18/25,

18 dolog, amire szükségem volt 25 éves korom előtt

október 19, 2016 Arabella 4 Comments

Emlékeztek még erre a bejegyzésre? Másfél éve került ki, tegnap lettem negyed évszázados, úgyhogy éppen itt az ideje beszámolni az eredményekről. :)


Azt fontos leszögeznem, hogy a listát amolyan vezérfonalnak szántam, és nem engedtem magamnak csak azért megvenni valamit, hogy mindent kipipálhassak. (Örök hibám a listák esetén, hogy maradéktalanul teljesíteni akarom őket, ezért sem gyakran írok ilyesmit.) Viszont ennek ellenére nem sok tétel maradt ki, illetve több esetén dupláztam. Lesz olyan pont, aminek a teljesülését már korábban megmutattam, és most a régebbi képet teszem be, lesz olyan, amiről csak beszúrok egy nem saját fotót, de haladjunk pontról pontra:

1. Átmeneti kabát 
Ezt túlteljesítettem, ugyanis több is lett. Mindhármat a nyári leárazásokon vettem, az első kettő a Vögeléből van (a fekete nagyon én vagyok, jelenleg leszaggatni sem lehet rólam, a mályva annyira nem az én színem, de kicsit elegánsabb és felvéve nagyon csinos), a barna dzseki pedig a C&A-ból. 
Ez az, amit bármilyen furcsa is, a Pretty Little Liars hatására vettem meg: alapvetően nem hordok barnát, valamint lazább is valamivel az ideálisnál, ennek ellenére nagyon jó vételnek bizonyult.

2. Egyszerű, elegáns, hosszú szárú fekete csizma

Ez a legnagyobb hiányosság, kerestem, kerestem, de sehol sem találtam ideálisat. 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tavaly vettem egy hosszú szárú csizmát, viszont az elegánsnak nem volt mondható, és mostanra el is kopott.

3. Bokacsizma

 

Majdnem ez sem jött össze, de tegnapelőtt találtam végre egy nekem tetszőt a Deichmannban. :) A minőségét és a tartósságát illetően vannak kétségeim, de kényelmes és olyan egyszerű, amilyet mindig is szerettem volna.
(Ez az első dolog, amit a Nailmail bevételéből vettem, ettől számomra igazán különleges és megbecsült darab. :) )

4. Fehér, hosszú ujjú ing


Lett, de igazság szerint közel sem hordom annyit, mint hittem. Vizsgázni stb. jó, de egyelőre nálam nem alapdarab.

5. (Alkalmi) ruha


Az átmeneti kabáthoz hasonlóan ezt is túlteljesítettem, lett több, egyszerűbb kis feketém, illetve különlegesebbnek a képen látható fekete-fehér az Asosról. 

6. Fehér táska

Akárhogy próbálkoztam, olyat nem találtam, ami igazán tetszett volna, csak éppen elfogadható darabokat, azokkal pedig nem elégedtem meg, úgyhogy tavasszal folytatom a keresést.

7. Fekete táska


Ez konkrétan álomdarab számomra, az Orsay-ben találtam akciósan, és nem sokat gondolkodtam rajta, azóta pedig mindennapi társammá vált.

8. Borítéktáska/alkalmi táska

Egy csupa glitteres feketét szereztem be, szeretem, de alkalomadtán fogom még bővíteni a készletet. :)

9. Szandál

  

Rá kellett jönnöm, hogy a szandál nyáron nálam fogyóeszköz... vettem több pár ronda, de kényelmes típust, illetve idén találtam egy olyat, ami komfortos és csinos egyszerre.

10. Fekete ónix nyaklánc/nyakék/medál


A projekt legnagyobb mozgatórugója ez a fekete ónix nyakék volt. Amikor először rábukkantam, lemondtam róla, de aztán eldöntöttem, hogy nem veszek több random bizsut, és így egész gyorsan félre tudtam tenni az árát - szeptemberben pedig alkalmam adódott megvenni. 
Így már nemcsak szimplán tetszik és az én stílusomnak érzem, hanem szimbolikus jelentése is van számomra.

11. Elegáns nadrág

Ez az utolsó kihagyott tétel, sajnos egy olyat sem találtam, ami tetszett volna magamon. Keresem hát tovább. :)

12-13. Fekete és fehér trikó

Vettem mindkettőt, ráadásként egy szürke is becsúszott. 

14. Egy teljesen "láthatatlan" melltartó a vékony nyári felsők alá

Számomra volt a legmeglepőbb, de az a helyzet, hogy a New Yorker-ben találtam rá a tökéletes darabra. Mindenhol illeszkedik, sehol sem üt át, tényleg hibátlan.

15. Fekete felső

Egyet vettem, az szuper, de azt hiszem, több is elférne a szekrényemben.

16. Valami piros


Hiába a piros a kedvenc színem, ritkán veszek ilyen ruhaneműt, mert gyér az üzletek kínálata, és ami van, az sem olyan piros, amilyet én keresnék. Azt hiszem, csak a fenti blézer (a nyár végi Mango Outlet leárazásról származik) és a szandál melletti magassarkú jött össze, de nem baj, ezeknek is örülök.

17. Valami zöld

Nyáron ezt a pontot alaposan kimerítettem, nem egy és nem két zöld felsőt vettem, plusz még egy nadrágot is. ITT láthattok néhányat. 

18. Valami bordó A bordóval is hasonlóan vagyok, mint a pirossal, de két feliratos póló (azok a gyengéim újabban), valamint egy táska és egy sál azért becsúszott. A sál abszolút kedvenc. :)

Tanulságok:

- Így, hogy nem csak a kozmetikumok és a körömlakkok beszerzésére koncentráltam, a miniről szinte normál méretűre növekedett a ruhatáram, ami jó dolog! Nagyjából minden alkalomra össze tudok állítani egy olyan szettet, amiben jól érzem magam, sőt. A "fölöslegesnek" gondolt, plusz daraboknak köszönhetően arra is van lehetőségem, hogy a hangulatom szerint variáljam az összeállításokat.

- Az előző lista végén azt írtam, hogy téli dzsekire, blézerekre, farmerekre és színes felsőkre kevésbé van szükségem, mert abból viszonylag sok van. Igen ám, csak azt nem vettem figyelembe, hogy ezek számomra tényleg alapdarabok, úgyhogy igenis indokolt frissíteni időnként egyet-egyet, farmernadrágokkal már meg is tettem.


Azt hiszem, a közeljövőben is ennek a projektnek a nyomán igyekszem haladni tovább, egy hosszú szárú csizma, egy elegáns nadrág és egy téli dzseki a következő három célpont. :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Boldog szülinapot!!
  Ezek alapdarabok, de az az igazság, hogy nem is emlékszem, mikor volt rajtam fehér blúz utoljára, évek óta nem. Ettől függetlenül azért kell, hogy legyen :) A többi is csinos. Nehezen szánom magam rá a ruhavásárlásra, ezért ha több dolog tetszik, akkor megveszem egyszerre őket. Csak ne kelljen megint a boltokat járni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :)
   Pontosan így vagyok vele, mint te, nem szeretem a boltokat járni, próbálgatni meg főleg nem.

   Törlés
 2. Isten éltessen :)
  Hú, a fekete táska gyönyörű *.*

  VálaszTörlés