88-as paletta,

88-as paletta - vélemény, swatchok

június 21, 2012 Arabella 12 Comments
Régóta szerettem volna már egy 88-as palettát a készletemben tudni, hol jobban, hol kevésbé. Mígnem tavasszal kiderült, hogy karácsonyra szerettek volna meglepni vele, de nem érkezett meg időben. Kalandos úton ugyan, de április közepén végre csengetett vele a postás, azóta próbálgatom, azt hiszem, most jött el az ideje, hogy írjak is róla. 
A külseje egyszerű fekete, picit talán túl könnyű, és olyan érzésem van, hogy nincs rendesen "összerakva", nem merném bedobni az utazótáskába, bőröndbe még alaposan becsomagolva se. Amit még nem szeretek benne, az az, hogy a fényessége miatt gyűjti az ujjlenyomatokat, és ezeket igazán alaposan le se lehet törölni róla.
Soha nem tudtam elképzelni, mekkora is pontosan, nos, se nem kicsi, se nem nagy, egy A/5-ös lapnál körülbelül kétujjnyival szélesebb és hosszabb.
A nyílása-záródása nem a legbiztosabb, de azt azért nem hinném, hogy magától kinyílna. A tetejében egy egész nagy tükröt találunk, ez már az a méret, amiben kényelmesen el tudnám készíteni az egész sminkemet, de mégsem használom ki. 
Amit annyira nem szeretek benne, az az, hogy a festékek között lévő műanyag nem a legerősebb, engem a bonbonok belsejére emlékeztet.  

A palettához két applikátort is mellékelnek, ezek kicsit gumiszerűek, annyira nem rossz minőségűek, nagyon csillámos festékek felviteléhez lehet, hogy használni fogom, de én kivettem a tükör mellől.


 


Kinyitva elénktárul a szivárvány összes színe -legalábbis ezt hisszük-, nem tudom, mások is így vannak-e vele, de nekem felkorbácsolja a kreativitásomat ez a sok-sok szín, ránézek és máris tele vagyok ötletekkel, ez mindenképp az egyik nagy előnye a palettának.

A színek minősége elég változó, én úgy vettem észre, hogy az általánossal ellentétben itt a fényesek a gyengébbek, az én ízlésemnek túl puhák és porolnak is. Egyébként ez az összesről elmondható, csak különböző mértékben, a mattak állagát egy fokkal jobban szeretem.
Pigmentáltság tekintetében is vannak eltérések, a színes, élénk színek nagyon szépen teljesítenek, a világosak, a szürkék és a barnák egy része azonban nem a legerősebb. Ebből és a porolásból következően azt hiszem, néhány árnyalat nem fog túl sokáig tartani, az egyik taupe-nak nagyjából a negyedét elhasználtam egyetlen sminkhez, annyira gyenge volt, de a kedvenceim is látványosan fogynak.
Leginkább a zöldeket, sötétebb türkizeket szeretem, azt hiszem, azok a paletta erősségei, de a második sor sárgáját is sokszor használom. Amit nagyon hiányolok belőle, az egy igazi, rikító narancssárga és citromsárga, de egy sötétkék is elférne még a palettában. Ellenben pinkből és babakékből én úgy érzem, kevesebb is elég lenne, azt hiszem, ezek a színek amúgy sem túl népszerűek, és nincs is túl nagy különbség köztük.Én mindezek ellenére, hogy nem csak csupa pozitívat írtam, megszerettem ezt a palettát, mert kicsit extrémebb, "kreatívkodós" sminkhez remek választás. Nem hinném, hogy bárki is ezt kapná elő reggelente, én legalábbis el sem tudom képzelni, még úgy sem, hogy néhány színt nagyon megszerettem belőle -igaz, azok pont nem a leghétköznapibbak, nem azok, amiket gyorsan fel lehet dobni és már indulhatunk is-, viszont alkalmanként, ha épp kísérletezni van kedvem, szinte mindig ezért nyúlok.
Az e-bay-en egész kedvező áron is kifogható, szerintem annyit megér, de sokkal többet nem hiszem, hogy áldoznék rá.


Van ilyen palettátok? Tervezitek a beszerzését? 
Mit gondoltok róla?:)

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Tetszenek az ilyen paletták:) de tudom magamról, hogy bizony nem nagyon használnám ki, így feleslegesnek tartom, hogy megvegyem és szegény csak porosodjon :( .

  VálaszTörlés
 2. Nekem is nagyon tetszenek a 88-as paletták, de eddig még nem szántam rá magam, hogy vegyek. Ugyanúgy vagyok,mint Thündérke, nem tudnám kihasználni.

  VálaszTörlés
 3. Nekem nagyon bejönnek ezek a 88-as paletták!
  Bár én nem vagyok gyakorlott sminkes, az E-bayről én is rendeltem: korábban a Metal Mania palettát - mióta megvan, szinte csak ezt használom, nem probléma reggelente ezt előkapni. Emellett úton van már a 88-as paletta is, szintén E-bayről :-))
  Persze én is tudom, hogy ennyit nem fogok kihasználni, de akkor is kellett :-)) Így nem is veszek más szemhéjpúdert jódarabig

  VálaszTörlés
 4. Én is azért nem szereztem be korábban, mert azt hittem, úgyse használnám ki, de most már azt mondom, hogy lehet, még így is megéri.:)
  Én például a barnák javát azt hiszem, nem fogom a közeljövőben elhasználni, viszont van pár szín, amit nagyon megszerettem, ezeket ha monoként szereztem volna be, úgy is (legalább) ennyire rúgott volna, és így azért még mindig ott a többi szín.:)

  VálaszTörlés
 5. Nekem még nincs ekkora palettám, de ha lenne, akkor is kisebb lenne, mondjuk 22-es, nekem ez túl nagy :)

  VálaszTörlés
 6. Én bizony hétköznapokon is bátran előkapom, és nagyon szeretem, bár nekem Coastal Scents-féle van. Amúgy a Mirage az egyik kedvencem tőlük, nagyon szép, telt színek vannak benne, ideális elegáns sminkekhez.

  VálaszTörlés
 7. Nekem is van egy hasonló palettám, és nagyon szeretem. Gyönyörű színek vannak a tiédben is! :)

  VálaszTörlés
 8. Djkaty: Hüm, lehet, hogy ha a szürkékkel elégedettebb lennék, és lenne benne pár jobb világos fényes szín, én is szívesebben előkapnám, de mivel pont azok nem az igaziak, nekem nem épült be a napi rutinomba, viszont ha van időm, örömmel kísérletezgetek vele.:)
  A Mirage is nagyon szép, pont a minap olvastam róla, bár talán nekem picit sok benne a barna.:)

  Nyuszifül: Ó, de kedves vagy.:) A sötétebb zöldeket és türkizeket nagyon megszerettem.:)

  VálaszTörlés
 9. Belle: Nekem a szürkékkel sincs bajom, de mindig alapra viszem fel őket, Primer Potion a titkos fegyverem. A Mirage pedig sokkal extrább, mint elsőre látszik, nem csak sima barnák, hanem van bennük némi csavar, és mindnek más a finise (na, erre sem találtam még megfelelő szót). Majd ha túlleszek az Undressed-lázon, kicsit jobban kivesézem a Mirage-t is, egyelőre csak pár bejegyzésem van róla.

  VálaszTörlés
 10. Szemhéjra nem is használok semmit csak tust. Gyakorolnom kellene,hogy szép sminket tudjak készíteni.

  Ahogy ránéz az ember a palettára,vidámság fogja el. Annak ellenére,hogy nem vagy teljesen megelégedve vele,tényleg inspiráló lehet,amikor elő veszed.

  VálaszTörlés
 11. terveztem, de elég hátul áll a rangsorban, mert van egy hasonlóm, úgyhogy előbb a metálos meg a natúr jön majd haza :)

  VálaszTörlés
 12. Djkaty: Jaaj... a végén még meghozod a kedvem a Mirage-hoz is.:)
  LittleMucli: Igazából... túlzottan is az! Rengeteg ötletem lenne vele, csakhát a kivitelezéshez idő is kellene... bár itt a nyár, szóval mikor, ha nem most.:)
  Satine: Ó, a metálon én is morfondíroztam egy ideig, az is nagyon szép szerintem.:)

  VálaszTörlés