körömlakk,

Mean & Green

szeptember 17, 2013 Arabella 12 CommentsHa jól emlékszem, még február környékén szereztem be ezt a lakkot, akkoriban többször is használtam, de nem sikerült elkapnom a masinámmal a színét. Nyáron elhanyagoltam, majd most, ősszel ismét elővettem, és végre sikerült elfogadható képeket készítenem.:) 


Ami az üvegét illeti, nekem tetszik. Talán kicsit kisebb, mint képzeltem korábban, de a formája szerintem kifejezetten esztétikus, plusz a kupak gumiborítást kapott - ez praktikus is.
Az ecsete sajnos egyszerű, kerek, hosszú, nincs vele komolyabb gond, de én a lapítottakat jobban szeretem.
Az állaga inkább folyós, mint sűrű, engem a hasonló finisű Orly lakkokra emlékeztet, de a minősége egy fokkal jobb. Két vastagabb réteg is elég lehet belőle, de három vékonnyal az igazi a fedése. Én viszont úgy tapasztaltam, hogy négy rétegben sokkal tartósabb. Nem szárad a leggyorsabban, fedőlakkal is kell neki húsz perc, viszont így, négy rétegben használva még az ötödik napra is csak éppen-éppen kopik meg.

Azt hiszem, még egyetlen lakk színének körülírásával sem volt ilyen nehéz dolgom, de azért megpróbálom meghatározni, milyen is a Mean & Green. Az alapja bronzos-szürkés, a fényviszonyoktól függ, hogy inkább lilában vagy zöldben játszik. A fényképek ilyen szempontból most egész jól sikerültek, a körmöm felső harmadán a zöldesebb árnyalatát sikerült elkapni, a végeken pedig a lilást.

Ha már említettem fentebb az Orly-t, ugyan ahhoz nem volt szerencsém, de ha minden igaz, a Space Cadet kiköpött mása, Edinánál olvashattok róla bővebben.:)

Ha arra kéne válaszolnom, hogy szeretem-e, határozott igen lenne a válasz. Ha arra, hogy megérte-e az árát... nos, nem tudnám eldönteni, igent vagy nemet mondjak.

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. ejjj a szine nagyon szép,viszont 20 perc kell neki???? hm too much :(

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép szine van, viszont a MAC lakkok számomra már túl drágák :(

  VálaszTörlés
 3. Hű milyen különleges szín, bár magamon nem tudnám elképzelni, de nagyon izgalmas.

  VálaszTörlés
 4. Ez maga az ősz egy üvegcsébe zárva :))) Brutálisan gyönyörű <3

  VálaszTörlés
 5. Imádom, még megjelenéskor -2010ben- vettem meg ezt is+a másik 2 ilyen típusú lakkot is abból a kollekcióból. És ha már megjelenés: először az egyik Disney kollekcióban jelent meg, ami a gonoszok alapján készült: ez a lakk Csipkerózsika gonoszának -Demona- neve alatt futott. Nem tudom ezt ki tudta, ki nem, de meg kellett osztanom:) És a mai napig tökéletes az állaga...

  VálaszTörlés
 6. Fru, Joutsen, Niki: Örülök, ha elnyerte a tetszéseteket.:)

  Ági: Igen, a négy réteg után kb. húsz percet szoktam várni. De akkor már tényleg teljesen száraz, utána nem lesz párnanyomos stb., de én is sokallom azért.

  Fairyland: Szerintem is drágák, ezért is nem vagyok biztos benne - annak ellenére, hogy szeretem - , hogy megérte beruháznom rá.

  Szandra: A hasonló, nagyon sötét színektől régebben én is tartottam kicsit, de már sikerült megbarátkoznom velük. Örülök, ha izgalmasnak találod!:)

  Ingrid: Én is majdnem ezt írtam a bejegyzésbe, csak aztán kitöröltem, úgy érzem, túl sokat használom mostanában ezt a kifejezést. De szerintem is pontosan olyan!:)

  Névtelen: Hú, emlékszem arra a kollekcióra, és arra is, hogy nagyon tetszettek a lakkok belőle, bár konkrétan már nem emlékszem rájuk. Igaz, akkoriban még csak egy-két képet mertem megnézni a MAC-ről, zsebpénzből álmodozni sem igen mertem...
  Örülök, hogy még mindig elégedett vagy vele, és köszönöm, hogy megírtad ezt!:)

  VálaszTörlés
 7. Nekem ez lett volna az első Mac körömlakk, amire hajlandó lettem volna kiadni ennyi pénzt....de szerencsére időben kiderült, hogy dupe-ok a Space Cadet-tel, úgyhogy huhh. De tényleg gyönyörű mindkettő. *_*

  VálaszTörlés
 8. CRaPTRaSH: Megértem!:)

  Edina: Más színre én sem adtam volna ki ennyit, bár bevallom, a Formidable is nagyon tetszik. De ha minden igaz, annak is van egy hasonmása.:)

  VálaszTörlés