krémes alap,

Maybelline Color Tattoo kontra MAC Paint pot

június 24, 2012 Arabella 6 CommentsMikor megjelentek a Maybelline Color Tattoo névre hallgató krémes szemfestékei, nagyon sokan a MAC híres Paint pontjaihoz hasonlították őket. Nos, lássuk, szerintem mennyiben egyeznek.:)

Csomagolás
Maybelline:
Egész igényes, főleg drogériás berkekben. Örülök, hogy a tégely üvegből és nem műanyagból készült, a feliratok is egész szépek és a kupak is jól zár, viszont azért van egy-két apróság, amibe bele tudnék kötni, bár az már talán szőrszálhasogatás lenne.:)
MAC:
A külseje maga a minimalista tökéletesség. Egyszerű üvegtégely fém kupakkal, kevés felirattal, semmi cicoma, összességében profi hatást kelt.


Illat
Maybelline:
Erősebb műanyagos illata van, nagyon-nagyon hasonló a L'Oréal Color Infaillible szemhéjpúderekéhez, használat közben én mindig érzem, kissé zavar is, de hozzá kell tennem, hogy elég erős szaglásom van, lehet, hogy a többségnek egyáltalán nem lenne kellemetlen.:)
MAC:
Ennek is műanyagra emlékeztető illata van, de jóval enyhébb, mint a Maybelline-nek, ezt sminkelés közben nem is érzem, csak akkor, ha direkt megszimatolom a tégelyt.


Állag
Maybelline:
Sűrűbb, majdnem vajszerű állaga van, ujjal is használható, de én szívesebben viszem fel egy ferde tusecsettel a szemhéjamra. 
MAC:
Nagyon krémes, puha, kissé ragacsosnak is mondanám, ecset nekem nem vált be hozzá, ujjal viszont nagyon könnyű használni. 


Szín, pigmentáltság 

Maybelline:
Én a 20-as Turquoise Forever árnyalatot hoztam haza, ez egy nagyon élénk türkiz, mint a neve is mutatja.:) A fedése-pigmentáltsága egész jó, bár én általában szoktam picit építeni, hogy igazán élénk, mély színt kapjak.
MAC:
A Bare Study-t leginkább aranyfényű pezsgőszínnek mondanám, nem rikítóan aranyos, csak ad egy kis pluszt neki a fénye. Isssteni szín, önmagában is megállja a helyét, nagyon jól kihasználható.:) Ezt mindig csak egy rétegben használom, úgy is elégedett vagyok vele, de az is hozzátartozik ehhez, hogy ebből a színből nem törekszem a teljes fedésre, minél élénkebb színre. 


Színválaszték
Maybelline:
Nagyon-nagyon sajnálom, hogy nálunk csak néhány árnyalat kapható, a taupe-ra nagyon kíváncsi lettem volna még. Úgy általában elmondható a színválasztékról, hogy inkább élénk, fényes árnyalatok a jellemzők, matt azt hiszem, nincs is köztük.
MAC: 
Az alapkínálatban natúr/természetesebb színeket találhatunk, amik között vannak mattak is, ilyen például az egyik legkedveltebb árnyalat, a Painterly. Limitált kollekciókban azonban időnként fel-felbukkanak élénkebb színek is.:)

Tartósság
Hogy a tartósságukat szemléltessem is, alávetettem a karomon lévő színmintákat egy kis "próbának".  Néhány percen keresztül langyos vizet engedtem a kezemre, majd egy törölközővel is megdörzsölgettem a swatchokat, ez után készítettem a fenti képet.
 
Maybelline: 
Nagyon-nagyon tartós, a ráncokba egyáltalán nem hajlamos beülni még a nap végére sem, legyen bármekkora is a hőség, viszont a szín hajlamos kicsit megkopni, veszít az élénkségéből, és egy fakóbb, csillámos árnyalat marad a szemhéjon.
MAC: 
Ennek sem okoznak gondot a szemráncocskák, én semmiféle kopást nem vettem észre még a nap végén sem, bár lehet, hogy ez az árnyalat miatt is van, hiszen ez ha kissé megfakul, talán nem is lehet annyira észrevenni.Összefoglalva:
Én nem érzem teljesen azonosnak a Color Tattoo-t és a MAC Paint potot, hasonlóak, de azért az állaguk, illatuk is másabb, viszont mindkettő remek. Szerintem akár jól ki is egészíthetik egymást, míg a MAC esetén natúr színekből válogathatunk, addig a Maybelline-nél vannak élénkebb árnyalatok is.
Én mindkét terméket nagyon megszerettem, jó választásnak tartom őket, ha úgy adódik, attól függően döntenék a kettő közül, hogy milyen színre vágyom. 

Próbáltátok már valamelyiket?:)

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Annyira szép színe van a kéknek, én soha nem használok kéket de a szín nagyon tetszik.
  A MAC Paint pot-ok kiválóak :)

  VálaszTörlés
 2. Igazság szerint eleinte nem is akartam kipróbálni a Color Tattoo-kat, de ezt a színt muszáj volt beszereznem.:)
  A Paint potokat pedig nagyon megszerettem.:)

  VálaszTörlés
 3. Ezt a kéket és az arany színűt vettem meg én is, és nagyon jól teljesítenek eddig. Az aranyat próbáltam már 35 fokban kerti partin is, és tényleg csak egy minimális kopás látszott rajta. Paint pot-ot még nem próbáltam, mert ezeket a natúrabb árnyalatokat én csak alapként használnám, ahhoz pedig elég drága szerintem. De van egy-két szín ami amúgy nagyon tetszik, majd egyszer...talán :)

  VálaszTörlés
 4. Turkiz istenien teljesitett 36 fokban,se kopàs,se csomosodas...........!

  VálaszTörlés
 5. Óóóóóó, az első youtube-os megjelenése óta csorgatom a nyálam pár színre, és tűkön ülve várom már a vizsgaidőszak végét, hogy jutalomból beszerezhessek legalább egyet! :) Kíváncsi vagyok, vajon az én extrémen olajos szemhéjamon is megállná-e a helyét? :)

  Amúgy Magyarországra milyen színeket hoztak be? Tudom, hogy jópárat kihagytak a kínálatból, és csak olyan 4-5 szín van a szortimentben. :)

  VálaszTörlés
 6. Én arannyal, bronzzal, lilával és ezzel a türkizzel találkoztam, de korábban úgy volt, hogy jön az ezüst és a fekete is, nálunk azok (még?) nem voltak.:)

  VálaszTörlés