E.L.F.,

E.L.F. Studio primer

április 04, 2012 Arabella 4 CommentsRégóta szeretnék már egy arcra való primert kipróbálni, de sokáig sikerült lebeszélnem magam róla azzal, hogy ez egy nem sminkeléssel foglalkozó szakember számára teljesen felesleges. De csak mindig nézegettem a Catrice selymes krémjét a drogériákban, majd az E.L.F. webshopjában ezt a pumpás szépséget.
Végül már okokat kerestem, hogy miért kell ez mégis nekem.... és mint tudjuk, aki keres.... :)
Így aztán a naaagy, egyáltalán nem átgondolt rendelésemkor ez is bekerült a kosaramba.

A csomagolása a képeken nagyon igényesnek tűnik, kézbe véve azonban, ahogy sejtettem, nem az igazi. A legnagyobb bajom vele az, hogy abból a tipikus elrepedésre hajlamos műanyagból készült, ráadásul a kupakja nem záródik a legerősebben. A pumpás kiszerelésnek nagyon örülök -egyébként ezért húzott inkább a szívem hozzá, és nem a Catrice bázisához-, viszont a kivitelezése ennek sem a legtökéletesebb. A használt anyag itt is kissé olcsó hatású, de ami a nagyobb gondom, az az, hogy akár milyen óvatos is vagyok, nem tudom szabályozni, hogy mennyi jöjjön ki belőle. Márpedig egy pumpálásnyi nekem szinte mindig sok, mivel nem viszem fel az egész arcomra a kencét, csak a problémásabb területekre.
Kár érte, mert szerintem nagyon igényes lenne a külseje, ha kicsit jobb minőségű anyagokból készült volna, így viszont kézbe véve nem az igazi, pedig olyan jól mutat...
Illata nem igazán van, vagy csak nagyon enyhe, én nem szoktam érezni még felvitel közben sem. Kinyomva már teljesen átlátszó, csak az üvegében tűnik fehérnek. Az állaga kellemesen selymes, gélszerűnek mondanám. Ha már selymesség... sajnos összetevőlistát nem találtam rajta, de valószínű, hogy szilikonos, azért ilyen kellemes tapintású. Nos, tudom, hogy ettől sokan félnek, de én már használom egy ideje, és eddig semmilyen gondot nem okozott.:) Persze azt is hozzá kell tennem, hogy az én bőröm nem hajlamos az irritációra, kipattogzásra, különösebben nem érzékeny, csak kiszáradásra hajlamos, de ez nem rontott a helyzeten.

Én főként az orromra szoktam kenni, ott problémásabb, tágabb pórusú kissé a bőröm, és... tudom, bután hangzik, de akár mit csinálok, a hegyéről egy-másfél óra elteltével eltűnik az alapozó. Ezen kívül még néha a pofimra is kerül belőle, hogy tartósabb legyen a pirosító.

A póruskiegyenlítésben közepesen teljesít, el tudnék képzelni ettől egy fokkal jobbat is, de nem vall szégyent, legalább így nem túl mű a végeredmény.:) A tartósságot határozottan növeli, az arcom egészén eddig se volt különösebb problémám ezzel, de így primerrel tényleg gond nélkül kibírja kora reggeltől késő estig az alapozóm, sőt, még egy áttáncolt éjszaka se fog ki rajta.:)
Mindemellett amiért én nagyon szeretem, az az, hogy ha erre kenem az alapot, majd arra a préselt pirosítót, az is tartósabb lesz. Rajtam az így sem bírja igazán sokáig, de legalább nem tűnik el azonnal.:)

Összességében: Bár nem tökéletes termék, de nagyon a szívemhez nőtt.:) Amit sajnálok, az az, hogy a csomagolása nem készült más, igényesebb anyagból, de ezen kívül azt nyújtja, amit elvártam. Hellyel-közzel kiegyenlíti a pórusaimat, tartósabbá teszi a sminkemet, és még a pirosító is tovább bírja.
Továbbra se vagyok meggyőződve arról, hogy egy átlagos lánynak szüksége van primerre, de én nem bántam meg, hogy kipróbáltam.:)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Ehh... A lelkem mélyén valahol sejtettem, hogy három és fél fontért nem kapunk valami high-end minőséget, de azért a remény bennem élt, hogy talán mégis... :)

  Jelenleg a Catrice és a L'Oreal primer-jén gondolkodom, lehet megérné inkább azt beszerezni, hátha jobb minőségű. A Catrice pulttal amúgy is régóta szemezek már, nem állapot, hogy nincs még semmi cuccom tőlük. Lassan három hónapja nem vettem SEMMI sminket, ha mást nem, ideje megvenni a primert, meg azt a fekete Catrice rúzst, amit múltkor láttam. ^^

  VálaszTörlés
 2. Maga a termék nem rossz, csak nem művel csodákat.:) Ami engem inkább idegesít, az a csomagolás anyaga, de lehet, hogy ezzel szemben nekem nagyok az elvárásaim.
  Egyébként a kettő közül inkább Catrice, sokáig nézegettem őket, és úgy rémlik, nagyon hasonló az állaguk, csak árban van különbség.;)

  VálaszTörlés
 3. Ajh, holnap muszáj leszek akkor beszabadulni egy Rossmanba... :D

  VálaszTörlés
 4. Hajrá!;)
  Majd írd meg, hogy vált be.:)

  VálaszTörlés