körömlakk,

Rimmel - Lose your lingerie

február 27, 2015 Arabella 9 Comments


A szerzeményes bejegyzésben már mutattam, hogy hirtelen felindulásból - na meg azért, mert féláron volt - vettem egy rám egyáltalán nem jellemző nagyon-nagyon halovány rózsaszín Rimmel lakkot.

Miután hazahoztam, sokáig nem mertem kipróbálni, mert szinte biztos voltam benne, hogy kudarc lesz, és még azt a háromszáz forintot is sajnálni fogom érte, amit kiadtam rá.
Múlt hétvégén azonban elegem lett a bizonytalanságból és felkentem.


Az üvege és az ecsete a Rimmel 60 seconds családjáéval megegyező (ez az árnyalat a Rita Ora kollekció része).
Én mindkettőt egyre jobban kedvelem, az ehhez hasonló, széles és lapos ecsetekkel tudok a legkönnyebben dolgozni, az üvege pedig szerintem az egyszerűsége ellenére szép.


A Lose your lingerie a felkenés előtt maga a megtestesült tavaszi álom. Fakó rózsaszín, a fényviszonyoktól függ, hogy mennyire hideg vagy meleg a tónusa, de zömében inkább meleg.
Ráadásul még néhány ezüst csillámmal is meg van bolondítva, amitől csak még üdébb az összkép.
A körmön viszont rémálommá változik. Rajtam sajnos a színe sem az igazi, de vannak nagyobb problémák is: én eleve nehezen boldogulok a sűrű lakkokkal, de ezzel szerintem mindenkinek gondja lenne. Mert nem elég, hogy sűrű, még nyúlós és ragacsos is. Csíkoz, foltos.
Rettenetesen, hihetetlenül nehéz boldogulni vele, és most ki merem jelenteni, hogy ez nem csak azért van, mert én nem bírok el a sűrűbb formulával.

A fedése két rétegben is elegendő lenne, azonban egy harmadik nélkül képtelenség volt egyenletes hatást elérni vele.

A színe rajtam sajnos egyértelműen előnytelen, élőben még sokkal-sokkal rosszabb volt, mint a képeken. Sajnos nem csak azért, mert nem vagyok az ilyen árnyalatokhoz szokva, hanem mert nagyon furcsán sárgának-sötétnek tűnt mellette a bőröm, és mű hatású volt. Ez a legjobb szó rá, mű. Furcsa módon ez a világos szín sokkal idegenebbnek hatott rajtam, mint egy piros, zöld vagy akár fekete.

A fentiek mellett még a tartóssága sem acélos, a második napon több helyen is megpattant.

Nem-nem-nem, azt hiszem, jó ideig ismét nem fogok világos rózsaszín lakkokkal próbálkozni.

Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. Eleve nem vagyok oda a Rimmel lakkokért, pedig jó színeik vannak, az ecset és a kiszerelés is tökéletes. De sajnos rajtam botrányosan nem tartósak. Ha ennyire nyúlik egy lakk, akkor romlott, nem?

  VálaszTörlés
 2. Nekem is meg van ez a lakk még tavalyról és nekem még picit talán híg is az állaga. Szerintem a tied megromolhatott a boltban. :(

  VálaszTörlés
 3. Nekem a színe így képről nagyon tetszik. Sose volt még dolgom Rimmel lakkal így véleményt nem tudok róla írni. De ha tényleg ennyire rossz akkor nem is fogok beruházni rá, pedig tetszik ez a szín nagyon :)

  http://barbisminkesszepseg.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 4. Audrey80: Rajtam vegyesek, a Portobello Pink egész tartós, ez viszont egyáltalán nem.
  Nekem eddig ha megromlott egy lakk, nem az állagán éreztem, hanem a szagán és azon, hogy szétvált. Én inkább azt gondolom, hogy eleve ilyen ez az üveg lakk, mert néha sajnos már korábban is találkoztam hasonló állaggal világos színek esetén.

  Fru: Tényleg, így már rémlik is, hogy egyszer mutattad. :) Én inkább arra gondolok, hogy nem mind egyforma, mert ilyen állaghoz sajnos már korábban is volt szerencsém, ráadásul mindkettő hasonlóan világos szín volt. (Az egyik egy régi szériás Colour & Go volt, a másik pedig talán egy Bourjois.)

  VálaszTörlés
 5. Barbara Benke: Húha, szívesen ajánlanék más hasonló színt, de sajnos az ennyire világos lakkokban nem vagyok otthon. :(

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm szépen, akkor próbálkozom. Bár sokan a Moyra lakkokat dicsérik lehet abból próbálok majd, hátha :)

  VálaszTörlés
 7. Nekem a fehér árnyalat van meg és, nem szeretem, mert nem tartós, nem lehet eloszlatni rendesen és lassan szárad. :(

  VálaszTörlés
 8. Nekem is van egy példányom ebből az árnyalatból, és valóban, üvegben amennyire szép, körmön annyira kezelhetetlen. Nálam a legnagyobb gond mindig a foltosodás volt (de nem is kicsit, többször volt, hogy lemostam mérgemben), amit azzal sikerült megoldanom, hogy ilyen-olyan színes, glitteres fedőlakkokat szoktam rákenni. Nekem ez bevált, jól mutat a színes pötyik alatt, és a tartósságával sincs így gond. :)

  Manka

  VálaszTörlés
 9. Fruzsi Bukszár: Jaj, akkor annak is hasonló állaga lehet. :(

  Manka: Ó, köszönöm a javaslatot, ki fogom próbálni glitterekkel! :)

  VálaszTörlés