Avon,

Avon Anew Vitale BB krém

július 14, 2016 Arabella 2 Comments

Egyre kevésbé keltik fel az érdeklődésemet az ázsiai BB krémek: a többség csomagolása számomra nem elég komoly, a színválasztással is többször melléfogtam, és a finisük sem mindig az én ízlésemnek megfelelő. Az európai BB/CC/DD krémek iránt viszont töretlen a lelkesedésem, mert a szokványos alapozók és a keleti BB-k fúziójából rendre olyan termékek születnek, amelyek minden igényemnek megfelelnek.


Éppen ezért vált szimpatikussá az Avon újdonsága, az Anew Vitale BB is, ezt pedig csak tovább fokozta az, hogy Nitu a márka bloggertalálkozóján több pozitívum mellett kiemelte, hogy világos bőrhöz is szépen illeszkedik.A külseje ennek sem kifejezetten felnőttes, ugyanakkor nem is túlzottan cukiskodó. A rózsaszín helyett el tudnék képzelni bármilyen más színt, de nem akarok szőrszálhasogató lenni, így is korrekt. :)

A puha tapintású tubus dobozban érkezik, ez mindenképp pluszpontot érdemel. Már biztosan tudjátok rólam, hogy a pumpás kiszerelést preferálom, így van ez most is, mert számomra praktikusabb, takarékosabb és komolyabb hatást kelt, de a BB-k esetén már megszoktam a hiányát.


Kellemes, virágos-zöld krémillata van, használat közben érezhető, de néhány perc után eltompul. Az állaga éppen egy klasszikus alapozó és szépítő balzsam között van: krémes, kissé ragacsos (a hangsúly a kissén van), ugyanakkor annyira mégis folyós, hogy szépen el lehessen teríteni.


A tubusból kinyomva csak éppen-éppen sötétebb a bőrömnél, és pillanatok alatt igazodik hozzá. A fenti fotót igyekeztem a lehető leggyorsabban kivitelezni, azonban már addigra is világosodott kicsit. 

Az arcomon:


Nyár van, és az arcbőröm ebben az évszakban a legproblémamentesebb, ezért előtte-utána képnek most nem lenne sok értelme, viszont a finisét így is láthatjátok. 

A fedése kifejezetten gyenge, én az alapokat ebből a szempontból öt kategóriába sorolom: gyenge, gyenge-közepes, közepes, közepes-erős, erős. Ez egyértelműen az elsőbe tartozik, de ez számomra pozitívum, mert nagyon sokszor nem szükséges ennél több. 

Nem teszi selymesen simává és egyenletessé a bőrt, ahhoz sokkal testesebbnek (nem feltétlenül jobban fedőnek, csak nehezebbnek) kellene lennie. Komoly... sőt, átlagos bőrhibákat sem fog önmagában eltüntetni, csak a minimális problémákat, kis pirosságokat, színkiegyenlítésre és "legyen az arcomon valami kis könnyű" célra viszont tökéletes.

A finisére visszakanyarodva: ebből a szempontból is híd kelet és nyugat között. Nem olyan vizes hatású, mint néhány koreai darab, ami számomra már természetellenes, ugyanakkor kicsit több is a szimpla bőrfénynél. A kifényesedést ennek megfelelően nem fogja vissza, normál, száraz és nem szélsőségesen kombinált bőrre lehet ideális.

Meg mernék rá esküdni, hogy valamelyest táplál, ugyanis mikor reggel felteszem, szárazabb, fáradtabb a bőröm, mint amikor a nap végén lemosom. Viszont ha ez csak placebo, az akkor is biztos, hogy a szárazságon tovább nem ront.

20-as fényvédőfaktort tartalmaz, a tartóssága pedig meglepően jó. A melegben is ragaszkodó, leizzadni szinte lehetetlen, jóformán makulátlanul a helyén marad bármeddig. Nem ül bele a ráncocskákba, nem csomósodik, és nem is szívódik fel nyomtalanul. 

Hacsak nincs kifejezetten zsíros, könnyen átcsillogó bőrötök, esetleg nincs szükségetek komolyabb fedésre, akkor jelenleg ettől jobb nyári BB-t elképzelni sem tudok: nem szárít, szép a finise, könnyed, tartós, ettől több nem kellhet.

* A terméket tesztelésre kaptam.

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

 1. Akkor ez neked pont jó, nekem az Avon arcravalói nem jönnek be, a komedogén összetevők miatt, de a spiráljaikat nagyon szeretem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez számomra tökéletes, nyárra főleg.
   Én spirált nem próbáltam még tőlük, pedig mindig mindenkitől jót hallok a pillafestékeikről. :)

   Törlés