Bourjois,

Bourjois pirosítók

április 21, 2012 Arabella 6 Comments


(33; Lilas D'Or, 54; Rose Frisson)

Úgy gondoltam, hogy ha már a múlt héten volt egy részletesebb bejegyzés a Bourjois egyrészes szemhéjpúdereiről, akkor illene bemutatni a pirosítóikat is.:)

A csomagolásuk megegyezik a szemfestékekkel, aranyos kerek forma, a színe hellyel-közzel megegyezik a termékével, nem túl könnyű, jól záródik, a nyitáshoz pedig a picike gombot kell benyomnunk... nekem továbbra is tetszik ez a külső.:)
A dobozka tetejében tükröt találunk, ezt talán még kevésbé kihasználható, mint a szemhéjpúderekében lévő, de azért a gesztus szerintem értékelendő. Egyébként egy mini ecsetke is megtalálható minden pirosítóban, szerettem volna lefotózni, de sajnos az enyémeket már sehol sem találom, soha nem használtam őket, mert sajnos sok mindenre -ahogy már megszokhattuk- nem jók.
Mindkét pirosítónak ISTENI illata van, púderes-virágos... odavagyok érte.:) Kicsit hasonló a tavalyi Essence trendkiadás, a Blossoms erc... highlighterének illatához, csak jóval intenzívebb, de nem kell megijedni, felvitel után már nem érződik.:)
A Bourjois ezen termékei is -csakúgy, mint a szemfestékek- baked eljárással készültek. Alapvetően nagyon szeretem az ilyen festékeket, mert bár szárazon jellemzően nem brutálisan pigmentáltak, de nedvesen csodásak, és én imádok vizes ecsettel dolgozni, plusz a jobbak egyáltalán nem porolnak, amit én hatalmas pozitívumnak tekintek. Legalábbis a szemfestékekkel kapcsolatban így gondolom, viszont... abban nem vagyok biztos, hogy pirosítók esetén is érvényesülnek az égetett technika előnyei.
Ami a gondom ezzel a két pírral, az az, hogy elég kemények, "tömörek", emiatt puha ecsettel szinte lehetetlen használni őket, durvábbal már nincs gond, de... akkor sem tudom ezt csak úgy elnézni. A pigmentáltságuk sem zseniális, vizesen nagyon jók lennének, de őszintén szólva amennyire szeretek nedvesen felvinni szemfestéket, annyira ódzkodom tőle, hogy egy pirosítót úgy használjak.
A színeik egyébként csodásak, és még a választék is egész nagy.:)

(33; Lilas D'Or, 54; Rose Frisson)

*A két első kép természetes fényben készült, a harmadik vakuval, kattintsatok rá a nagyobb méretért.


A Rose Frisson egy üde, selyemfényű, inkább melegebb rózsaszín, a múlt évben rengeteget használtam, egy szuper univerzális árnyalat, mindenkin el tudnám képzelni. A Lilas D'Or már kicsit trükkösebb, sokan Nars Orgasm hasonmásként emlegetik, hogy valóban az-e, arról nem tudok nyilatkozni, de hogy nagyon szép, az biztos.:) Egy középrózsaszín aranycsillámokkal megbolondítva, de a csillámosság mértéke változó, ha épp olyan réteghez érek, akkor egész látványosak, máskor alig észrevehetőek. Tudom, hogy a csillám szótól sokan megrettennek, különösen, ha pirosítóról van szó, de szerintem ebben az esetben annyira nem vészes a helyzet, még akkor sem, amikor épp jobban előjönnek, mert nem óriásiak, nem ordítanak, csak szép fényt adnak, persze azért akiknek zsírosabb, tágabb pórusú a bőrük, lehet, hogy jobb, ha picit óvatosabbak vele.


Összefoglalva: Elég vegyesek az érzéseim a Bourjois pirosítóival kapcsolatban, az biztos, hogy nem szeretem annyira őket, mint a szemhéjpúdereket. A csomagolás ebben az esetben is nagyon aranyos, az illatuk is szuper és a színskála is szép, de az, ami a szemfestékeket a kedvencemmé teszi - a textúra - , nem biztos, hogy pirosítóként annyira jól funkcionál. Használhatóak persze így is, de nem hinném, hogy valaha a favoritommá válnak.

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Tökjól néznek k, különösen a Lilas D'or! Hol lehet kapni Bourjous cuccokat?

  http://bubbiful.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 2. Müller, Douglas és Marionnaud.:)

  VálaszTörlés
 3. Nekem a Rose Frisson van meg, imádom! Elég "nehéz szülés" volt pirosítót választanom, a fehérnél is fehérebb bőrömre, de ezzel végre nem úgy nézek ki, mint egy lestrapált bohóc :) Lassan fél éve nyüstölöm napi szinten, de alig látszik, hogy fogyott belőle. Vettem hozzá egy vastag púderecsetet, azzal használom, próbáltam simán az ujjaimmal is felvinni, de ahhoz sajna túl kemény.

  VálaszTörlés
 4. Igen, ez -is- a baked festékek előnye, hogy alig fogynak, a szemhéjpúdereket én is alaposan nyúzom, mégis... szinte meg se látszik rajtuk.:)

  Ezekhez a pirosítókhoz nekem is csak durvább ecset vált be.:/

  VálaszTörlés
 5. Szia! A Lilas d'or hogy mutat sárgás bőrön?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Nekem inkább rózsaszínes vagy semleges a bőröm, ezért személyes tapasztalatom nincs, de szerintem jó lenne sárgás tónusra is. :)

   Törlés