körömlakk,

Hibátlan lakk öt nap után?

július 03, 2013 Arabella 16 CommentsBevallom, én a kiemelkedő tartósságot ígérő lakkoknak nem szoktam hinni, hat nap, öt nap, tíz nap... nekem még egy sem bírta annyi ideig, mint állította. Aztán kipróbáltam az OPI körömlakkokat, és rá kellett jönnöm, hogy azok bizony négy napig makulátlanok, viszont az áruk is szép. A Liquid Sand lakkjaik talán egy fokkal még tartósabbak a körmömön, de az ötödik nap végére már azokon is látszik a kopás, ha csak minimálisan is.

Majd semmi hasonlót, extra tartósságot nem várva beszereztem a sárga Baltic Sand lakkot a Lovely-tól. Felkentem, és rá öt napra:


Zéró, nulla, azaz semmi kopás.

Na, de kezdjük az elején.:) A márka új körömlakkjainak üvegje kifejezetten tetszik, pontosabban csak a formája. Szép, arányos, egész masszív, azonban a rajta lévő matricák lerontják az összképet.


Az ecsete nem a kedvencem, lapított szeretne lenni, de valójában nem az, csak szélesebb a szokásosnál. A szálak vége kusza is kissé, szétállnak, ráadásul nem is elég merevek, és ez igencsak megnehezíti a felvitelt.

Az állagára viszont már nincs panaszom, az összes homokhatású lakkom közül ennek a formulája tetszik a leginkább. Ez a leghígabb, így ezt a legkönnyebb egyenletesen eloszlatni, ez némileg kárpótol az ecset hibájáért.
A színe... nos, nem tudom, a jujjkék és a jujjzöld mellett van-e jujjsárga is, de ha igen, akkor ez az. Bár én leginkább napsárgának mondanám némi nagyon apró arany és zöld csillámmal, bár azok inkább csak az üvegben érvényesülnek, felkenve már csak néha-néha tűnnek fel.

A tartósságához nincs mit hozzáfűznöm. Vagyis... de: le a kalappal. Csak azt sajnálom, hogy csupán három Baltic Sand lakk van a Lovely állványokon, ráadásul ezek közül a kékes egyáltalán nem csábít. A korallt már elfogadnám, de el tudnák képzelni még egy fehéret, nude-öt és egy pinket is. Jaj, meg zöldet, lilát, pirosat, indigót, hupikéket és csillámpóniszínt... valószínűleg szinte mindre vevő lennék.:)


Ti próbáltátok már a Baltic Sand lakkokat?:)

Ajánlom Neked

16 megjegyzés:

 1. Nekem mind 3 Baltic Sand lak megvan, és imádom őket! :)))
  Nálam is hasonlóak a tapasztalatok, sokáig bírják a strapát! :)

  VálaszTörlés
 2. Megértem, a korallt majd én is szeretném beszerezni.:) És örülök, hogy neked is beváltak.:)

  VálaszTörlés
 3. Nekem a pirosas-narancs van meg. Életemben először fordult elő, hogy előbb untam meg a színt, minthogy lekopott volna. Talán a csillogása fakul azért picit a 3. nap után. Kíváncsiságból átkentem egy szaténfinisű bordóval és úgy is nagyon tetszett. :)

  VálaszTörlés
 4. Uristen ennyire tartós? Akkor muszáj lesz beszereznem egyet, de nálam csak a pirosas jöhet szóba :)

  VálaszTörlés
 5. Szil: Hümm... most, hogy írod, a csillogása lehet, hogy ennek is fakult egy nagyon keveset, de még az sem volt vészes.:)
  Én is tervezem ezt majd más színekkel is kipróbálni.:)

  Réka: Rajtam igen! A piros is biztosan jó vétel.:)

  VálaszTörlés
 6. Ugyanezt tudom elmondani. Én mindig simogatom napokig, annyira jó és ugyanilyen tartós volt nekem is. Imádom.

  VálaszTörlés
 7. Már alig várom, hogy Pestre menjek, mert nálunk sajnos nem kapható ez a márka.

  Azt szeretném kérdezni, hogy lemosni mennyire nehéz? Én az Essence kék flitteres lakkjával nagyon megszenvedtem és azóta kicsit tartok a nagyon nehezen lemosható lakkoktól.

  VálaszTörlés
 8. Pillangó Szivárványszín: :)

  Flory: Én is folyton hozzá-hozzáérek a körmömhöz, ha homokhatású lakk van rajta. :) És örülök, hogy neked is hasonlóak a tapasztalataid.:)

  Labirintus_1: Nem leányálom lemosni, de nem is annyira nehéz, az Essence-től a Mr and Mrs Glitter-t próbáltad? Bár az talán inkább zöldes... nos, attól sokkal könnyebben lejön.:)

  VálaszTörlés
 9. Nekem is meg van mind a három sand, és tényleg nagyon tartósak, bár 5 napig nem maradtak fent :-D barátnőmnek a pirossal festettem ki a körmét, nagy boldogan mondtam neki a legtartósabb lakk a világon ( neki minden lakk egy hétig fent van a körmén, pedig mos főz takarít) úgyhogy adott volt a dolog hogy az ő körmén még tovább tart mint az enyémen...jött át egy hét múlva, és fancsali arccal közölte velem hogy aznap le kellett mosnia mikor felkentem mert elkezdett neki kopni. Én meg néztem rá hogy WTF???!!! Nem gondoltam volna hogy valakinek nem válik be a sand lakk...

  VálaszTörlés
 10. Nekem a liquid sandokból az IsaDora vált be leginkább. A Lovely és az OPI sem birja nálam 3 napnál tovább, az Isadora viszont 6 napig ott maradt :) Bár gondolom ez attól is függ ki mennyire strapálja le a körmeit, én eléggé..

  VálaszTörlés
 11. Én akárhányszor a drogériaban vagyok,gondolkozom,hogy megvegyem-e őket. De most mar sikerült dönteni :)

  www.laurenkoromlakkgyujtemenye.blogspot.com

  VálaszTörlés
 12. Egy kis ihletadó.
  http://mannakormok.blogspot.hu/2013/06/lovely-baltic-sand-lakkok-kicsit-maskepp.html
  Judit

  VálaszTörlés
 13. Azrail: Jajj... akkor sajnos ez is körömfüggő valamennyire, mint a legtöbb lakk. Sajnálom, hogy neki nem vált be. :(

  Fairyland: IsaDorát még nem próbáltam, pedig nagyon szép a színválaszték. Ha azt mondod, sokáig bírták, lehet, beruházok egyre, kíváncsi vagyok, az rajtam is tartósabb-e ennél.:)

  Lauren McGuy: Szerintem szeretni fogod.:)

  Névtelen: Köszi!:) Láttam már korábban is a bejegyzést, és nagyon jó ötlet, csak az az igazság, hogy nem visz rá a lélek, hogy ezt a sárgát felhasználjam, mert most nagyon tetszik a színe.:)

  VálaszTörlés
 14. Nekem is megvan ez a sárga, szép színe van és tényleg lerobbanthatatlan :)

  http://glitterfingersss.blogspot.hu/

  VálaszTörlés