csacsogós,

Ilyen házat építettem a Sims 4-ben

október 08, 2017 Arabella 6 Comments


Még nyáron volt egy blogbejegyzés a Simsről, és akkor a hozzászólásoknál felmerült a Sims 4. Mindenképpen szerettem volna írni róla valamilyen formában, de aztán elsodort az élet, most is épp a Glamour-napi hajtás mókuskerekében vagyok, viszont olyan régen írtam már bármi személyesebbet... hiányzik már valami, ami nem szigorúan beauty. :)Egyelőre elég felszínesen ismerem a negyedik sorozatot, de abban már így is biztos vagyok, hogy sokkal könnyebb építeni benne, mint bármelyik korábbi szériában. Ez szuper, berendezni azonban nehezebb, legalábbis nem annyira személyre szabható, mint a háromban volt, hiszen nincs stílus létrehozása eszköz. Ezt végtelenül sajnálom, mert legtöbbször egy vagy két adott árnyalatra szeretnék építeni egy teljes otthont, és így erre nincs lehetőségem, hozott anyagból kell dolgozni.

Nagyon ritka az, hogy egy házat öncélúan készítsek, általában már előtte megvan a lakója, és az ő elképzelt személyiségéhez, ízléséhez igazítom. Így volt ez a Sims 4-ben is.

Sims 4

A ház tulaja Fernanda Ortez, nagyon ambiciózus, az üzleti karrier csúcsán van. Sznob, anyagias, szeret flörtölni, a munkáját a lehető legkomolyabban veszi, éppen emiatt elég merev. Mosolygós, kedves, viszont nem ő az, aki egy reklámon is meghatódik.

Sims 4

Fernanda vőlegénye Johnny Zest. Sokat változott a lány mellett, de még mindig kicsit csélcsap, kicsit széltoló... ugyanakkor mókás, laza, a szíve pedig a helyén van. A játék kezdetén nem túl sikeres humorista volt, és egy lakókocsiszerűségben húzta meg magát, mostanra azonban egyre ismertebb stand up-os.

Sims 4

A ház kizárólag Fernanda tulajdona, ezért az ő ízlését tükrözi - tompa színek, egy kis lila, szürke, rózsaszín, tehát minden, ami nem az én világom -, de Johnny természetesen gyakori vendég nála.

Sims 4

Sims 4

A lakás zömében egy összenyitott térből áll, előszoba leválasztott gardróbbal, nappali kandallóval, konyha, étkezősarok, munkasarok. Plusz egy háló és fürdőszoba, illetve a teraszon grillezésre is van lehetőség.

Sims 4

Sims 4

Sims 4

Sims 4

Sims 4

Sims 4

Sims 4

Sims 4

Sims 4

Sims 4

Sims 4

Sims 4
Látom az apró tökéletlenségeket, de az a helyzet, hogy még így is elégedett vagyok ezzel az otthonnal, mert úgy sejtem, ha Fernanda alakította volna ki, akkor is nagyon hasonló lenne. Játszani kifejezetten szeretek benne, azonban azt már tudom, hogy nem marad sokáig lakott, mert egyrészt mivel egyre jobban keres Johnny, neki is elkezdtem építeni egy házat, másrészt ha összeköltöznek/összeházasodnak, esetleg gyermekük is születik, nagyobb, másabb életteret képzelek el nekik.

A már belakott otthon:

Sims 4

Sims 4

Játszottál már a Sims 4-gyel? :)

Ui.: A beltéri képek zömén van egy apró hiba, amit csak utólag vettem észre. Ha rájöttél, hogy mi az, írd meg kommentben, és jár egy virtuális pacsi! ;)

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Építés módban voltál! :D

  Nagyon tetszik a ház, illik a lakójához. Ízléses, és az elrendezése is klassz! Remélem majd Johnny házát is megmutatod, ha elkészülte. :) Rég láttam már Simsben fotózott képeket... Valamiért egyébként nekem annyira furcsa a 4 grafikája még mindig. Nem játszottam benne, ez mondjuk tény, de az én szívem még ennyi év kihagyás után is a 2-höz húz. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, és nem kapcsoltam ki a hálót. :)

   Ha elkészül végre, megmutatom majd Johnny házát is, bár pont nála hiányzott nagyon a stílus létrehozása eszköz. Kitaláltam egy koncepciót (élénk kék és sárga együtt mindenhol), de nem tudtam pont úgy megvalósítani.
   Nekem is furcsa a Sims 4 grafikája, én a háromhoz vagyok szokva, és nekem ez ahhoz képest még mindig szokatlan.

   Törlés
 2. Óh nem ér,most már nekem is kell a sims4...az összes sims3at megvettem...Már csak egy kis idő kellene:D:D:D Beszippantana egy perc alatt az tuti:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, az biztos, hogy ez a játék be tud szippantani. :) Ezért játszom én is ritkán, plusz ha már egyszer játszom, egyhuzamban minimum másfél, két órát szeretek, és annyi időm sajnos ritkán van. :/

   Törlés
 3. Kicsit nekem sötét, a háló meg a fürdő meg túl lila, de hát ízléseken nem lehet vitatkozni, nálunk minden krémszín, barna meg zöld és a piros/narancs árnyalatai. Biztos jó játék, remek dolog, ha valami kikapcsol, de még a blogolvasással is le vagyok maradva.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem csak túl lila. :) A Sims 3-ban elkezdtem berendezni egy lakást majdnem a saját ízlésem szerint, ha befejezem, szerintem majd megmutatom. :)

   Törlés