Diesel,

Öt pénztárcabarát parfüm, ami megér egy szippantást

május 29, 2012 Arabella 5 Comments


Alapvetően nem gondolom úgy, hogy mindenből a drágább a jobb, viszont a parfümök esetén én eddig úgy tapasztaltam, hogy a magasabb árkategóriájúak valóban jobbak, szebben megkomponáltak, összetettebbek, különlegesebbek, mint a gazdaságosabb társaik. Ha valaki azt kérdezné tőlem, mi az, amire a szépségápoláson belül kicsit többet áldozzon, mindenképp erre tenném a voksom.
Viszont azért van pár pénztárcabarát illat, amit kiemelkedőnek tartok, szerintem megérdemlik a figyelmet... ezekről szeretnék írni most.:)

Az első ilyen Elizabeth Arden Green Teája. A citrusos-aromás családba tartozik, idestova tizenhárom éve töretlen a sikere, a '90-es évek tipikus zöldes illatai közé tartozik, tőlem ez a vonal nagyon távol áll, de még így is szemezgetek vele néha. Nagyon könnyed, friss, nyárra tökéletes, az egyetlen hátránya a tartóssága, rajtam egy-másfél órát bír legfeljebb, igaz, más citrusos parfüm se marad meg a bőrömön tovább. A másik... negatívuma (?) az, hogy sokak szerint kicsit "öreges", én nem szeretek ilyen jelzővel illetni egy parfümöt, de tény, hogy ez többségében jobban áll a negyven feletti korosztálynak, bár én egy komolyabb ifjú hölgyön is el tudom képzelni, de egy csacska kislányhoz valóban nem illik.Halle Berry Pure Orchidja  számomra nagyon kedves, múlt nyáron odavoltam érte, mert egy olyan édes illat, ami a kánikulában is megállja a helyét. Finoman nőies, kissé púderes, de mégis könnyed és nélkülöz minden olyan mellékillatot, ami az alacsonyabb kategóriás parfümökben jelen szokott lenni. 
Ha jól tudom, limitált volt, de már jó ideje látom a polcokon, reménykedem, hogy mégsem az, kár lenne érte.. az biztos, hogy a DM-ekben még elérhető.:)


Az orientális atombombák szerelmeseinek az alacsonyabb kategóriából ideális választás lehet Beyoncé Heat-je. Tudni kell viselni, határozott, szenvedélyes, nagy mélységeket és magasságokat megélő lányokon tudom leginkább elképzelni, olyanokon, akik bátrak, mert ez bizony berúgja az ajtót, sőt, még a kandalló tüzét is fellobbantja. Megosztó, de maga az üvegbe zárt forróság. 

A Mexx egyik legelhanyagoltabb illata a Very Wild, pedig szerintem magasan ez a legjobb. Erőteljes mézes-virágos melegség, én pont ilyennek képzelem Micimackó mézescsuprait.:)
Édes, de a virágos jegyek miatt mégis kicsit rafináltabb, télre és őszre tudom elképzelni, akkor se árt óvatosan bánni vele, de a mézessége miatt szerintem egész különleges.:)


A Diesel Plus Plusával még csak ismerkedő fázisban vagyunk, nem tudom, mi lesz a kettőnk kapcsolatából, de az biztos, hogy kiemelkedően jó illatnak tartom. Édeskés, ugyanakkor számomra kissé maszkulin, és ami elbizonytalanít: néha sportosnak érzem, márpedig az nem az én világom. Mindenesetre megér egy szippantást, ez nem kérdés!


Van olyan illat, amit kiemelkedően jónak tartotok, pedig az ára nem verdesi az egeket?:)

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Időközben rájöttem ám, hogy megvan az Elizabeth Ardenes verzió is, nem csak a (még) pénztárcabarátabb dupe verzió. :) Szóval idestova valóban 10-12 éve élek ugyanazzal az illattal, le se tagadhatnám, hogy nem vagyok parfüm-mániás. :D Vagy csak hívjuk hűségnek. :)

  Szerintem nem az a tipikus "öreg hölgy" illat. :) Tény, hogy inkább a "finomabb lelkű" emberekhez illik, akikhez amúgy is közelebb állnak a természetesebb, könnyedebb illatjegyek, és ezért nekem valahogy épp a fiatalabb korosztály jut róla eszembe, nem pedig az érett nő kategória. :) De kinek a pap, kinek a paplan. :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem is 5 éve van Elizabeth Ardenes parfümöm, nagyon szeretem. És nekem is inkább a fiatalabb korosztály jut róla eszembe. (Nekem a tömény pacsuli illat az öreges)
  Ez meg egy Nagyon könnyed illat, egyáltalán nem tolakodó. Nagyon sokáig édes parfümöket használtam, de végül rájöttem, hogy a citrusos illatok felé húz a szívem. Régebben Puma Jamaicát is használtam, de a barátomnak az Elizabeth Arden-es jobban bejön. Nemrég láttam, hogy ugyanilyen üvegben árulnak cseresznyevirágos változatot is, arra nagyon kíváncsi lennék, de sehol nem találok rá. :/

  VálaszTörlés
 3. Általában én sem értek egyet azzal, ha egy illatot "öregesnek" vagy "fiatalosnak" neveznek, már csak azért sem, mert többségében akkor szoktak valamit idősebbeknek ajánlani, ha régebben jött ki és emiatt már eleve nem a tinik körében a legnépszerűbb.
  A Green tea talán inkább kicsit komoly, valóban friss, de nem lázadozóan, hanem kellemesen, nyugodtan.:)

  Szerintem sokkal inkább egyéniség, mint korfüggő az, hogy kihez milyen parfüm illik, rajtam például a legtöbb gyümölcsös-citrusos illat nem az igazi.:)

  Zsú: Annyira irigylem azokat, akik ilyen hosszú időre képesek lehorgonyozni egyetlen parfüm mellett... nekem ez soha nem ment, sajnos mindig, mindig találok valami újabbat...:)

  Annie: A cseresznyevirágos változat nekem úgy rémlik, sajnos limitált volt.:/ Nem tudom, ez vigasztal-e, de elég sok cseresznyevirágos illat van, igaz, inkább a drágább kategóriában, ha kifejezetten ilyesmit keresgélsz, biztos találsz máshol.:)

  VálaszTörlés
 4. Beyoncé Heat-je nekem is nagyon bejön :D

  VálaszTörlés
 5. Jó kis parfümök, és az Avon Scentini parfümaiért vagyok oda :)

  VálaszTörlés