körömlakk,

Orly Oui

június 10, 2013 Arabella 8 CommentsAz utóbbi időben kezdek rájönni, hogy ha húzom-halogatom az írást egy kencéről, az is jelent valamit: azt, hogy nem vagyok vele maradéktalanul elégedett. Ilyen okból nem mutattam még csak egy Orly lakkot, a színük csodás, viszont az általam eddig próbáltak közül mindnek van egy kis bibije. Az Oui-nak is, de mégis már féltucatszor használtam, mióta kaptam, úgyhogy ha nem is tökéletes, mégis tud valamit a kicsike... de ne szaladjunk ennyire előre.:)
Az üveg továbbra sem a kedvencem, de hogy ergonomikus, az kétségtelen. Az ecset hosszú és keskeny, én a lapítottakat jobban szeretem, de ezzel is el lehet boldogulni.:)
A lakk nagyon folyós, nem árt a szokásosnál még óvatosabban bánni vele, és nem csak közvetlenül a körmön, sajnos ügyeskedés közben hajlamos az ecset száráról lecsöppenni a folyadék. Három réteg kell belőle az ideális fedéshez, amit még el is fogadnék, a probléma az, hogy sajnos a száradási ideje nem az igazi, nekem még két óra elteltével is sikerült belenyúlni.

Eddig nem sok pozitívumot írtam róla, és nem is igazán tudok többet. Amiben kiemelkedik, az a képeken látható: csodás színe van.
Középlila alap rengeteg arany csillámmal, amelyek bizonyos fényviszonyok között ezüstösnek hatnak. Az üvegében csalóka az Oui, sokkal világosabbnak hat és néha még egy kis zöldes fény is felfedezhető benne, az utóbbi felkenve már egyáltalán nem érvényesül, az előbbi pedig csak a kis csillámoknak köszönhető, amelyek előszeretettel tapadnak fel az üveg falára.

Ami miatt összességében a pozitív oldalra billent a mérleg, az a tartóssága volt, három napot minimális kopással bír a körmömön, ami bár nem kimagasló teljesítmény, de nem is rossz.

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. A szine nagyon tetszik :) Én is jártam már "rosszul" drága lakkal, aminek a szine tetszik, de azon kivül minőségileg meg nem mondaná az ember, hogy márkás- Ez sajna előfordul..

  VálaszTörlés
 2. Ugyanez a széria, másik lakk (Au Champagne), ugyanez a probléma. Pedig nagyon akartam szeretni!!!

  VálaszTörlés
 3. Fairyland: Igen, sajnos tényleg, ebben a kategóriában is van néhány gyengébb darab.:(

  Lina: Én is nagyon akartam szeretni, és a színe miatt sikerült is megkedvelni, de nem másért.

  VálaszTörlés
 4. Annyira gyönyörű a színe!

  VálaszTörlés
 5. Úr isten, de gyönyörű :O a színe emlékeztet az Essencere, de ez sokkal csillogosabb:))

  www.laurenkoromlakkgyujtemenye.blogspot.com

  VálaszTörlés
 6. de fura, nekem bő két éve van a birtokomban az oui és két rétegben tökéletesen fed! hmmm.

  én bár sem lilás sem aranyos nem vagyok, de valamiért ez volt életem első orly lakkja, szuper választásnak tartom.

  VálaszTörlés
 7. xstrawberrykissx: A színét én is nagyon szeretem.:)

  CRaPTRaSH: Tényleg kár, de éppen így is használható szerencsére.:)

  Lauren McGuy: Esetleg meg tudnád mondani, pontosan melyik Essence-re gondolsz?:)

  Dyna: Hümm... talán nekem azért kell belőle három réteg, mert az ennyire folyós állaggal én elég vékonyan lakkozom, vastagabból lehet, hogy tényleg elég a kettő.:)
  Én sem vagyok sem különösebben lilás sem aranyos, de a színét én is nagyon különlegesnek és szépnek tartom.:)

  VálaszTörlés