ajakápoló,

Miért nem szeretem a Carmex-et?

július 30, 2013 Arabella 10 Comments


Mivel az alapos radírozás után a bőséges ápolás következik, a DIY bejegyzés eszembe juttatta, hogy bár már többször is elkotyogtam, nem a szívem csücske a Carmex, még nem részleteztem, miért.


Tudom, hogy a csomagolásáért a többség nem rajong, nekem sem a szívem csücske, de látom a praktikus oldalát is: ez a rovarirtóra hajazó sárga és piros kombinációja nagyon rikító, könnyű megtalálni még a táska legalján is.
Azzal is tisztában vagyok, hogy a kámforos íze-illata sem lopta be magát mindenki szívébe, de nekem még ezzel sincs gondom, bevallom, az ízlelésem nem túl jó, az illata pedig egyszerűen nem zavar, ellenben az enyhe bizsergető hatást szeretem. A hatékonyságával sincs gondom, mert valóban a legvállalhatatlanabb, kicserepesedett-kiszáradt ajkakat is rendbe hozza.

Én főként lefekvés előtt szeretek ajakápolót használni, általában olyankor kicsit vastagabban bekenem a szám, és reggelre pihe-puha ajkakkal ébredek. Igen, csakhogy esetemben a Carmex egy kellemetlen réteget képez az ajkamon, ami még reggel is ott van. Hozzá vagyok szokva a rúzsokhoz, szájfényekhez, alapvetően nem az zavar, hogy van valami a számon, hanem inkább az, hogy olyan, mintha ránehezülne, nem hagyná "lélegezni".  Ez így butaság, tudom, de így tudtam leginkább körülírni. :)
Próbáltam egész vékonyan, tényleg nagyon-nagyon óvatosan is kenni, de sajnos akkor is ugyan ez a helyzet, nehéz, fullasztó réteget érzek a számon.

Azt az egy megoldást találtam erre a problémára, hogy már csak nappal veszem elő a Caremexet, és legkésőbb fél-háromnegyed óra után törlöm is le.
Tudom, hogy nagyon sokatoknak a kedvence, és meg is értem, mert valóban hatékony, de nekem sajnos nem az igazi.  :(


Ti tapasztaltatok már hasonlót? Nektek bevált a Carmex?

Ajánlom Neked

10 megjegyzés:

 1. A tubusos változatát próbáltad? Ott jóval hígabb az anyag mint a stiftes verziónál, nálam magától lemászik 2 óra múlva és nincsen filmréteg, amit maga után hagyna.
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 2. Hú, még nagyon régen valamikor használtam a tubusos verziót is, talán három éve. De úgy emlékszem, mintha az tényleg jobb is lett volna. :)

  VálaszTörlés
 3. A tégelyes a legjobb változat! Igaz, abba nyúlkálni kell, táskába nem a legpraktikusabb, de estére igen, nekem akkor sem szokott réteg maradni az ajkaimon.

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm, akkor estére majd megpróbálom a tégelyeset!:)

  VálaszTörlés
 5. Én sem vagyok oda érte, bár eddig csak bemutatók előtt a sminkesek tették rám, magamnak nem vettem, már tudom hogy miért... :D A tégelyes verzió rúzsecsettel felkenve lemarja a fél arcom. Borzasztó.

  VálaszTörlés
 6. Még nem használtam, de biztosan nem is fogom. Ha meglátnám a polcokon, azt hinném rossz helyre tették a ragasztót... mert a csomagolás alapján egyből arra asszociáltam, még csodálkoztam is! :D

  VálaszTörlés
 7. SophiEl: A tégelyes verziót nem ismerem, de az biztos, ettől a kitekerőstől nekem több ajakápoló jobban, sokkal jobban bevált. :/

  Brigi: :D Tényleg ragasztóra hasonlít ez a csomagolás. :)

  VálaszTörlés
 8. tény, h a mint stiftes verzió a legeslegjobb és 2 éve nem is kapni itthon. :/
  én vagy 10 éve ezt kenem a számra és a legjobb ajakápolónak érzem, igaz nagyrészt a fent éltetett, zöld kupakos, speckó verzióban kenegetem magamra.
  a meggyes se rossz amúgy, igaz most pont ilyen simám van. néha, ha beletornászom a számba, akkor a keserű ízét nem szívlelem, de amúgy nincs vele gond.

  és szuper herpeszölő, a pasim és egy barátnőm is tesztelte már többször (nekem szerencsére nincs ilyen problémám)

  VálaszTörlés
 9. Én Carmex helyett Blistexet használok, nekem bevált és sokkal olcsóbb is a Carmexnél :-)

  VálaszTörlés
 10. Dyna: A mentás verziót még nem használtam, de ezek szerint nem is igen fogom tudni kipróbálni.:( A herpeszölő tulajdonságát sajnos/szerencsére én sem tudtam tesztelni, de örülök, ha nekik bevált.:)

  Michelle Swan: Én abból még csak egy típust használtam, nem nyűgözött le, de lehet, egyszer azért befektetek rá.:)

  VálaszTörlés