körömlakk,

Trend It Up körömlakkok

június 29, 2017 Arabella 8 Comments


Beauty-függőként természetesen én is rohantam, amint elérhetővé vált itthon a DM legújabb saját márkája. Alaposan átböngésztem a Trend It Up állványt, de a többséggel ellentétben nem a sminkek, hanem a körömlakkok közül választottam magamnak néhányat. Mindhármat alaposan leteszteltem, lássuk, mire jutottam az új márka lakkjaival. :)


N°1 Nail Polish 240A N°1 Nail Polish család aprócska üvegéhez természetesen kisebb kupak társul, az ecsete pedig minimálisan lapított. Valamivel kisebb, mint egy átlagos ecset, de szerencsére nem mini, lehetne vele ügyesen dolgozni.


Azonban sajnos a feltételes mód nem véletlen, ugyanis a formula nem támogatja a könnyű kezelhetőséget. Híg, amit én általában szeretek, azonban egyúttal irányíthatatlan is. Nehéz vele szép ívet kialakítani a körömágynál, mert nem lehet megakadályozni a túlfolyást, máshol pedig az egyenletes fedés nem jön mindig össze. Használható persze, csak nem a legkönnyebben. :)


Az árnyalat tetszene, nagyon is. Sötétebb, hideg tónusú, enyhén pinkes fényű, metál finisű piros. Nagyon szeretem az ehhez hasonló lakkokat viselni, ezzel is jól éreztem magam, csak a felvitele lehetne kicsit problémamentesebb. 

Ügyesen használva két rétegben fed, de én a foltosodás miatt egy harmadikat is felkentem. A tartóssága nem eget rengető, azonban piros lévén ez nem is meglepő: a második nap estéjén már megjelent a körmeim végén a jól ismert, vékony fehér vonal.


N°1 Nail Polish 210Üveg, kupak és ecset tekintetében ez az árnyalat is ugyanolyan, mint a piros, de a színe, a színe! Ez volt az első, amit a kosaramba tettem, és ezzel szemben voltak a legnagyobb várakozásaim.


Azonban sajnos csalódás lett a vége. Nagyon furcsa állaga van: először úgy tűnik, mintha folyós lenne, viszont amint a körömhöz ér, sűrűvé és elegyengethetetlenné válik. Nagyon szenvedtem vele, két rétegben fedett volna, de muszáj volt egy harmadikat is felkennem, annyira ügyetlenre sikerült az első kettő. Ráadásul nem is tartós, a második napon elkezdett pattogni.


A színe ettől még persze gyönyörű. Majdnem neonba hajló kékeszöld, kifejezetten tetszett magamon, de nem tudom, mikor veszem elő újra, mert nem is emlékszem, mikor szenvedtem utoljára ennyit egy lakkal.


Tropic Chic 040


Zöldekkel mindig le lehet nyűgözni, különlegesebb árnyalatokkal pedig pláne. Nos, a Tropic Chic zöldje drogériás fronton igazán egyedi. :)


Ennek a vonalnak az üvegcséje már jóval nagyobb, így a kupak is hosszabb, az ecset pedig teljesen más. Szélesebb, lapított és lekerekített, a kicsivel is el lehet boldogulni, de ez az igazán jó kialakítás.


A Tropic Chic állaga egyértelműen híg, a kellő színmélység eléréséhez kell belőle három réteg, azonban cserébe egészen könnyű terelgetni. Kevesebb energia- és időráfordítás ebből felkenni három réteget, mint mondjuk a pirosból kettőt. :)

Viszont ennek is megvan a maga negatívuma: több fedőlakkal teszteltem, és sajnos attól függetlenül száradás után felszalad a körömvégről a lakk. Ha megfigyelitek a képeken, minimálisan észrevehetitek a fehérlő körömvégemet - olyan, mintha megkopott volna, de nem, csak a lakk ott nem maradt meg.


Élőben valamivel teltebb, mint a fotókon, nagyon szép és feltűnő árnyalat, ezzel a finissel párosítva főleg - bár arra fel kell hívnom a figyelmet, hogy a valóságban látványosabb benne a shimmer, engem egyáltalán nem zavar, de tudom, hogy nem mindenki szereti. 

A három közül ez volt a legtartósabb, kétszer is három napig volt rajtam, talán tovább is bírta volna, azonban akkor mindannyiszor le kellett mosnom.

A Trend It Up lakkok együtt:

(Jobb egérgomb, kép megjelenítése, és megnő!)

A piros nem rossz, de ehhez hasonló árnyalatot találtok jobb minőségben, igaz, valamivel drágábban (Avon Red Velvet), a 210-esnek gyönyörű a színe, viszont meg kell szenvedni érte, ki-ki döntse el, hogy megéri-e neki. 
A Tropic Chic 040 jó vétel lehet azoknak, akiket még az indie csodák nem csábítottak el, az egyetlen szépséghibája az, hogy felszalad a körmök végéről, ha ezzel együtt tudtok élni, akkor hajrá! :)

Azt hiszem, az egyértelmű, hogy engem ezek most nem nyűgöztek le, ennek ellenére lehet, hogy a jövőben fogok még Trend It Up körömlakkot venni, de legközelebb azt hiszem, inkább a sminkjeikre fókuszálok. A szemfestékstiftek és a folyékony rúzsok ígéretesnek tűntek, hátha azokkal nagyobb szerencsém lesz. 


Próbáltál már valamit a Trend It Up-tól? :)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Nagyon szépek ezek a színek rajtad, én amikor láttam őket a pultokon, nem igazán volt egy olyan árnyalat,a mire szívesen költöttem volna! :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A többi engem sem fogott meg, csak ez a két zöld és a piros, de a piros is elsősorban azért, mert a piros szín a gyengém. :)

   Törlés
 2. A pirosat én is megvettem. Gyönyörűen lehet vele nyomdázni :) Teljes körömre nem próbáltam, de nem is azért vettem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, ez nagyon jó hír! :)
   Azt hiszem, akkor ezentúl én is nyomdázásra fogom használni. :)

   Törlés
 3. Ezek után nem nagyon akarok bármit is venni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annak, aki kicsit is jártasabb a lakkok világában, szerintem nem is érdemes. :)

   Egy átlag felhasználó számára a zöld Tropic Chic pl. nagyon izgalmas lehet, és valószínűleg azt sem venné észre, hogy a körme végéről eltűnt a lakk, de aki az indie világban is otthon van, szerintem minden fronton többet vár. Én is egyébként, úgyhogy szerintem egy darabig inkább csak a sminkjeiket nézegetem, azokban jobban merek bízni. :)

   Törlés
 4. Most spóroltál nekem egy kicsit, kivéve, ha franken alapanyaghoz veszem meg őket. Van is pár ötletem. :) A matt rúzsaik közül próbáltam már kettőt és nagyon megszerettem, egy csöppet sem szárítja az ajkakat. A 400-as egy kellemes nude rózsás árnyalat, ilyet vadászok évek óta. Krémes, matt, de nem mászik el. A 475-ös gyönyörű sötétlila, de ez már problémásabb, nem fed olyan szépen és igazgatni kell, nem csak a színe okán, hanem mert kicsit krémesebb a formulája, mint a rózsásé. Kísérletezésre és ilyen alacsony áron azonban még mindig megéri szerintem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A matt rúzsokat én is nézegettem, a klasszikusokat és a folyékonyakat egyaránt. Ha legközelebb megyek DM-be, megnézem a 400-ast, köszi! :)

   Törlés