Avon,

Avon Luxe újdonságok

február 08, 2017 Arabella 2 Comments

A blognak köszönhetően egyre több Avon terméket próbálhatok ki, részben természetesen sminkeket. A Luxe vonal azonban sokáig nem keltette fel az érdeklődésemet, hosszú ideig mindössze egyetlen áttetsző, fényes rúzshoz volt szerencsém, amit szerettem és szeretek ugyan, de máshoz nem sikerült meghoznia a kedvemet.


Aztán az Avon karácsonyi rendezvényén kaptam egy szempillaspirált és egy palettát, januárban pedig a márka (smink)ágazatait bemutató blogger-összejövetelén körvonalazódott bennem, hogy pontosan mik is a Luxe keretei és céljai.

A Luxe termékek elsősorban azoknak készülnek, akik az átlagostól kissé jobb minőségre vágynak valamivel esztétikusabb kivitelben, ugyanakkor nem követik lázasan a trendeket, hanem a klasszikus irányt tartják szem előtt. Az extrém vonal tehát távol áll a Luxe-tól, elsősorban mindennapi, de elegáns sminkek kedvelőinek kedvez a kínálata.


Golden Smokes paletta


A fekete doboz a nyomott, metál, '20-as éveket idéző mintával kifejezetten esztétikus, és magáról a palettáról is ugyanez mondható el. A minta itt is visszaköszön, a tükröződő arany felület nagyon jól mutat - nem gyűjti annyira az ujjlenyomatokat, mint várható lenne -, az ívelt tető pedig egy kis egyediséget csempész bele. Egyetlen apró problémám van vele: nehezebben nyílik, mint szeretném.Ahogyan a nevéből is kikövetkeztethető, az arany köré épül ez a színösszeállítás - meg kell jegyeznem, hogy élőben a színek kevésbé tompák, mint a fenti képeken -, de első pillantásra még tűnhet úgy, hogy egy kevésbé meleg tónusú szemfestést is lehet készíteni vele.


Valójában azonban nem, az én hűvös, rózsaszínes bőrömön legalábbis semmiképp. Rajtam mindegyik szín jóval aranylóbbá, sőt, narancsba hajlóvá válik, mint a palettában látva sejteni lehetne. 

A középső árnyalat világosságát tekintve majdnem megegyezik a bőrömmel, de erőteljesen aranyló, a rezes narancs rajtam szinte tombolóan erőteljes, a szürkés-homok világos bronzzá válik, a középbarna igazán meleg lesz, a legsötétebb szín pedig az arany fény miatt enyhén zöldesnek tűnhet. 

Ezek kétségtelenül nem az én árnyalataim, csak a legvilágosabbat és a legsötétebbet tudom úgy használni, hogy ne legyen előnytelen, viszont ez nem a paletta hibája. Senkinek sem a hibája, ez egy aranyra épülő válogatás, aki ilyet keres, annak színügyileg nem lehet gondja vele. 

Az állaguk meglepően lágy, összemosni pedig mind az ötöt hihetetlenül könnyű. Csak kis mértékben porolnak, a pigmentáltságuk pedig közepes. Azért nem kell megküzdeni, hogy látsszon a szín a szemhéjon, viszont építeni fölösleges, mert igazán átütőek soha nem lesznek. Ha nagyon látványosan, szinte kiabálóan arany smink a cél, nem ez a jó választás, ha viszont lágy, füstös hatásra van szükség, teljesen korrekt.


Volume Extravagance szempillaspirál


A szempillaspirálon is folytatódik az arany irány és a pöttyözött minta, szép, de nekem sokkal jobban tetszene, ha a tubus és a kupak vagy egyaránt matt, vagy egyaránt fényes lenne.A keféje nem szilikonos, tudom, hogy ez sokaknak sarkalatos pont, számomra mindegy, a forma viszont közel sem. Keskenyebb kialakítású és hosszú, éljen-éljen, az alsó harmadánál összeszűkül, a teteje felé pedig enyhén szélesedik. Leginkább egy megfordított, kevésbé homorú-domború homokórához hasonló. 

A pillák tövéhez is könnyen hozzáférek vele, nem kenem össze a szemhéjamat is, kellően sűrű, így szépen szétválasztja a szempillákat, ugyanakkor nem is szúrja a vízvonalamat, mint néhány "tüskés" darab. 

A formulája inkább folyékony, mint száraz, emiatt könnyebb kissé túlzásba esni vele, mint keveset feltenni, illetve várni kell néhány másodpercet, amíg megszárad, azonban nagyon könnyen eloszlatható.

Szempillafesték nélkül, egy rétegben, majd két rétegben használva:


Elméletileg a dúsítás a specialitása, de én pont abban érzem kevésbé erősnek. Egy rétegben valamelyest szétválasztja a pillákat, mellette viszont látványosan ível és hosszabbít. Pontosan olyan vékony, karcsú pillákat eredményez, amilyenekre általában vágyom. 
Én úgy tapasztaltam, hogy több rétegben nem érdemes használni, mert úgy már összetapasztja a szálakat, ugyanakkor extrémebb hatást nem eredményez.

A mindennapi, "éppen csak ott van" spiráloknál látványosabb, ugyanakkor a legdrámaibbak közé sem tartozik, félúton helyezkedik el a két kategória között.

Csupán a meleg víz nem oldja le teljesen, de nem is nehézkes a lemosása, micellás vízzel egyetlen áttörlés bőven elegendő szerencsére. Továbbá a tartósságára sincs panaszom, nem eredményez pandaeffektet még a nap végére sem.

Összességében: A paletta nagyon könnyen eldolgozható formulája és az ügyesen kimért pigmentáltsága gondoskodik arról, hogy ne lehessen vele hibázni, viszont tisztában kell lenni vele, hogy szolid sminkekhez ideális - a látványosabb hatásért másik Avon családban kell keresgélni. 
A spirál engem megnyert, mert nagyon közel van az általam ideálisnak tartott szempillafestékhez, ível, hosszabbít, nem nehéz lemosni, plusz még tartós is... kifejezetten jól sikerült darabnak tartom.

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

 1. Na, ez nekem való széria, általában ugyanazokkal a színekkel sminkelek, mondjuk ki, inkább idősebbeknek szánták, úgy 40 felé haladóknak :) Nekem még mindig probléma a rendelős rendszer, talán majd ha egyszer sok nő között dolgozom ismét, akkor jobb lesz. Régebben körbeadtuk a katalógust, megtárgyaltuk a termékeket, hiányzik is, de persze kevesebbet költök, az jó.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy sejtem, hogy te szereted a megbízható termékeket, ezek pedig pont azok. :) Talán tényleg a 40 közeliek jelentik a célcsoportját a Luxe vonalnak, bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy az átlagostól kicsit igényesebb, konzervatív ízlésűeknek valók.

   A tanácsadónős megoldás nekem sem a kedvencem, legutóbb kaptunk egy katalógust is, és abban volt egy Imari Elixir minta. Teljesen belehabarodtam, de nem tudom, honnan fogom beszerezni, plusz a Vitale BB-t és a gél fedőlakkot is szeretném pótolni, viszont így nehézkes számomra. :/

   Törlés