's Cats üvöltő kék, akkor ez ordító piros.
Engem felkenve mikulásvirágra emlékeztet, bár talán valamivel élénkebb annál. Nem mondanám teljesen mattnak, majdnem az, de némi enyhe, bársonyos fény felfedezhető rajta.

Kissé furcsa, vizes állaga van, de mégis meglepően könnyen kezelhető. Két réteg elegendő belőle, és minden szempontból le a kalappal előtte: úgy is, mint matt, és úgy is, mint piros lakk. Általában már az egyik tulajdonság is elég a problémássághoz, de ez mindkettő ellenére kiemelkedő minőségű.

Nagyon gyorsan szárad, a felkenése sem problémás és még tartós is (!). Három napig hibátlan marad, ez bármelyik piros körömlakknak a becsületére válna.

Nem szívesen mutatok meg egy bejegyzésen belül mattan és fényesen is egy lakkot, mert ilyenkor szinte mindig a fedőlakkos verzió tűnik szebbnek, de ezt a képet muszáj beszúrnom:


Más fényviszonyok között készült, de látszik, hogy így is működőképes, igaz, a színét kicsit lecsitította a Seche Vite. Így egy klasszikus nyári piros - én fénytelenül és így is szeretem.

Nem szoktam ilyet mondani, de ezt a lakkot kötelezővé tenném, a pirosat kedvelőknek és a pirosat nem kedvelőknek egyaránt. Különleges, kiemelkedő minőségű, sokoldalú és ezer forint alatt van.

Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. Annyira szép, gazdag színe van, tényleg egy szuper választás ez a matt GR! :)
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 2. A múltkori posztod hatására én is megvettem, tényleg nagyon szép lakk, de nekem fényesen jobban tetszik, sokkal vibrálóbb, úgyhogy mindig kenek rá fedőlakkot.
  A minőségére és árára sincs panaszom, úgyhogy köszi utólag is a tippet :)

  VálaszTörlés
 3. Úúú, nekem mattan nagyon tetszik *.* tényleg nagyon vibrál :)

  VálaszTörlés
 4. Nekem nem jönnek be a matt lakkok, úgyhogy ez fényesen tetszik. Az üveg szerintem szép :)

  VálaszTörlés
 5. Reni: Örülök, hogy tetszik! :)

  Millabell: Nincs mit, örülök, hogy kedveled. :) (Te milyen fedőlakkot használsz rá? Én kezdem azt hinni, hogy a Seche vesz vissza valamennyit a lakkok színéből.)

  BeautyManiac Dóri: Egy fokkal én is jobban szeretem mattan. :)

  Audrey80: Én sem mindig viselek szívesen matt lakkot, de amikor igen, akkor nagyon. :)

  VálaszTörlés
 6. Nekem még van félretéve a NYC Turbo Dry-ból, tavaly betáraztam mielőtt kivonták. Nekem ezzel nagyon jól működnek a piros lakkok is. :)
  Viszont bajban leszek ha elfogy :(

  VálaszTörlés
 7. Mázlista vagy, hogy van még belőle neked. :)
  Én eddig nem találtam meg a méltó utódját. :(

  VálaszTörlés
 8. Nekem a 31-es menta árnyalatban van meg,én eddig csak mattan hagytam,de szerintem hamarosan eljön az ideje,hogy fedőlakkal is kipróbáljam. :)

  VálaszTörlés
 9. Nem vagyok nagy barátja a mentának, de azon még én is gondolkodom, mert úgy sejtem, hogy ez az egész család jól sikerült. :) Egyszer érdemes fedőlakkal is kipróbálni, bár én a matt lakkokat jobban szeretem önmagukban.

  VálaszTörlés