ajakceruza,

The Rule Breakers

február 19, 2017 Arabella 4 Comments

Természetesen minden tesztelésre kapott terméknek örülök, viszont a legoptimálisabb az, ha én választhatom ki, mik jutnak el hozzám. De a meglepetésnek is megvan a maga előnye, például olyan dolgokat próbálok ki így, amelyeket egyébként soha, és némely kedvenccé válik. Némely. Az esetek többségére azonban nem ez igaz, ezért is voltam nagyon-nagyon boldog, amikor kibontottam a Max Factortól kapott csomagomat, és csupa olyasmit találtam benne, amit én magam is választottam volna.


A piros-fekete csomagolás már eleve megnyert, aztán jött az egyszerre göndörítést és dúsítást ígérő 2000 Calorie spirál, ami már nagyon érdekelt, majd a színtelen ajakceruza, a szemöldökzselé, végül pedig a piros, ismétlem, piros rúzs, amely matt finissel, de mégis hidratáló hatással kecsegtetett. 
Minden telitalálatnak tűnt, ilyen még soha nem volt.

A kollekció koncepciója az, hogy elméletileg kompromisszumok nélküli termékeket hoztak létre, lássuk, ez valóban így van-e. :)


2000 Calorie Curl Addict szempillaspirál


Még soha, soha nem próbáltam egyet sem a 2000 Calorie spirálok közül, pedig egy igazi klasszikusról van szó. 

A tubus valamivel rövidebb és vaskosabb a szokásosnál, viszont a piros metál minta és a feliratok így is gondoskodnak a sikkességről.


A keféje meglehetősen duci és hajlított, a festék formulája pedig a Max Factor többi spiráljához hasonlóan kevésbé folyós, szinte száraz.

Valóban látványosan göndöríti a pillákat, azonban mivel nem szárad túl keményre, az íveltség sajnos nem marad meg tartósan, két-három óra múlva nem sok nyoma látható. A dúsítást hellyel-közzel teljesíti, bár közben kissé összetapasztja a szálacskákat, különösen két rétegben. Viszont olyat is tud, amelyet nem ígér: hosszabbít, igaz nem extra, csak normál mértékben. 

Kellően tartós, egyetlen érintéstől nem mozdul el, nem pereg még a nap végén sem, ugyanakkor lemosóval nem kell küzdeni vele, maradéktalanul eltávolítható.

Nincs olyan jellemzője, ami miatt kiemelkedőnek tarthatnám, azonban ettől még egyáltalán nem rossz, sőt. Jó, csak épp nem zseniális. :)


Natural Brow Styler


Minden alkalommal örülök, amikor újabb szemöldökzselé válik elérhetővé a drogériás kínálatban, még akkor is, ha nem az általam preferált színezett verzióról van szó.


Ebben az esetben egy nagyon könnyed géllel van dolgunk. Szinte vízszerűen folyékony, így nagyon könnyű eloszlatni. Pár perc elteltével megszárad, de soha nem lesz koppanósan kemény, így a szemöldökszálakat sem teszi azzá.


A keféje olyan kialakítású, mint egy klasszikus szempillaspirálé, az én szemöldököm elég vastag, plusz már hozzá is vagyok szokva ehhez a formához, így nem okoz gondot a használata, de egy kisebb, kúp alakú fej a többség számára valószínűleg könnyebben kezelhető lenne.

A színtelen mivolta miatt dúsításra nem alkalmas, a szálak elrendezésére és rögzítésére azonban jó... de csak mértékkel. A könnyű formulából kifolyólag természetes tapintású marad a szemöldök, ugyanakkor könnyebben meg is mozdul, mint egy ragacsosabb zselé alatt. 

Ha nincs extra kusza, hosszú szálú, dús szemöldökötök, ez is elég, még számomra is az, de egy oda nem illő simítás bizony át tudja rendezni a szemöldökömet, ha ezt használom.


Colour Elixir Universal ajakceruza


A ceruza kiszerelése nagyon egyszerű: arany külső, átlátszó kupak, magát a terméket pedig nem fába, hanem műanyagba ültették. Én jobban örülnék, ha tekerős, és nem hegyezős lenne, de ha már ilyen, inkább legyen műanyaggal körülvéve.


Enyhén szilikonos illata van, majdnem áttetsző, de csak majdnem: kissé tompítja a szám színét. 

A színtelenségéből adódik az, hogy nem alkalmas arra, amiért elsősorban kontúrceruzát használunk. Nem lehet vele csalni, és más formájúra rajzolni az ajkakat, nem alkalmas arra, hogy biztos körvonalat adjon, amit már csak követni kell a rúzzsal, hiszen láthatatlan. 

Minderre nem jó, de van valami, amire nagyon is az: mint primer, tökéletes. Ezen a fronton hozza azt, amit csak a jóval többe kerülő termékek. 

Könnyen siklik-csúszik, lágyabb jellegű (emiatt kissé gyorsabban fogy), nem karcolja a bőrt, olyannyira nem, hogy az apróbb barázdákat még ki is tölti. Nagyon vékony réteget képez, amely szinte beszippantja a rúzst: egyrészt így kevésbé hajlamos a csúszkálásra, elhalványodásra, másrészt ha a felszín mégis lekopna, a szín egy része ott marad az ajkakon, csak a primerbe olvadva.

A primer/ceruza és a rúzs, amit magába szív, extra tartós, ehetek-ihatok, tehetek bármit, csak alapos öblögetéssel vagy sminklemosóval lehet leoldani. Mindeközben mégsem okoz fullasztó, nehéz érzetet - olyan, mintha csak egészen kevés ajakbalzsamot viselnék.

Amióta megvan, a rúzsos napjaim elmaradhatatlan kelléke, a drogériákban nincs párja!


Colour Elixir Velvet Matte rúzs - 35 Love


A szín már eleve jó indítás volt, de be kell valljam, az árnyalatnév tovább fokozta a pozitív hozzáállásomat. :)

Ez persze nem jelenti azt, hogy az apróbb negatívumokat nem vettem észre. A rúzs csomagolása nagyon szép, minden részletében tetszik, azonban van két apróság, ami csöppet sem praktikus. Az egyik az, hogy szinte az egész tok a kupakból áll, így pedig nincs olyan felület rajta, amit kinyitás előtt stabilan meg lehetne fogni. A másik nem más, minthogy a rúzs nem tekerhető teljesen vissza - néhány használat után már az lesz, mert csak minimálisan lóg ki, de jobb lenne, ha az elején sem adódna ilyen probléma.A Love egy klasszikus piros, hol inkább hidegnek, hol inkább melegnek látszik, én ebből arra következtetek, hogy valójában semleges tónusú. Az állaga már-már krémes, száraznak semmiképpen sem mondható, de csak annyira az, hogy a kenődésre egyáltalán ne legyen hajlamos. 

Felkenni és viselni is könnyű, abban nem vagyok biztos, hogy hidratál, de szárítani valóban nem szárít. Cserébe azonban - mint ahogy láthatjátok az alábbi képen - nem matt.


Önmagában 4-5 órán keresztül makulátlan marad, azonban az evés és az ivás természetesen hat rá: nem tűnik el nyom nélkül, nem vándorol el, csak letompul a szín. 
Jó kis rúzs ez, de nem teljesen fénytelen.

Összességében: A spirálnak nincs drámai hatása, viszont probléma sincs vele, a szemöldökzselé azoknak lehet jó, akik nem szeretik a ragacsos érzetet, ezért cserébe azonban nem lesz nagyon erős tartása. A rúzs korrekt, de nem matt, az én kedvencem egyértelműen a ceruza, úgy viselkedik, mint a legjobb bázisok, a maga árkategóriájában páratlan.

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Ez a rúzs valami frenetikusan jól áll neked! Minden nap hordj vérvöröset. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Az esetek zömében pirosat hordok, ezt a színvilágot szeretem a legjobban magamon, csak az árnyalatokat szoktam variálni. :)

   Törlés
 2. nem matt, de kit érdekel, mikor ennyire gyönyörű *.*
  tényleg baromi jól áll
  (jikkavoltam)

  VálaszTörlés