csacsogós

Luxus nekem...

december 19, 2016 Arabella 4 Comments


... minden, ami nem megszokott, amire nem lenne szükségem, de mégis részesülök benne, amit alapvetően, esetleg az életem bizonyos szakaszában nem engedhetek meg magamnak. Tehát közel sem korlátozódik drága tárgyakra.

1. Időt vesztegetni
Aki valaha is élt már úgy, hogy hónapokon, esetleg éveken keresztül kénytelen volt minden egyes percét beosztani és minél hatékonyabbá tenni, az tudja, mire gondolok - vagy ha nem, ismerje meg. :)
Luxus számomra nem törődni azzal, hogy éppen mennyi az idő vagy mennyi időt töltök egy bizonyos tevékenységgel, illetve ha nem lesz eredménye annak, amivel éppen foglalkozom. 
Girbegurba vonalakat rajzolni egy papírlapra, esetleg repülőt hajtogatni vagy szétválogatni a különböző színű M&M's-eket, tudva, hogy amint végzek, újra összekavarom mindet... színtiszta luxus.


2. Kifestett lábköröm télen
Lehetne fölösleges, mert szinte senki sem látja, de én tudom, hogy ki van lakkozva, és ez épp elég ahhoz, hogy hetente-kéthetente rászánjak tíz percet. Ez olyan luxus, amivel rendszeresen élek. :)


3. Könyvet olvasni
Nagyon sivár lenne az életem internet és számítógép nélkül, mondhatni minden sejtem a digitális világhoz tartozik, de néha jó kilépni ebből. Nem foglalkozni az értesítésekkel, üzenetekkel, kikapcsolni a telefont és a laptopot, helyettük pedig a könyvekhez fordulni. Kizárni a valódi világot, ugyanakkor szinte eszköztelenül belemerülni egy másik, magunk által teremtettbe. 


4. Nem rutinból sminkelni
Nem gondolkodás nélkül, automatikusan és sietve ugyanazt csinálni, hanem rászánható idővel, energiával és kreativitással készíteni valami teljesen újat, ami nemcsak szebbé tesz, amennyire muszáj, hanem amit öröm viselni.

5. Édességet enni megfontolás nélkül
Félretenni a túl széles derék problémáját, és élvezni a kedvenc csokimat. Vagy bármelyiket.

6. Táncolni
Csak azért, mert jól esik. Bármilyen ügyetlen mozdulatokkal, bármilyen igényességű zenére.

7. Írni
Kiírni mindent, ami épp mélyen, a felszín alatt van. Mint most is. :)

8. Átélni valamit
Egy történetet, egy filmet, egy színházi előadást. Egy-két órára a sajátunktól teljesen eltérő környezetben és szituációban létezni, akár más személyiséggé válni.

Van olyan hétköznapinak tűnő dolog, amire luxusként tekintetek?

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Ezek tényleg luxusdolgok. Nekem főleg akkor vannak ezek, ha egyedül vagyok otthon, akkor van lakkozás, tévé, eszegetés, csönd, amit akarok, de többnyire házimunka. Ezt becsülöm meg legjobban, mert ritka, pár óra hetente. Ha ez nincs, akkor az alvásidőből lopok erre perceket. Kell a magány.
  Pár év alatt elfelejtettük, milyen az, ha nem pittyeg a mobil, nagyon hozzá lehet szokni. Otthon le szoktam venni a wifit, mobilnet sem megy. Egész nap a gép előtt ülök, nem kell otthon is a mobilt sasolnom, próbálok is leszokni róla.
  A többit nem is írom, könyvbe én órákra szoktam merülni, arra már tényleg nincs idő, nem tudom kizárni a külvilágot, filmet is többszöri nekifutásra szoktam megnézni.
  Nem látja senki a lábkörmömet? Én látom, vagy nem számítok? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is szükségem van némi egyedüllétre, de mivel "csak" anyával és Mátéval élek, nálam ez gyakoribb. Viszont ha nem lenne az, szintén luxusnak tekinteném.
   A lakkozással kapcsolatban teljesen igazad van, számítunk mi is, sőt, mi magunk a legjobban. :)

   Törlés
 2. igen, igen, nem törődni az idővel! jaj, az annyira jó, még ha tudom, hogy utána úgyis neki kell állni, és megcsinálni, akkor is 😊 (de egyébként meg csak magamnak tartozom elszámolással, akkor meg kit érdekel? 😁)
  a másik az olvasás, bár általában, amikor lopok az időmből, akkor olvasni szoktam, amíg látok.
  az írás nálam máshogy működik, csokit meg büntetlenül ehetek, ennek kifejezetten örülök.
  nekem az egyedüllét is ide tartozik, egyszerűen nem működök megfelelő mennyiségű egyedüllét nélkül, és hát - tekintve a családom létszámát - néha nehéz összehozni, de hetente minimum egyszer azért mindig sikerül.
  nagyon szerettem ezt a posztot, olyan szívesen olvasnék még hasonlót! 😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igyekszem készíteni hasonló bejegyzéseket, igazság szerint karácsonyra már hónapok óta tervezek valami személyeset, de még meglátom, ki merem-e majd tenni. :)

   Törlés